Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-17-12, 06:41 PM   #26
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: okabe 查看文章
我想睇下外父仲夠唔夠膽排番上兩場個陣出尼應戰
反正都係要主攻,後防都唔多穩,直頭用番08果時出哂4小天王對攻仲好
OUT左阿費利 出拿亨特拿 搵番VP打邊
out埋洛賓~出古冶~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-12, 10:10 PM   #27
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
你覺得佢會斬波嗎
just a hope
傳下中總好過唔知射左去邊
引用:
作者: 碧克 查看文章
佢由車仔年代已經係右路假翼,落底之後只有一個動作,就係cut返大位然後出波或者推射.
要佢打返左翼,只怕更加唔適應而冇心機踢.到時可能同打少一個冇分別
但係佢踢皇馬同08歐國盃都係踢返左翼
我諗冇乜問題吧

荷蘭仲有冇d打翼或者中場的超新星
不如出下佢地博博好喎
唔係淨係得個積組威廉斯掛?

今晚其實都幾難排
但擺大個頭就一定
我見雲達華治兩場都好似冇乜態
想打雙核壓中場都唔得
我諗中場中我會選史尼達搭迪莊
亨特拿雲佩斯打前後箭頭
兩翼真係好難選
阿費利、古治、洛賓都係差不多
三選二擇毫決定吧
定係索性大刀闊斧
三個都唔出打3-5-2
我覺得兩隻閘攻上來可能仲有拼勁

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 01:57 AM   #28
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
NETHERLANDS:

GK 1 Maarten Stekelenburg
RB 2 Gregory van der Wiel
CB 13 Ron Vlaar
CB 4 Joris Mathijsen
LB 15 Jetro Willems
DM 8 Nigel de Jong
CM 23 Rafael van der Vaart (c)
RW 11 Arjen Robben
AM 16 Robin van Persie
LW 10 Wesley Sneijder
CF 9 Klaas-Jan Huntelaar

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 05:12 AM   #29
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

兩年前世界杯雖然輸左,但果陣覺得班主力兩年後都唔算好老
所以一直對佢地好有期望,點知今屆踢左3場波
有邊場係踢得好?3場都係頭20分鐘好地地,之後又各有各踢
係前場攻力不足下,老問題防守又明顯哂
之後失波焗攻又入唔到,結果0分出局,真係超失望......

2010有人話防反荷蘭違反左荷蘭應有既風格,但總好過今屆
又無做好防守之餘,攻擊又完全一盤散沙
前面成班無人組合好佢地,有技術係度各自各踢
咁樣真係早D出局,返去反省下啦!

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 06-18-12, 06:08 AM   #30
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

到依家都唔明~點解前面會變成咁~外圍賽個時~大家重會走位配合~究竟發生左乜野事~?

話要換血~又好奇怪~就算2年後~依家班主力~都重係當打之年~

舊 06-18-12, 08:09 AM   #31
chuiballball
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
〔中文賽事精華〕歐國盃戰報 荷蘭1:2負葡萄牙成「三零部隊」出局

http://sports.now.com/home/football/...tchId=49003539

【sports.now.com】葡萄牙在周日歐國盃B組最後一輪賽事,由基斯坦奴朗拿度包辦兩球,反勝荷蘭2:1,以6分次名晉級8強,反之,荷蘭3戰全負得0分黯然出局。
chuiballball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 09:12 AM   #32
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Portugal v Netherlands

Portugal v Netherlands by Remsteeg

舊 06-18-12, 10:23 AM   #33
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
到依家都唔明~點解前面會變成咁~外圍賽個時~大家重會走位配合~究竟發生左乜野事~?

話要換血~又好奇怪~就算2年後~依家班主力~都重係當打之年~
始終係外圍賽,到決賽時心理上變化好大,發揮唔番應有既打法唔出奇
而且有幾位主力明顯見到狀態不足

依家班主力都重係當打之年,不過見到洛賓,史尼達高峰期已過
係時候要換D新人尼接班

經始慘敗經歷,係時候要改變一下現有正選人腳上既排陣
後防就真係難攪,變化既機會不大,不過希丁加,馬菲臣
仲有無能力領導後防線

中場雲保美 退下來之後,要搵一個可以防守之餘
仲可以串連前場參予組織

前場攻擊組合,應該要試多D不同既組合 加入番不同既新球員試試
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 01:11 PM   #34
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
始終係外圍賽,到決賽時心理上變化好大,發揮唔番應有既打法唔出奇
而且有幾位主力明顯見到狀態不足

依家班主力都重係當打之年,不過見到洛賓,史尼達高峰期已過
係時候要換D新人尼接班

經始慘敗經歷,係時候要改變一下現有正選人腳上既排陣
後防就真係難攪,變化既機會不大,不過希丁加,馬菲臣
仲有無能力領導後防線

中場雲保美 退下來之後,要搵一個可以防守之餘
仲可以串連前場參予組織

前場攻擊組合,應該要試多D不同既組合 加入番不同既新球員試試
防中還看史杜文~
後防就唔知點搞啦~新一代出名小小既都無~德倫特又唔爭氣~
前面依家黎換班~又好可惜~3劍俠時代後~依一代算係最多人勁人~LV都係世界一級~佢地心態OK既話~攻力不下任何一個國家~唉......
希望換教練之後~可以搞掂內訌啦~

此篇文章於 06-18-12 08:52 PM 被 (=v=)b 編輯。
舊 06-18-12, 10:18 PM   #35
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
防中還看史杜文~
後防就唔知點搞啦~新一代出名小小既都無~德倫特又唔爭氣~
前面依家黎換班~又好可惜~3劍俠時代後~依一代算係最多人勁人~LV都係世界一級~佢地心態OK既話~攻力不下任何一個國家~唉......
希望換教練之後~可以搞掂內訌啦~
舒赫斯呢?
定係都係老老地?

前線如果有人可以換就唔介意
未至於全部換
但都可以搵人返黎同洛賓阿費利爭下正選都好
洛賓琴日真係未見過佢在左路突破
以前一個過兩個絕不成問題
仲要成日跌低碌地
拖漫晒d節奏
浪費搶分的時間
就算古治都有點老啦......

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279

此篇文章於 06-18-12 10:21 PM 被 chunmanx 編輯。
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 11:10 PM   #36
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
其實用多啲荷甲啲人得唔得? 反正出左局都無壓力了
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 07:18 AM   #37
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: chunmanx 查看文章
舒赫斯呢?
定係都係老老地?
舒赫斯~1984~

舊 06-28-12, 03:04 PM   #38
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

歐國盃恥辱出局名聲掃地 荷蘭主帥正式辭職
香港時間6月28日淩晨,荷蘭足協宣佈,荷蘭國家隊領隊雲馬維克已選擇辭職。

在2012年歐國盃分組賽階段,橙衣軍團3場皆負,雲馬維克的帥位遭到強烈的質疑。此外,他還面臨著來自球員和媒體的一致抨擊。據報導,在由副隊長雲達華治帶領球員發動「叛亂」後,荷蘭更衣室失去了控制。

在雲馬維克和荷蘭足協面談後,雙方決定立即終止至2016年到期的執教合約。

「我們非常感謝雲馬維克。」荷蘭足協總監說,「在2010年世界盃上,他的表現非常出色,讓我們的國際足總世界排名上升至頂端。」

「當然,與他分手令我們感到傷心,但我們必須面對現實。」

雲馬維克從2008年開始接替雲巴士頓執教荷蘭,率領橙衣軍團在南非獲得世界盃亞軍。

在2012年歐國盃外围賽中,他還率領荷蘭取得驕人戰績,10場比賽贏得9場,但他們在波蘭-烏克蘭分別慘敗給德國、葡萄牙和丹麥。(Goal.com)
---------------------------------------------------------------------------
今屆雲馬維克既用人,你真係走吧啦!

歡迎曼聯迷進入討論

舊 06-28-12, 04:45 PM   #39
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: mario0606 查看文章
今屆雲馬維克既用人,你真係走吧啦!
唔只佢1個~成隊hea踢~班球員都係責無旁貸~
下任搵邊個呢~?希汀克有無時間教呀~

舊 06-28-12, 05:00 PM   #40
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
VPS黨VS史奈達黨VS雲馬維

舊 06-28-12, 05:12 PM   #41
okabe

引用:
唔只佢1個~成隊hea踢~班球員都係責無旁貸~
下任搵邊個呢~?希汀克有無時間教呀~
希汀克睇佢都好難再執教番
加下係睇番年輕果代機會比較大
睇下朗奴高文,迪寶亞或者柏金
暫時可能用高古暫代
舊 06-28-12, 05:23 PM   #42
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
希汀克睇佢都好難再執教番
加下係睇番年輕果代機會比較大
睇下朗奴高文,迪寶亞或者柏金
暫時可能用高古暫代
我諗要有戰績支持既名帥~先冶得掂班大爺~

舊 06-28-12, 05:38 PM   #43
okabe

引用:
戰績支持既名帥<----雲高爾,艾和卡特
前者不用提,後者都仲做緊俄國教練

有戰績支持既名帥荷蘭無幾多個
之前雲巴都一樣無戰績支持
用少帥唔一定冶唔得掂班大爺
相反可能近代D同佢地以往有機會接觸過
代溝少D
舊 06-28-12, 05:57 PM   #44
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

其實荷蘭教頭仲有比赫加
不過好似傳朗奴高文

歡迎曼聯迷進入討論

此篇文章於 06-28-12 06:04 PM 被 mario0606 編輯。
舊 06-28-12, 06:06 PM   #45
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
哩個係國家隊. 唔鍾意可以唔召佢就得.
荷蘭, 就算全用新人, 都唔會差好多.

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 03:20 AM   #46
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
叫班大帝唔好鬼打鬼先啦肯多D助攻咪好

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 03:27 AM   #47
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

洛賓:我要更加自私
洛賓認為要幫助球會,自己的踢法就必需變得更加自私。雖然他這種踢法在近年飽受批評,但洛賓覺得正因為自私,才讓他能為對手帶來危險。

他表示:「可能外人聽到會覺得奇怪,但我將再次變得自私。」

「我能夠從單打獨鬥之中取得信心,在季前集訓時,我已經開始覺得,自己漸漸變回」從前的那個洛賓」。」

「過去幾個月我過得不太好,因為我思考得太多了,我沒有依照自己的心意去做事。」

「我的不可預測性,才是我最大的優勢(在比賽中)。明顯地,過去和現在我也會做出一些錯誤的決定,但這也是比賽的一部份。近幾年我並非處於頂峰狀態,因為我潛意識地採用了自己不擅長的踢法。」(Goal.com)
----------------------------------------------------------------
洛賓:sorry!我X、O、△制壞哂

歡迎曼聯迷進入討論

舊 09-15-12, 07:04 AM   #48
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: mario0606 查看文章
洛賓:我要更加自私
洛賓認為要幫助球會,自己的踢法就必需變得更加自私。雖然他這種踢法在近年飽受批評,但洛賓覺得正因為自私,才讓他能為對手帶來危險。

他表示:「可能外人聽到會覺得奇怪,但我將再次變得自私。」

「我能夠從單打獨鬥之中取得信心,在季前集訓時,我已經開始覺得,自己漸漸變回」從前的那個洛賓」。」

「過去幾個月我過得不太好,因為我思考得太多了,我沒有依照自己的心意去做事。」

「我的不可預測性,才是我最大的優勢(在比賽中)。明顯地,過去和現在我也會做出一些錯誤的決定,但這也是比賽的一部份。近幾年我並非處於頂峰狀態,因為我潛意識地採用了自己不擅長的踢法。」(Goal.com)
----------------------------------------------------------------
洛賓:sorry!我X、O、△制壞哂
一定係雲高爾同佢講既~

舊 09-15-12, 10:01 AM   #49
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
條友係唔係痴線

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 01:44 PM   #50
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
而家隊波好似多o左好多新奇士橙

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「Animelo Summer Live 2015 -THE GATE-」8/28(金)-30(日) 3Days、さいたまスーパーアリーナに開催決定! money 日本動漫畫討論版 608 03-17-24 05:20 AM
Dance Evolution Arcade 香港 location test 2012/3/6~2012/3/12 tung999 街機遊戲討論版 101 07-11-13 11:58 PM
[多機種] Winning Eleven 2012 / Pro Evolution Soccer 2012 neo 電視遊戲討論版 236 03-24-12 08:09 PM
プロ野球スピリッツ2012 (職棒野球魂2012) - Konami ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 01-27-12 11:58 PM

現在的時間是 05:32 PM

手機版 | APP版