Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-14-10, 02:27 PM   #351
無賴男
God of Gamer
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
芬寧斯冇
超級瑪利奧純粹幫手係外圍賽同友誼賽入波
引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
高美斯踢史特加果陣係幾勁既
冇芬寧斯....有我就一早買左波衫加印名了

引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
史特加果期比人講到﹕

"集合西班牙技術+德國強壯既完美軀體"

德國杜奧巴

反而德藉巴西人卡卡奧暫時正常

佢同古蘭爾呢d拉丁鴛鴦種
打大賽完全無影

有芬寧斯
吾就係估波榜貼德國冠軍
大家都只有o係史特加的印像
芬寧斯o係雲達狀態唔好嗎?

還有今屆d報紙旁述將 路維--->改做 勒夫 ,因咩奶由改來改去 好混亂

舊 06-14-10, 02:38 PM   #352
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 無賴男 查看文章

還有今屆d報紙旁述將 路維--->改做 勒夫 ,因咩奶由改來改去 好混亂
咁佢都係今季先去左拜仁姐08歐國盃0入球,番到黎08/09聯賽都入番廿幾粒,神射手第2位嫁,果時我仲想阿仙奴買佢,以為唔會貴,點知轉頭3千萬去左拜仁
芬寧斯今季唔錯嫁....不過路維坐定粒六有小豬,波歷克,路菲斯,再帶d新仔,好似1月左右已經講到明唔會選佢

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 02:57 PM   #353
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 無賴男 查看文章

勒夫大陸譯名?!

路維諗住歐盃後換新血改革
芬寧斯無正選時又多口擾軍心(人選足夠,提駁新血前題下芬哥好難保証正選)
估決定棄用

估唔到世盃d防中清得七七八八..
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 03:05 PM   #354
無賴男
復仇勇者

引用:
勒夫大陸譯名?!
東方 同 cable61 都咁叫,唔知點解

舊 06-15-10, 12:52 PM   #355
無賴男
復仇勇者

德國隊比賽中的感人一幕 : 安基的1號球衣放在球員席

德国队比赛中的感人一幕:看见1号球衣了吗?Enke,德国队前主力门将。《图片报》表示,原本他被看作是德国征战南非世界杯的头号门将。但是于2009 年11月10日卧轨自杀。有队友把他的球衣悄悄带到了南非世界杯的现场。足球不是我们生活的全部,但对有些人则是全部。

--------------------------------------------------------------------

so touching 安基將會活在德國球員既心中

此篇文章於 06-15-10 12:55 PM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 08:20 PM   #356
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
叫左你地打地波 Klose又不智 唉 希望下半場踢番好啲啦
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 08:24 PM   #357
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: Iro 查看文章
叫左你地打地波 Klose又不智 唉 希望下半場踢番好啲啦
場地太爛打唔到?
不過之前係咁放高波真係冇用

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:25 PM   #358
jason_kasim
我愛港女

點解要換走換ozil
真係諗極都唔明

舊 06-18-10, 09:27 PM   #359
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
點解要換走換ozil
真係諗極都唔明
應該係體力問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:35 PM   #360
暴走蟹

係~~

奧斯爾體力有限...
舊 06-18-10, 09:36 PM   #361
Iro
魔法學園學生

輸波畀班年輕人知道贏波唔係必然 尤其是有突發事件之下的應對係幾咁重要 今場睇到睇球員未夠火喉 下場對加納再係咁就等住輸波出局

=====

講番球員表現 今場用番上場一樣陣容 但是速度上差很遠 控制不到節奏 突然少踢一人後更加方寸大亂 即刻畀人入波 其實失波之前已經無從入手 失波之後更加亂 下半場難得有幾個機會都浪費哂 雖然Podolsk有最大責任 但係Klose的退場亦係原因 即使佢表現不好 前面無左依個射手分散對方注意力 自然難攻入去

再嚟係調動方面 我唔知Low 點諗 去到70分鐘先換人 換走左Ozil 但係唔出 Kroos 嚟分波 結果係無人交到好波 換Cacau, Gomes 又留番今場表現不濟的 Podolski 結果前面一堆人分工不明顯 去到最後階段全軍攻上前的時候 云云目標中竟然無人接應到個波 球員位置重疊 反而令到進攻效率下降

今場完全是輸自己 看來要贏冠軍還差一點經驗和心理質素

此篇文章於 06-18-10 09:38 PM 被 Iro 編輯。
舊 06-18-10, 09:46 PM   #362
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
E隊所謂的紀律隊根本比上屆歐國的時候更差,第一場找隊波祭天就比人吹到天咁高,就算今日都係踢緊12個果陣,佢o地傳送都已經差o左la

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:48 PM   #363
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
12碼燒鬚係德國真係好小見
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:53 PM   #364
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
E隊所謂的紀律隊根本比上屆歐國的時候更差,第一場找隊波祭天就比人吹到天咁高,就算今日都係踢緊12個果陣,佢o地傳送都已經差o左la
今日德國踢得唔好我認同 你唔鍾意德國唔關我事 不過係依個主題唔該你尊重下人好啲 與其過嚟抽水不如關心多啲閣下愛隊英格蘭
舊 06-18-10, 09:59 PM   #365
jason_kasim
我愛港女

打少個時係咁迫算係咁啦

舊 06-18-10, 10:49 PM   #366
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Iro 查看文章
今日德國踢得唔好我認同 你唔鍾意德國唔關我事 不過係依個主題唔該你尊重下人好啲 與其過嚟抽水不如關心多啲閣下愛隊英格蘭
抽水??難道著重紀律踢法又唔可以叫紀律隊??捧到天咁高更加係事實啦,第一場大勝後根本大部份報紙都係話德國踢出預期、有冠軍相

如果關心自己隊波就唔可以出post評論其他隊的踢法,咁早知我連關於德國的新聞都唔好post o係E個topic啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-19-10, 12:19 AM   #367
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
德國門外漢:
10號其實有好多射門機會同次數, 如果唔好太急, 冷靜少少, 其實可以入波~!
組織方面, 同上場比, 又的確亂左, 最少互傳的情況差左~!
下場正常番, 6分出線都唔難!

大家牙較下好了, 不用太入心~! 冇人睇下仲悶啦~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 01:03 AM   #368
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
不過奧斯爾真係好勁喎
在調走奧斯爾後
普多斯基打較炮位也打得不錯
不過佢之前射左咁多球都唔入
根本唔應該比佢射12碼
今場其實主要都係衰打少個
首名出線應該都冇難度

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 01:07 AM   #369
Iro
魔法學園學生

> 367
請你睇番佢之前點表明立場先 我唔會再就依件事討論落去 你就當我個人小器到接受唔到佢對德國o既批評啦

另外我個人的講法 唔代表係依個主題其他人的立場和意見

此篇文章於 06-19-10 01:21 AM 被 Iro 編輯。
舊 06-19-10, 12:25 PM   #370
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537

Germany v Serbia Highlights
這組的形勢好好睇,最後踢完3場有機會3隊都係有6分要靠得失球分先後
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 02:49 PM   #371
暴走蟹

原來作為防中既基迪拉

雖然對塞軍全場跑動最多..
但防守數據0貢獻
幾乎跑動都差唔多係前場插上.

呢個令高路斯要返後補防既原因

我都覺得佢後上插入太密

防中係芬寧斯、馬斯之類既強力單防中都無所謂

但果個只係小豬
舊 06-20-10, 05:54 PM   #372
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
引用:
原來作為防中既基迪拉

雖然對塞軍全場跑動最多..
但防守數據0貢獻
幾乎跑動都差唔多係前場插上.

呢個令高路斯要返後補防既原因

我都覺得佢後上插入太密

防中係芬寧斯、馬斯之類既強力單防中都無所謂

但果個只係小豬
睇左2場我都奇怪點解佢谷都咁上,反而唔係小豬上

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 10:48 AM   #373
DevilElvis
The One
還我香港!!

德帥搞錯黃牌新制出醜

國際足協早前宣布本屆世界盃修改了黃牌累計停賽的規則,有牌在身的球員直到8強方能「洗底」。但德國教頭路維卻對新規則懵然不知,在記者會被問及多名德國球員有黃牌在身時,仍堅稱麾下出線16強後所有黃牌便會歸零,直至記者多番提醒才知自己「出醜」。身為教練也不熟賽規,看來德國在今屆世盃確是「冇運行」。

舊 06-24-10, 02:28 AM   #374
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
呢件黑色衫~~~好熱呀!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 02:32 AM   #375