Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-20, 04:31 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Hamilton (3 July 2020) 直上 D+

Hamilton 係講美國建國之父之一,Alexander Hamilton嘅生平事跡改篇成歌舞劇,百老滙公演到而家,仍然一票難求。呢套「電影」唔似之前嘅《悲慘世界》同《Cats》嘅電影版咁,其實觀眾望住個銀幕,好似係現場睇住舞台上嘅表演,所以可以真係原班人馬演出。等啲人撲唔到飛都有得睇咁掛。

其實成套「電影」已經拍攝完成,怕且都無乜後期製作特技加落去㗎喇,咁點解會咁遲先上畫?報導指其實好似出影碟咁,太早出會影響票房收入。

入面啲歌聽過,唔係太洗腦同易入耳,個故仔對非美國人又唔係咁吸引。但係本人大概都會入場望吓。

此篇文章於 05-13-20 01:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-20, 01:03 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

而家變咗今年美帝國慶日前直上 D+

舊 05-13-20, 01:33 AM   #3
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
咩叫悲慘世界?

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-20, 03:10 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

Les Misérables 中譯,補充,港譯《孤星淚》

https://zh.wikipedia.org/wiki/悲惨世界

此篇文章於 05-13-20 01:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-20, 04:52 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

劇評(無透)
https://www.gaforum.org/showpost.php...&postcount=214

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Suicide Squad (2021) david 電影版 73 03-31-22 07:46 AM
F1 2019討論區!!!阿布扎比站(11/29--12/01)(排位賽: 2100 正賽: 2110)!!!!Hamilton+Mercedes 6冠王!!!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 127 12-01-19 09:51 PM
VIVO (2021) LTKS 電影版 0 11-02-19 08:54 AM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 04-09-19 03:42 PM
吹水專區 2021《 強間誕》 柚原このみ 吹水專區 1003 08-06-13 11:48 PM

現在的時間是 07:22 AM

手機版 | APP版