Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-26-20, 07:50 PM   #26
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
網上面收唔收呢一萬蚊都一半一半。

陰謀論咁睇,呢個時候出呢招真正目的就係分化香港人囉

引用:

香港民族陣綫

今日洗版講派錢同警犬加人工。你就算唔收一萬點都好,你都係控制唔到。 旨意泛民主派阻到議案?否決左預算案佢都有千千萬種方法俾錢黑警。自己睇下三百億防疫撥款啦。

爭取乜撚野過半數功能組別、立法會否決權,過去廿年俾曬機會你班溫和派做。你地係得既就無612 無過去咁多既犧牲。 多鳩餘愈做愈撚縮。 加入共產黨改變共產黨啦。 哂鳩人時間做埋無可能既野。 愚公移山就自己移,人地用條命換既時間唔係叫你去參選架。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 08:33 PM   #27
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
https://www.thestandnews.com/politic...A%A0%E9%8C%A2/

今日無留意原來港共將警察派錢同派一萬綁埋一齊sorry
呢招其實好高明
諗呢條橋果個分分鐘係中聯辦班軍師
泛民黎講,佢反對派俾警察等於反對埋派一萬俾普通市民
但贊成又得如接受埋派錢俾警察
基本上泛民係焗住反對,變相會得罪淺黃/淺藍
加上呢幾日保皇黨好高調咁扮成功爭取一萬蚊
等於係分化緊反政府力量
同埋年紀越大同越窮既人普遍會越傾向接受一萬蚊
就算理性上接受,心入面都可能對泛民有條刺
講到底都係為左9月立法會選舉保住保皇黨
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 08:37 PM   #28
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
要唔要嗰一萬蚊係取決於可唔可以阻到 POPO,如果阻唔到當然要,最好加到每人兩萬添。

其實係咪應該要連署要求政府/獻世派優先處理一萬蚊,變相射返個波去獻世派到?

此篇文章於 02-26-20 08:41 PM 被 mkmonkey 編輯。
mkmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 08:57 PM   #29
HM

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
要唔要嗰一萬蚊係取決於可唔可以阻到 POPO,如果阻唔到當然要,最好加到每人兩萬添。

其實係咪應該要連署要求政府/獻世派優先處理一萬蚊,變相射返個波去獻世派到?
首先文宣要將問題spin番去港共陰謀先
由手機版發出
舊 02-27-20, 12:20 AM   #30
HM

https://lihkg.com/thread/1898728/page/1

樓主識玩
舊 02-27-20, 01:27 AM   #31
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: HM 查看文章
跟本就係,呢個時勢加咩人工買裝備,係抗疫優先
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 07:27 AM   #32
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Deleted
舊 02-27-20, 07:28 AM   #33
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Nic Chung

泛民引導緊你諗:收一皮野等於原諒差佬,投泛民就可以阻到撥款比差佬。

事實上毫無關聯。
由手機版發出

此篇文章於 02-27-20 07:47 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-27-20, 09:15 AM   #34
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:

樓主係幾勁嫁,
開篇文完全冇提過會比錢人買裝
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 09:18 AM   #35
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
收一皮野做d有建設性既事好過 例如係黃店消費
個預算安對中小企普通市民應該都受落
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 09:38 AM   #36
yorkyork

唔洗扮喇,
睇你D post咁耐,
以前日日貼01,
一路以黎唔敢話警察又唔敢話共產黨,
就算係話政府你都只係跟人話縮下縮下咁
舊 02-27-20, 09:43 AM   #37
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: yorkyork 查看文章
樓主係幾勁嫁,
開篇文完全冇提過會比錢人買裝
講明話要分左比黑警同買裝甲車d錢喎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 09:46 AM   #38
Heaven
Game Master

引用:
唔洗扮喇,
睇你D post咁耐,
以前日日貼01,
係網上都要扮?扮D咩
想溝你 搏好感咩 中意講咩就講咩啦
舊 02-27-20, 09:52 AM   #39
Heaven
Game Master

《蘋果》委託最新民調:滿意度不過半 四成人促罷免陳茂波
https://hk.news.appledaily.com/local...O5OI7MX2IN6IQ/
新一份《財政預算案》周三(26日)公佈,《蘋果》委託 香港民意研究計劃 HKPOP 進行即時民調,結果顯示46%人滿意預算案,27%人不滿意,年輕和高學歷人士不滿比率較高,年長及低學歷的人則滿意比率較高。整體有逾四成人希望罷免財政司司長陳茂波,只有27%人支持他繼續留任。

好老實滿意預算案係多過不滿意 信唔信都好
舊 02-27-20, 10:12 AM   #40
yorkyork

引用:
作者: 真!DC 查看文章
講明話要分左比黑警同買裝甲車d錢喎
由手機版發出

唔係講緊連登
舊 02-27-20, 10:16 AM   #41
yorkyork

引用:
作者: Heaven 查看文章
係網上都要扮?扮D咩
想溝你 搏好感咩 中意講咩就講咩啦

你淨係敢回我第一句,
即係我下面既野中???
舊 02-27-20, 10:19 AM   #42
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

落到場唔做偵探唔捉鬼

網上亦無大必要,除非真係無啦啦開個 AC 咁

但 e+ 五毛都唔興咁玩
由手機版發出
舊 02-27-20, 10:20 AM   #43
yorkyork

我唔係捉鬼,
我只係不滿佢日日想係度帶風向
舊 02-27-20, 10:24 AM   #44
Heaven
Game Master

大家成年人 咁易比人帶風向 咁係自己問題
有道理我自然認同 無硬黃硬藍思想
舊 02-27-20, 11:51 AM   #45
HM

引用:
唔洗扮喇,
睇你D post咁耐,
以前日日貼01,
抱歉我個人疑心重
如果唔係事實我講定對唔住先

我本身懷疑左好耐
一個2013年開既acc
做左咁多年CD-ROM
呢半年突然咁熱衷上黎參與政治討論
講真唔係本身上開黎既宅宅,我好疑惑而家仲有咩人會特登上黎GAF
扮中立扮自己人然後關鍵時刻將風向帶去對中共有利既方向,而家對家都成日做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
落到場唔做偵探唔捉鬼

網上亦無大必要,除非真係無啦啦開個 AC 咁

但 e+ 五毛都唔興咁玩
由手機版發出
acc可以係中聯辦開定擺係度,留幾個唔相關既acg post
必要時就全速運作
或者同該名CD-ROM acc既持有者買acc
中共網軍組織左都唔只十年啦

此篇文章於 02-27-20 11:56 AM 被 HM 編輯。
舊 02-27-20, 11:56 AM   #46
Heaven
Game Master

引用:
抱歉我個人疑心重
如果唔係事實我講定對唔住先

我本身懷疑左好耐
一個2013年開既acc
做左咁多年CD-ROM
呢半年突然咁熱衷上黎參與政治討論
講真唔係本身上開黎既宅宅,我好疑惑而家仲有咩人會特登上黎GAF
扮中立扮自己人然後關鍵時刻將風向帶去對中共有利既方向,而家對家都成日做
理由好簡單 香港重有邊可以發表下意見 唔會隨便比人問候全家黃又好藍又好 依家我連朋友group都唔會輕易討論呢d野
由手機版發出
舊 02-27-20, 12:01 PM   #47
HM

同埋話自己立場不分黃藍既
都係想強調自己中立
呢類人好可能本身就係藍甚至紅

黃,藍,偽中立都有自己可以取曖既地方,去一轉facebook都大把
駛上黎呢個宅宅區發表意見?
舊 02-27-20, 12:04 PM   #48
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
都係想強調自己中立

黃,藍,偽中立都有自己可以取曖既地方,去一轉facebook都大把
呢句同意到爆開

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 12:06 PM   #49
Heaven
Game Master

成日話帶風向呢度帶到幾多個 5個10個人?好有用咩
做打手多數有幾個同伴係同一帖和應 唔係咁做
呢一年公司無咩野做比較得閒先上黎打時間
由手機版發出
舊 02-27-20, 12:10 PM   #50
Heaven
Game Master

引用:
都係想強調自己中立

唔想去一面倒既地方又唔想去比人問候既地方
去邊都有自己自由 需要你批准?
由手機版發出

論壇跳轉

現在的時間是 06:49 AM

手機版 | APP版