Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-15, 08:48 PM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
用狙玩搶地真係好不智
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 09:31 PM   #102
Jinnous
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我都買了,$378,SPLATOON AMIIBO最後一SET $349。
請問邊度買$349?
涼粉賣緊$440一set
Jinnous 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 10:07 PM   #103
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Jinnous 查看文章
請問邊度買$349?
涼粉賣緊$440一set
淘大某店,不過我果SET好似係最後一SET。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 11:34 PM   #104
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
信和地牢都賣緊$349
我都忍住冇買
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 10:03 AM   #105
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
武器同衫鞋帽item要上網打完有錢先買得

建議先用豆槍打到rank 7 unlock左先買枝棍(配強化墨魚)

呢枝棍其實幾好玩,配岩隊友試過終局霸左70%地
用棍記得唔好同其他槍正面衝突, 先避開主戰場, 再搵D大範圍敵顏色地方黎大量塗改
塗完一次油量大概已經儲左一半sp,儲夠80%可以開始向敵陣進發
儲滿就可以係敵陣開強化墨魚輾殺對方...
記得千其唔好正面衝突
如是者,我拎呢枝棍試過一局15kill...

另外,一開頭出現既衫鞋帽可以唔駛急住買
上到rank 7左右會有新grade item,一件會帶有3格技能 (起始既只得2格技能)

舊 05-28-15, 10:09 AM   #106
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
D 新裝應該同調子有關(隻貓講既)而同rank 冇關
我直升上rank 10都冇加到新裝 orz

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 10:23 AM   #107
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
即係贏夠多先開放?

舊 05-28-15, 10:27 AM   #108
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
即係贏夠多先開放?
唔知,之前調子最高又冇去買野,之後調子一直好差

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 10:30 AM   #109
野良猫
肥倫

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
隻猫有講,啲裝係日替形式換

但我就唔知係跟現實時間定遊戲入面

但遊戲入面又冇日夜之分…
舊 05-28-15, 10:33 AM   #110
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
隻猫有講,啲裝係日替形式換

但我就唔知係跟現實時間定遊戲入面

但遊戲入面又冇日夜之分…
我係見D錢好似有D多所以買左set 1星item
尋晚打打下見升左rank就去睇有咩新武器
咁順勢見fashion果邊多左2星item就每樣買一件 (2星個位就係replace左我之前買左1星出黎既空位)

另外係廣場度週圍去望下其他player著咩衫,可以按X搵海膽去郵購佢身上著緊既衫的

舊 05-28-15, 12:01 PM   #111
Jinnous

引用:
其實第一日出我已經買咗一set裝, 只係覺得太貴非常唔低,
我就係搵過哂SSP同MK都唔見有一set(因為有儲開所有amiibo, 所以見貴都買),
所以局住係果度買, 早知等多一陣, 哎.....

此篇文章於 05-28-15 12:04 PM 被 Jinnous 編輯。
舊 05-28-15, 01:25 PM   #112
game_compo

註冊日期: Jul 2005
引用:
其實第一日出我已經買咗一set裝, 只係覺得太貴非常唔低,
我就係搵過哂SSP同MK都唔見有一set(因為有儲開所有amiibo, 所以見貴都買),
所以局住係果度買, 早知等多一陣, 哎.....
第一日出mk 見到440太貴冇買,
第二日出ssp 見 700 full set + game 先買
Amiibo 越賣越貴, 太貴一定唔買
game_compo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 03:27 PM   #113
哥薩克
Game Master
んふんふ

網頁更新左
http://www.nintendo.co.jp/wiiu/agmj/stage/index.html
會有最近三次既チョーシメーター top ten既武器+裝備list

舊 05-28-15, 04:19 PM   #114
Jinnous

引用:
作者: game_compo 查看文章
第一日出mk 見到440太貴冇買,
第二日出ssp 見 700 full set + game 先買
Amiibo 越賣越貴, 太貴一定唔買

無計啦, 我儲哂全set amiibo, 所以每出一隻都會買,
不過之後真係唔會再高價買入!
寧願上網訂好過!

game就等美版, 好心急想玩tim...
舊 05-28-15, 07:28 PM   #115
野良猫
肥倫

越嚟越鐘意用大掃

剛買咗把大掃,超必係變大亻力,近戰無敵咁濟

此篇文章於 05-28-15 07:45 PM 被 野良猫 編輯。
舊 05-28-15, 09:48 PM   #116
野良猫
肥倫

爆機~
最後大佬真係打到手忙腳亂XD

爆機後會送頭、衫、鞋兩套,固有技能一般(無個岩大掃用嘅),但有兩格問號技
希望抽到好嘢
舊 05-29-15, 10:57 AM   #117
Jinnous

唔知今日會唔會有美版呢?
舊 05-29-15, 12:09 PM   #118
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
日本第一日已經賣多過 XenobladeX 首週

First Day Sell-Through {2015.05.28}

[WIU] Splatoon (Nintendo) (¥6.156) - almost 80% and First Day Shipment is around 140k. The blogger hopes for something close to 200k

Source: NeoGAF

此篇文章於 05-29-15 12:14 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 12:19 PM   #119
野良猫
肥倫

引用:
作者: enishi 查看文章

First Day Sell-Through {2015.05.28}

[WIU] Splatoon (Nintendo) (¥6.156) - almost 80% and First Day Shipment is around 140k. The blogger hopes for something close to 200k

哩隻的確好嘢嚟,好耐未試過坐定定打足幾粒鐘機唔想停
舊 05-29-15, 02:48 PM   #120
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
無amiibo少咗d埋玩?
同埋amiibo有無分區的?

此篇文章於 05-29-15 03:00 PM 被 Akira 明 編輯。
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 03:23 PM   #121
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: Akira 明 查看文章
無amiibo少咗d埋玩?
同埋amiibo有無分區的?
每隻amiibo各自有一set 裝(女係學生服、仔係武士甲、隻魷魚係機械甲)
同一堆mission mode (只係將story mode的關加入不同限制)
http://splatoon.nintendo.com/amiibo/

amiibo無分區
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 03:24 PM   #122
PaulPaul
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDappolopp
3DS Friend Code1891 1377 4351
引用:

奇怪, 仲諗住美式遊戲日本會慘淡收場
PaulPaul 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 05:56 PM   #123
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: PaulPaul 查看文章
奇怪, 仲諗住美式遊戲日本會慘淡收場
任天堂都講Pikmin之後冇出過全新系列作
如果呢隻都爆死,想玩新野都難
所以我都即出返隻支持下

不過Xenoblade銷量反而冇預期好
希望歐美銷量好d
唔係怕冇下集
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 09:29 PM   #124
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
game + amiibo缺貨

https://twitter.com/nintendo

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 10:00 PM   #125
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
唔知今日會唔會有美版呢?
琴日已問過大舖,最快都要下星期一先到貨!
所以今日我冇出,希望明天有啦!!

引用:

玩法似3D Mario系列,
Online有4vs4,
又有單機Mode,
加上ACT類Game不嬲都係老任最擅長的,
大賣都唔出奇!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] AKB 1/149 恋愛総選挙 l PSV PSP 已售 l PS3 真.完全版 已售 (奬杯分開NBGI 有良心) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 86 09-10-13 08:17 PM
Kung Fu High Impact (Kinect專用|橫向ACT|已售) ahleung 電視遊戲討論版 4 03-08-13 11:12 AM
[PSV] シェルノサージュ 已售| シェルノサージュ RE:Incarnation 明年2/21發售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 1000 01-02-13 05:27 PM
『怒首領蜂大復活』(已售)&『ピンクスゥイーツ&ムチムチポーク!』(已售) 森羅 電視遊戲討論版 79 05-04-12 01:13 AM
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 19 02-24-12 11:40 PM

現在的時間是 04:31 PM

手機版 | APP版