Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-21, 01:34 PM   #51
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: wing 查看文章
WW84唔算好睇但未到地底泥
我冇批評ww84 只係指出大量文戲啫
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-21, 01:35 PM   #52
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
你以為得, 其實唔得.

有次我去youtube, 已經唔係click片睇, 而係俾條推介片個標題劇透左.
開Youtube必死
為左吸引人Click,Thumbnail圖咩都有
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-21, 03:01 PM   #53
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 420secured 查看文章
開Youtube必死
為左吸引人Click,Thumbnail圖咩都有
我真係太年輕. 咁樣衰法真係唔抵.

舊 03-29-21, 03:21 PM   #54
420secured

引用:
我真係太年輕. 咁樣衰法真係唔抵.
我因為Game of Thrones well trained
我最unexpected一次,有份報紙daily update 的email newsletter,入面有條講GoT劇集,咁都中

此篇文章於 03-29-21 04:45 PM 被 420secured 編輯。
舊 03-29-21, 03:34 PM   #55
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
原來美國都未上,亞洲呢邊開咗第一個週末收過億美金,都唔錯。

舊 04-05-21, 05:37 PM   #56
肉羊哩咖
griffin611

美國開畫票房比預期理想,雖然未返到去「正常」個數~ WB 應該好開心。

舊 04-08-21, 03:57 PM   #57
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
希望長拍長有,總好過睇日本 CG
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-21, 04:42 PM   #58
肉羊哩咖
griffin611

【真·哥斯拉】都唔係咁曳啫。

舊 04-08-21, 05:24 PM   #59
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
希望長拍長有,總好過睇日本 CG
唔錯

除左 京東個廣告牌.

舊 04-11-21, 07:59 PM   #60
420secured

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
獨立睇我都覺無問題
不過對於哥斯拉,睇果個好易有期望,然後失望
舊 04-11-21, 09:10 PM   #61
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真哥好型好有迫力
第一次噴光線炮果幕加上配樂b
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 11:54 PM   #62
肉羊哩咖
griffin611

唔好意思,離晒題 -- 真哥如果係 reboot,係個好頭,認同如果乜都唔知,一頭中入去睇,真係會預咗睇打打,跟住再打,咁就會好失望。(咳,虛淵版,咳)

舊 04-29-21, 03:23 AM   #63
肉羊哩咖
griffin611

WB 同 GvK 個導演傾緊開續集 — Son of Kong? 係 1933 年嘅翻拍版?!
https://www.ign.com/articles/godzill...or-son-of-kong

舊 04-29-21, 04:38 PM   #64
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
隻嘢近睇都係好 "特攝" feel....

係夜晚放紫光好型

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-21, 12:52 PM   #65
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
iTunes $198

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-21, 02:10 PM   #66
肉羊哩咖
griffin611

江生大戰哥師奶

遲大到。個導演好明顯係 Team Kong,連同佢有關啲人類都好啲啲,無用得嚟無咁低能,尤其係個細路女。開頭太多人嘅戲,一去到第三幕齋打就好正。當然犯駁唔合理監粗嘢,入得場都預咗。吐糟 : 點解座中銀最後都無事嘅?!

舊 05-24-21, 02:44 PM   #67
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
遲大到。個導演好明顯係 Team Kong,連同佢有關啲人類都好啲啲,無用得嚟無咁低能,尤其係個細路女。開頭太多人嘅戲,一去到第三幕齋打就好正。當然犯駁唔合理監粗嘢,入得場都預咗。吐糟 : 點解座中銀最後都無事嘅?!
話明做戲梗係硬淨啦 你估咩咩咩咩咩
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-21, 03:19 PM   #68
肉羊哩咖
griffin611

成把刀咁,估金剛會拎嚟劈㗎嘛~

舊 12-08-21, 01:38 AM   #69
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Godzilla vs. Kong

早前係NowE租咗Godzilla vs. Kong嚟睇,
套片打嚟講算幾精彩幾爽快先,
但個故事好似東抄西襲咁,向地心探險類電影致敬?
香港果段好似睇緊Pacific Rim (悍戰太平洋)咁款。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%93...87%91%E5%89%9B

Godzilla vs. Kong in 4 Minutes | Movie Recap
https://youtu.be/WQXT0N4IICY

https://youtu.be/oAMyAj_xGes

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-22, 10:46 PM   #70
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
‘Godzilla Vs Kong’ Sequel To Shoot In Australia Later This Year
https://deadline.com/2022/03/godzill...ia-1234982995/

下半年開拍續集
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-22, 06:18 PM   #71
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
早前農曆新年iTunes特價$58,
買返4K Dolby Vision版再重睇都一樣係咁爽,
期待續集~!
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-22, 02:25 AM   #72
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
前半部大過長氣

拍返動畫好過的

舊 03-12-23, 11:36 PM   #73
Rv250

註冊日期: Aug 2002
IMDB 資料,續集美國暫定2024/3/15上
https://www.imdb.com/title/tt14539740/
引用:
The new instalment in the Monsterverse puts the mighty Kong and the fearsome Godzilla against a collosal deadly threat hidden within our world that threatens the existence of their species and our very own, as well as diving deep into the mysteries of Skull Island and beyond. Delving straight into the origins of Hollow Earth, this film will explore the aincent Titan battle that bought man and monster together forever.
另外apple tv+拍劇集Godzilla and the Titans
https://www.cinemablend.com/streamin...illa-vs-kong-2
引用:
But in terms of how closely the narratives overlap, it's not as involved to say, an MCU kind of Disney+ film crossover. It's less organized.
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-23, 06:14 AM   #74
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-23, 07:11 AM   #75
Nanoha
Game Master

註冊日期: Oct 2005
Nanoha 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] GODZILLA yuhchan5 電影版 185 02-22-20 03:00 PM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[特撮] 官方宣布哥斯拉vs King Kong (2020) wing 日本動漫畫討論版 0 10-15-15 03:40 PM
[Wii] Godzilla : Unleashed 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 07-06-07 07:23 PM
美版Godzilla S.T.A.R.S. Neo Entertainment TREND 36 10-13-04 01:54 PM

現在的時間是 07:27 AM

手機版 | APP版