Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-02-21, 01:09 PM   #1
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
殺神 Nobody

睇完,大叔版John Wick,今次設定為隱世特工(?)
個Flow大致都係好鬼John Wick1, 打殺ok但未夠奇哥咁勁,不過呢個大叔命水明顯好好多,John Wick相對真係慘慘豬

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-21, 02:25 PM   #2
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
睇完,大叔版John Wick,今次設定為隱世特工(?)
個Flow大致都係好鬼John Wick1, 打殺ok但未夠奇哥咁勁,不過呢個大叔命水明顯好好多,John Wick相對真係慘慘豬
Overall 我覺得John Wick好d
但歡樂度我選nobody
尾場Nobdoy都係win John wick (honest trailer提過john wick教堂打後無錢

比較下
JW設定太勁,打得stylish,Nobody實在少少,感覺好raw
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-21, 04:12 PM   #3
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 420secured 查看文章
Overall 我覺得John Wick好d
但歡樂度我選nobody
尾場Nobdoy都係win John wick (honest trailer提過john wick教堂打後無錢

比較下
JW設定太勁,打得stylish,Nobody實在少少,感覺好raw
利申,未睇。

John Wick 係夜總會之後冇錢~~~ 而導演同節目上認咗係。

主角係 Better Call Saul 個主角,絕對係「阿伯殺手」。好過 Liam Nelson 掛。

舊 04-02-21, 04:33 PM   #4
Rv250

註冊日期: Aug 2002
最後大戰個鋪排有啲刻意之外都幾滿意

呢套主角設定都勁

勁到hacker姐姐見到叠資料即刻劈炮

猛龍怪客就真係nobody

此篇文章於 04-02-21 04:35 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 12:40 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完...其實同jw應該唔係同一時空吧
又係標題呃你入場

睇打ok滿足,至少感受到一個生疏於戰鬥既佬點樣打落去

係直到最尾大決戰....你攪咩突然多兩個同伴(仲要一個係老豆) 仲要得閒玩home alone式陷阱,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 12:48 PM   #6
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完...其實同jw應該唔係同一時空吧
又係標題呃你入場

睇打ok滿足,至少感受到一個生疏於戰鬥既佬點樣打落去

係直到最尾大決戰....你攪咩突然多兩個同伴(仲要一個係老豆) 仲要得閒玩home alone式陷阱,
最尾
未算突然吧,一直都有鋪過佢有個同路人,而老豆都係有背景

420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 07:24 PM   #7
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我覺得沒有明說反而有機會他日和John Wick聯動

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-21, 06:31 AM   #8
肉羊哩咖
griffin611

一條貓帶引發嘅血案

打就精彩,巴士嗰場幾好,不過無圍揪就爭啲,跟住嗰場最好睇,跟住嘅好似就爭啲,尤其玩 Home Alone~無 John Wick 咁神(化)咁花巧,亦無設定出異世界出嚟比較踏實,亦唔會好似 John Wick 啲續集噉寫到犯晒駁。笑位好夠,紋身店同客廳嗰兩幕真係笑左。人物真係爭啲,個大仔,老婆同主角班同事太單薄,不過你入場都唔會預睇人物關係。老實講,男主角真係有啲變態。

總結:中上。

舊 02-25-23, 09:12 AM   #9
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
係NETFLX 睇左 , 以暴制暴簡單直接無廢話, 動作戲對比john wick 更勁, 唔單純靠血腥場面, 最正有巴士個段, 又快似john wick咁無敵, 要笑位有笑位
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-23, 02:55 PM   #10
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
係NETFLX 睇左 , 以暴制暴簡單直接無廢話, 動作戲對比john wick 更勁, 唔單純靠血腥場面, 最正有巴士個段, 又快似john wick咁無敵, 要笑位有笑位
呢套係好睇。

舊 02-25-23, 03:31 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

最後嗰度唔知點解好有 True Lies 陣味。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:25 AM

手機版 | APP版