Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 43
搖搖 06:04 AM 06-30-18
仲唔係湖人?

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
Penny仔 09:41 AM 06-30-18
而家個風向似lakers得到lbj同pg
由手機版發出
搖搖 07:53 PM 06-30-18
今年唔駛要KL啦,留啲新仔用下好過,球哥同Kuzma我覺得真係打得起架...IG就...
KL隨時下年自己過黎,好過而家比馬刺㩒住搶

LBJ揀湖人的話冠軍已經唔係佢首要目標
有埋PG今年重返季後賽,等下年勇士解體搶埋KT仲正
退休前帶住班後生拎到一冠都夠佢穩坐歷史第二人

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
搖搖 09:38 AM 07-01-18
KD又簽1+1, 睇黎目標都係拎完3連霸走人

虎撲7月1日訊 根據記者Chris Haynes報道,Durant將與勇士簽下兩年頂薪合約,第二年
為球員選項。

https://m.hupu.com/nba/news/2318200.html

Kevin Durant intends to sign a two-year max deal with a player option to stay
with Golden State, league sources tell ESPN.

https://mobile.twitter.com/ChrisBHay...33710915710976

-----

DH都想加入勇士....當係升級版MCGEE?
Sar8 11:43 AM 07-01-18
一個去到邊都會比人扔走既球員
唔好搞啦

BTW,PG已續OKC
HEAD_HUNTER 12:16 PM 07-01-18
作者: Sar8:
一個去到邊都會比人扔走既球員
唔好搞啦

BTW,PG已續OKC
咁睇唔開啊,真係甘心同威少繼續?
HEAD_HUNTER 12:17 PM 07-01-18
作者: 搖搖:
DH都想加入勇士....當係升級版MCGEE?
我寧願要Mcgee,起碼Mcgee唔會耍大牌
搖搖 12:36 PM 07-01-18
PG續左約咁雷霆豪華稅都好甘下
CP3都頂薪續火箭

LBJ會點呢

作者: HEAD_HUNTER:
我寧願要Mcgee,起碼Mcgee唔會耍大牌

我都唔想要DH
尼幾年搞到更衣室殺手咁

———

DAJ都打算簽小牛.......一年
咁有信心啊...

Penny仔 01:56 PM 07-01-18
除左PG之外, 仲有Jerami Grant 3yr 27M
雷個salary就咁計應該破1億5千萬........

我覺得雷會諗辦法清走Melo同Andre Roberson
以雷既薪金結構, 應該連Andre Roberson都留唔到

然後CP頂薪4年, 不過就冇左Ariza
Ariza簽1yr 15m 去suns
火箭已經冇cap 搵人, 呢個打擊大了....

Lakers 而家可以做既, 應該係All in 表弟
原有陣容+表弟應該夠玩, 再加埋LBJ真心唔差
當然如果LBJ+PG+Leonard....應該有機會搞得掂勇士, 而家可惜了
Penny仔 02:04 PM 07-01-18
勇士應該棄Zaza, Nick Young
而家搞返McGee, Lonney同McCaw返黎就OK
然後搵多內線側翼各一就算了

而家走勢各隊似弱左多過強左, 勇士潛在威脅都弱化左
除左Boston之外...
Sar8 02:10 PM 07-01-18
今年勇士pick既新仔好似都係內線

佢地已經準備緊Green走搵人頂替
Penny仔 02:16 PM 07-01-18
今年pick 果隻係側翼, nick young 唔留又冇人用的話
佢應該有一定出場時間

勇士內線應該維持Bell, Lonnry, Mcgee3個
理論上仲有隻Jones 可以用...如果進度理想
搖搖 12:59 AM 07-02-18
上次睇左LBJ去邊d人先郁
今次無人等大帝decision 3.0

LBJ人喺LA, 不過傳佢經理人同76人傾緊
星期二宣佈去向

湖人表示:
ayato 08:23 AM 07-02-18
LeBron James has agreed to 4-year, $154M deal with Lakers, Klutch Sports says.

Penny仔 08:45 AM 07-02-18
作者: ayato:
LeBron James has agreed to 4-year, $154M deal with Lakers, Klutch Sports says.
終於射得出, 唔駛打空炮.......
搖搖 10:57 AM 07-02-18
恭喜湖人
Mcgee都去埋湖人...

Penny仔 10:58 AM 07-02-18
呢個move應該震驚世界....
雖然大家都知LBJ有機會去Lakers
但係人腳冇保證情況下轉會,都幾令人意外

而家呢隊Lakers冇PG, 冇Leonard
然後今日Lakers confirm kcp 1yr 12m+Stephenson 1yr 4.5m之後,
Lakers 已經唔夠cap引入其他大牌
Penny仔 11:05 AM 07-02-18
Mcgee低薪去Lakers.....
唔通勇士冇留?
搖搖 11:28 AM 07-02-18
湖人仲聯絡埋NICK YOUNG.....睇黎要組綜藝大團
陸奧 貴志 12:02 PM 07-02-18
即係話大帝對champ已經不再留戀...?
Penny仔 12:27 PM 07-02-18
勇士有危險了, Mcgee呢類不吃上陣時間的中鋒也留不住
下一個走可能係Lonney....只要出多過底薪, Lonney都可能會走
Sar8 03:33 PM 07-02-18
湖人會唔會拿潛力股換KL呢....
DC 97 04:47 PM 07-02-18
作者: Sar8:
湖人會唔會拿潛力股換KL呢....
邊個KL先
Penny仔 08:31 PM 07-02-18
作者: 陸奧 貴志:
即係話大帝對champ已經不再留戀...?
我睇法係佢冇再強求呢樣野
D Wade暗示過家人係佢一大考慮因素,
家人生活, LA商業價值,退休生活....etc
回頭睇季初有人佢話屋企人去LA睇過學校,可能一早已經有呢個想法

冠軍佢一樣會追,
但就唔會好似以前咁, 一埋班就要齊人
佢唔介意等1-2季
Sar8 08:39 PM 07-02-18
當佢返到騎士拿到個歷史既冠軍其實已經係完成任務(仲要係打爆73-9勇)
佢都想拿多幾個冠軍,但考慮佢既年紀同埋為左個仔,去LA絕對有利過克里夫蘭

不過以後就冇得笑歷史亞軍

恭喜佢終於脫離JR個包袱
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面