Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-14, 01:14 AM   #251
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ko121314 查看文章
我唔想食薯條又鍾意飲老麥D凍0茶, 由上期開始加左凍0茶之後
張卡我用o既次數多左超多
基本上我都係$9包 + 凍0茶 + 雪糕/2件批
或者有時都會堂飲凍0茶再叫杯大橙汁拎番屋企飲
基本上我覺得堅係抵
咁你講唔講得出A區的食品大約係幾錢件?
等我又計下件數再組合個餐先。
其實M記的薯條質素真係唔多穩定,有時OK,有時炸到乾晒咁…

此篇文章於 01-26-14 07:45 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 02:49 AM   #252
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
為食咭係幾好,不過我唔係咁鐘意佢食物永遠獨沽一味得個兩個批

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 12:44 AM   #253
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
冇左頂置????

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 01:49 AM   #254
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁你講唔講得出A區的食品大約係幾錢件?
等我又計下件數再組合個餐先。
其實M記的薯條質素真係唔多穩定,有時OK,有時炸到乾晒咁…
a 區
15-17左右

b區
apple pie 一個6$

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 12:19 PM   #255
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: ko121314 查看文章
我唔想食薯條又鍾意飲老麥D凍0茶, 由上期開始加左凍0茶之後
張卡我用o既次數多左超多
基本上我都係$9包 + 凍0茶 + 雪糕/2件批
或者有時都會堂飲凍0茶再叫杯大橙汁拎番屋企飲
基本上我覺得堅係抵
我都鍾意飲佢個檸茶

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:18 PM   #256
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
岩岩睇廣告,21蚊餐轉左款?

舊 02-04-14, 10:28 PM   #257
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik

Big mac 餐咁就歸天

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:32 PM   #258
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
轉雙層芝士,脆辣雞腿,重有麥樂雞
魚柳包9蚊
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:38 PM   #259
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: GreenTea 查看文章
魚柳包9蚊
無左豬柳旦
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:47 PM   #260
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: GreenTea 查看文章
魚柳包9蚊
脆辣雞腿
明天就去

舊 02-04-14, 10:50 PM   #261
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
21脆辣雞腿??吸引過big mac

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:54 PM   #262
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
直頭正添啦!過幾日食下先
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 11:03 PM   #263
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
$12醒晨餐睇黎凍過水

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 12:45 AM   #264
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
但世紀大笑話係脆雞飽餐21蚊 剩飽21.5
死.屍神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 08:31 AM   #265
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
Oh. 無咗9蚊雙牛芝堡
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 09:23 AM   #266
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 死.屍神 查看文章
但世紀大笑話係脆雞飽餐21蚊 剩飽21.5
我其實未食過

他中間咩"將" ?

有沙律我唔食得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 09:39 AM   #267
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
要聞港聞
兩岸國際
娛 樂
財 經
體 育
副 刊

.

麥記$21餐剔走巨無霸

video

老麥加價 Big Mac餐被叮走

【本報訊】連鎖快餐店麥當勞宣佈加價2.2%,理由是要應付急劇增長的通脹壓力;21元超值套餐及9元超值選的選擇亦有變動,剔走深受歡迎的巨無霸餐。中式食肆亦表示要加價3至5%,大多反映在點心及茶芥方面。

■麥當勞宣佈加價2.2%。資料圖片

平均加幅2.2%

麥當勞表示,受不穩定的經濟環境影響,香港持續面對通脹壓力,營運成本如食材、公共費用及租金等都不斷上漲。因此麥當勞食品今日起加價,平均幅度為2.2%。這是麥當勞自2012年起的第五次加價,即每半年加一次。麥當勞聲稱今次加幅低於去年12月的4.3%通脹率。但如連同去年初與今次加價,一年來實際累積加幅已超過4.5%。

優惠食品的組合亦有變動。21元超值套餐不再有巨無霸餐,魚柳包餐亦被剔走。取代的是脆辣雞腿包及雙層芝士孖堡餐。9元超值選則不再有雙牛芝堡,由魚柳包代替。

麥當勞近年加價情況
2012年1月︰早晨全餐及漢堡包等個別食品加價,加幅平均2.3%

2012年6月︰巨無霸、魚柳包及六件麥樂雞三款套餐,加幅5%

2013年1月︰整體食品平均加價2.3%

2013年6月︰三款超值選雙牛芝堡、豬柳蛋漢堡及麥香雞加$1,加幅12.5%

2014年2月︰整體食品平均加價2.2%

資料來源:《蘋果》資料室

上一則: 兄弟涉勒索《變形4》 向導演擲冷氣機

下一則: 瘋「踩大冷」單車隊馬路喪飆亂衝 涉嫌違例警方跟進
.

桌面版
使用說明
使用條款
聯絡我們
.

©2014 AD Internet Limited.
All rights reserved. 版權所有 不得轉載
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 10:36 AM   #268
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
好過
因為有實體雞肉先
big mic果D是合成肉

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 10:44 AM   #269
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
魚柳包9蚊係重點,好多人都等到了,其實幾時開始轉的?我前日先叫完麥麥送完全唔知....so sad
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 11:10 AM   #270
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
魚柳包細到咁,$21餐定$9單品都唔會食
Big mac叮走平餐我反而覺得可惜,始終係唯一又平又夠飽既餐,
脆辣雞於繁忙時段要量產,炸出黎既效果令人擔心

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 11:11 AM   #271
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
見FB,有員工好早想剔走巨無霸

因為整得麻煩

至愛脆雞包

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 11:13 AM   #272
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: pet3 查看文章
我其實未食過

他中間咩"將" ?

有沙律我唔食得
官方廣告:

金黄脆辣的外皮,內裡係鮮嫩幼滑的雞腿肉,配合清爽生菜同惹味沙律醬,多重滋味,一次過躍動你的味蕾。

你可以叫走醬嘛
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 12:49 PM   #273
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
老麥咁佛心
21蚊唔係麥香雞包,而是高一級的脆辣雞腿

此篇文章於 02-05-14 12:53 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 12:57 PM   #274
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
老麥咁佛心
21蚊唔係麥香雞包,而是高一級的脆辣雞腿
唔好咁開心住

可能塊雞 細到係外層見唔到(兩件麥樂雞size) 再加個包 再度縮細
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 01:10 PM   #275
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
官方廣告:

金黄脆辣的外皮,內裡係鮮嫩幼滑的雞腿肉,配合清爽生菜同惹味沙律醬,多重滋味,一次過躍動你的味蕾。

你可以叫走醬嘛
有d分店和我說優惠價無得走....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 11:53 AM

手機版 | APP版