Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-17-18, 09:58 AM   #201
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 傑少 查看文章
一晚由B輸到落C-
發現有D場自已隊有某D機o既話,果場你一定輸硬
例如遺蹟200場有人用舊渣,基地300場有積達
200場舊渣ok嫁,格機黎講又好用,但有火箭砲會好d

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
用蹲下對抗火箭炮比回避安全而且成本低,而家多左人用。

硬食1野扣唔到1000,但一套連4,5千起跳。

另外打200,300cost多左人用機鎗,密集炮火完全埋唔到身。
200場砲渣表示邊個埋黎先砲打停,轉豆槍再掃到停,拉後等你埋黎反格再加多砲,飽格鬥系支援機
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-18, 11:31 AM   #202
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 傑少 查看文章
一晚由B輸到落C-
發現有D場自已隊有某D機o既話,果場你一定輸硬
例如遺蹟200場有人用舊渣,基地300場有積達
200cost埸 ,zaku I 有lv3 應該有不錯表現

舊 08-17-18, 11:33 AM   #203
holsety

依家一蹲下,大魔就窒一窒,好不尷尬w

舊 08-17-18, 06:43 PM   #204
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
周未自訂房有3倍報酬3次。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-18, 06:44 PM   #205
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
周未自訂房有3倍報酬3次。
難得私家爆房有優惠

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 08-17-18, 07:25 PM   #206
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
難得私家爆房有優惠

快d改返快排可以組隊同朋友玩仲好啦,依家同d fd得個吹字各有各打好冇癮
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 06:35 AM   #207
DanielDaniel
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: SUNLOK 查看文章
快d改返快排可以組隊同朋友玩仲好啦,依家同d fd得個吹字各有各打好冇癮
希望ranking唔好影響以後買機
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 08:30 AM   #208
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
蹲黎食火箭炮唔會有硬直?
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 06:52 PM   #209
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
儲左60金, 忍唔住玩左1次10抽
中左EZ8 LV2, 老虎改LV 1, 渣古FS LV5, 高達LV 2
好幸運

不過唔識用老虎改
都係普通老虎岩我多D

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 07:08 PM   #210
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
本來係勇士BEAM派
用用下發現高達BEAM仲好用
兩支槍性能完全唔同
勇士威力高,HEAT率60,CD慢,叉槍慢
高達威力普通,HEAT率55,CD快,叉槍快
但係高達反而容易OH
本身勇士CD完已經回左大部份,高達好多時都"我現在就需要力量!"射埋果飛
BTW數字唔會呃人,總DAMAGE量升高左
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 07:14 PM   #211
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
蹲黎食火箭炮唔會有硬直?
唔會有
引用:
作者: Hunter 查看文章
儲左60金, 忍唔住玩左1次10抽
中左EZ8 LV2, 老虎改LV 1, 渣古FS LV5, 高達LV 2
好幸運

不過唔識用老虎改
都係普通老虎岩我多D
老虎有橫鞭起手,B3真係要諗點入人
引用:
作者: Kain 查看文章
本來係勇士BEAM派
用用下發現高達BEAM仲好用
兩支槍性能完全唔同
勇士威力高,HEAT率60,CD慢,叉槍慢
高達威力普通,HEAT率55,CD快,叉槍快
但係高達反而容易OH
本身勇士CD完已經回左大部份,高達好多時都"我現在就需要力量!"射埋果飛
BTW數字唔會呃人,總DAMAGE量升高左
高達最勁梗係用GD槍有槍又有炮
不過勇士果槍就未儲打中都夠大力

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 07:41 PM   #212
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實45票換到陸戰型高達
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-18, 04:21 PM   #213
holsety

ez8好唔好用?抽唔到。。。

舊 08-21-18, 10:29 PM   #214
鳳熾魂
紅蓮の焔神

高達支GD槍榴彈個束縛時間係同火箭炮一樣?
引用:
作者: holsety 查看文章
ez8好唔好用?抽唔到。。。
首先最好都係支炮先

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 08-22-18, 11:45 AM   #215
aquarius
Game Master

Ez8招突剌點出?

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 08-22-18, 12:56 PM   #216
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

我想問老虎橫鞭究竟連唔連到格?

我有時得有時俾人反。
舊 08-22-18, 02:00 PM   #217
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: aquarius 查看文章
Ez8招突剌點出?

Sent from my iPhone using Gaforum
方向鍵後+攻擊制

舊 08-22-18, 02:18 PM   #218
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
我想問老虎橫鞭究竟連唔連到格?

我有時得有時俾人反。
可能未夠熟所以連慢左。有時一炮N起手我都未必連到後
引用:
作者: aquarius 查看文章
Ez8招突剌點出?

後格

舊 08-22-18, 10:05 PM   #219
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
話說.....打400場睇組合覺得輸硬所以發脾四專登開LV1舊渣入去攬炒,結果我係咁衝過去玩格引人打我反而幫自己友制造左唔少機會,100機博人地兩三部400機,最後嬴左
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-18, 11:31 PM   #220
aquarius
Game Master

今日打無限制場
我方無人打低敵人
但係won咗..
舊 08-23-18, 11:57 AM   #221
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
到底點先升到rank…
上唔到D,卡住升唔到級

舊 08-23-18, 12:07 PM   #222
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
到底點先升到rank…
上唔到D,卡住升唔到級

打分級戰現家主要贏競爭對手就會加分

舊 08-23-18, 01:03 PM   #223
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
打分級戰現家主要贏競爭對手就會加分
我等9月初更新評分準則

舊 08-23-18, 01:04 PM   #224
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

伊夫利特改?
舊 08-23-18, 01:09 PM   #225
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
伊夫利特改?
未見lineup更新喎?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 05:05 PM

手機版 | APP版