Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-16, 11:16 PM   #51
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
差 做到好似不明不白咁死 聽聞小說有一番戰鬥
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 11:50 PM   #52
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 尼路 查看文章
我好肯定呢套野動畫化來係賣歌的
其實……一路覺得佢地係碼有一半人轉錯職……
其實我覺得佢地係全轉錯職囉
應該要咁:
弓>賊
賊>騎
騎>坦
坦>弓
補>魔
魔>補

根本就係冇考慮各人個性、特長就去轉職,入錯行咁就一世

引用:
作者: sunnylau 查看文章
補同魔根本唔應該打前線...
明明暗騎跟戰士應該好好的保護補..
結果讓補落單被哥布林尾刀..

補真的很慘...
其實故事展開咁平淡,如果要有所改變的話一定要有大事發生令小隊發生鉅變先得,通常都係死人,而且要係核心人物,仲要係好雜魚咁死法(如果係俾強敵擊殺的話情況會唔同,成員只會覺得係怪太強而唔會反省係因為自己太弱導致死人)

幾時都係豬隊友害死人,仲要係唔勁果隻豬先慘
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 12:03 AM   #53
Hunter

註冊日期: Jan 2002
白魔, 射箭走去學近戰技能係咩一回事?

之後白魔落單又係痴線, 完全無TEAM WORK亂黎
無成隊俾人KO真係賺左了

另外呢個世界無補血水?

死左人又無咩感動位, 製作組真係不可思議
諗住播首歌就等於感人?
睇多2集再係咁就棄

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 12:03 AM   #54
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
其實我覺得佢地係全轉錯職囉
應該要咁:
弓>賊
賊>騎
騎>坦
坦>弓
補>魔
魔>補

根本就係冇考慮各人個性、特長就去轉職,入錯行咁就一世
坦轉弓就冇咗個肉盾對啲重型敵人

白魔有時都需要上前線救人,巨乳未必得
弓都唔得因為佢一定怕射錯人
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 12:12 AM   #55
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
今集足控我好滿足(重點誤?
點解弓手同補師都學格鬥技架

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 01:44 AM   #56
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
如果做到下個死人,睇開正常野應該反台

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 07:46 PM   #57
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
成套野睇黎應該都好平淡咁過
間中插隻歌帶動下氣氛咁順便SELL下歌

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 10:47 PM   #58
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
睇預告都估到白魔死
頭一箭男主頂左次
之後連中幾支都唔中白魔
最後竟然係咁樣....
只可講佢放棄救自己
捱到入返森林己經失血過多又冇體力自救
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 11:02 PM   #59
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
睇預告都估到白魔死
頭一箭男主頂左次
之後連中幾支都唔中白魔
最後竟然係咁樣....
只可講佢放棄救自己
捱到入返森林己經失血過多又冇體力自救
咁多豬隊友,奶媽都要上前打既情況下正路都會話咁易死
以MMO式組團咁睇,通常斷奶之後就輪到坦會……
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 12:22 AM   #60
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
套野本身幾吸引我睇
一班普通人去打怪 笨手笨腳 亂咁黎 幾得意
但係 死人果到 好似死得好求其 漫畫都有少少感覺
動畫真係.......
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 08:13 AM   #61
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: zero22 查看文章
套野本身幾吸引我睇
一班普通人去打怪 笨手笨腳 亂咁黎 幾得意
但係 死人果到 好似死得好求其 漫畫都有少少感覺
動畫真係.......
漫畫好d,起碼睇得出係越級打怪之過,但動畫佢地死偷襲多過因為佢地弱咁……

舊 02-08-16, 01:08 AM   #62
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://grimgar.com/music/music.html
Character Song SINGLE第三弾

歌:メリィ(cv安済知佳)
発売日:2016年3月16日(水)
THCS-60088
価格:1,200円+税
収録楽曲:全4曲
仕様:描き下ろしジャケット
発売・販売元:東宝

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 10:00 AM   #63
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
暫時覺得新神官好正常冇問顯wo
佢地竟然要求神官上前線至有問題,少少傷都用魔法咪會搞到緊急時唔夠魔力

根本佢地成team人職位分配完全唔掂,重好意思怪新神官

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 11:19 AM   #64
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
呢種補師自己攪得掂唔使費心先係最易用吧?
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 11:52 AM   #65
尼路
The One

一開始組到個神補(能坦、能控、能補),跟住偶到個正常的重怪人唔得?
總覺得補師心理OS係呢班友配錯點轉錯職難怪上手死左。

舊 02-08-16, 12:04 PM   #66
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
上手係我眼中只係明明低等初心者就學人做暴力祭師

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 12:06 PM   #67
尼路
The One

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
上手係我眼中只係明明低等初心者就學人做暴力祭師
無一開波就團滅證明係佢勁啦你睇一無左神補班友連小哥布都打唔過,我有乃由相信之前D DPS都係神補最高。

舊 02-08-16, 12:06 PM   #68
野良猫
肥倫

ED幅圖遲下係咪會轉?

弓賊立旗,鬼畜王要反臉了?
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
暫時覺得新神官好正常冇問顯wo
佢地竟然要求神官上前線至有問題,少少傷都用魔法咪會搞到緊急時唔夠魔力

根本佢地成team人職位分配完全唔掂,重好意思怪新神官
引用:
作者: 尼路 查看文章
一開始組到個神補(能坦、能控、能補),跟住偶到個正常的重怪人唔得?
總覺得補師心理OS係呢班友配錯點轉錯職難怪上手死左。
正常人眼中傻嘅係異類,反之亦然
舊 02-08-16, 02:08 PM   #69
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
諸君我喜歡夢兒
新神官登場,冰美人感覺,或者佢係正確
之前大家太倚賴馬納多
依家隊中遠距離輸出同牽制技能太少
法師睇來要學多d技能

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 08:15 PM   #70
年輕所犯下的錯誤

註冊日期: Jun 2013
夢兒比相像中歐派更大..........還在注意這些是否很沒人性
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 08:34 PM   #71
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
夢兒比相像中歐派更大..........還在注意這些是否很沒人性
不, 這才比較人性
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 08:41 PM   #72
野良猫
肥倫

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
朋友你並不寂莫
舊 02-08-16, 08:54 PM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
係咁頂頭鎚

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 09:23 PM   #74
年輕所犯下的錯誤

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
係咁頂頭鎚
馬納多NO OKAGEDE..........電腦唔識打日文
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 10:40 PM   #75
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
係咁頂頭鎚
仲要點睇都係真空

今集最初係酒場有一陣三個男人既酒杯消失左之後又出番現
唔知BD會唔會加番呢

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Elder Scrolls V: Skyrim (PS4/XB1版發售中 | NS版對應Amiibo ) ahleung 電視遊戲討論版 378 06-11-18 04:07 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
[動畫] OVA「機動戦士ガンダムUC」episode 4「重力の井戸の底で」2011年秋公開丨episode 4 ブライト艦長 登場! Vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 03-15-11 08:10 PM
[動畫] 「Candy☆Boy」episode:03「コエラレナイカベ」丨次回11月7日配信決定 money 日本動漫畫討論版 30 05-12-09 09:23 PM
[PS2] Another Century's Episode 3 [已售] romrom2004 電視遊戲討論版 213 09-12-07 01:26 AM

現在的時間是 11:31 PM

手機版 | APP版