Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-17, 03:18 PM   #6726
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
滑鍵改左判定...

twitter 好多人都話用原本個取巧方法過唔到奏姐個 kiss kiss (包括我
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 04:01 PM   #6727
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
大約點改法??

另原來買衫送十連卷冇借口唔買
由手機版發出

此篇文章於 05-02-17 04:04 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 04:40 PM   #6728
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
作者: J+1 查看文章
大約點改法??

另原來買衫送十連卷冇借口唔買
由手機版發出
應該係判定變嚴...

原本 kiss kiss 個交叉可以用一隻手指左右掃黎過

而家唔得了,twitter 上d人都係咁
由手機版發出
舊 05-02-17, 11:04 PM   #6729
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
大鑊想買

由手機版發出
俾錢啦,仲望?

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
滑鍵改左判定...

twitter 好多人都話用原本個取巧方法過唔到奏姐個 kiss kiss (包括我
由手機版發出
想知係指Tulip M+定係Hotel Moonside
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-17, 09:50 AM   #6730
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
作者: sd03021 查看文章
想知係指Tulip M+定係Hotel Moonside
後者

大家都係共鳴世界發現d判定有問題

最後係奏個 kiss kiss 度確認判定變左
由手機版發出
舊 05-03-17, 03:44 PM   #6731
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
後者

大家都係共鳴世界發現d判定有問題

最後係奏個 kiss kiss 度確認判定變左
由手機版發出
MASTER果個??

我岩岩試左一下, 仲可以用上下滑的方法過到

此篇文章於 05-03-17 04:34 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-17, 05:27 PM   #6732
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: lineage19 查看文章
MASTER果個??

佢應該指用短時間<咁單指左右來回...上左下右兩指應該先係營運想要的正常掃法

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-17, 05:51 PM   #6733
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
佢應該指用短時間<咁單指左右來回...上左下右兩指應該先係營運想要的正常掃法
但佢個符號明明係"> < ".......我仲以為上下滑先係邪道囧
舊 05-03-17, 08:55 PM   #6734
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
MASTER果個??

引用:
但佢個符號明明係"> < ".......我仲以為上下滑先係邪道囧
原本個交叉係可以用單手指好似水撥咁快速右左掃黎過的 而家會 MISS

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
舊 05-06-17, 01:58 PM   #6735
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

安康魚...未有封面....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 04:28 PM   #6736
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章

安康魚...未有封面....

今次劇場2首都好正,
一首昭和,一首80年代,正

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 05-06-17, 05:47 PM   #6737
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
如果我係iphone雙手持親指派, 點樣可以玩到上左下右...
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 06:01 PM   #6738
J+1
望過黎呀!!!!!!

你要知個判定範圍係畫面下3/5都係的,(大約combo個數字底開始都係)

上下手完全冇問題的

Eg >< 出現在2,3粒位置時...
我的手法係左姆指上方3掃2,右姆指下方2掃3,咁掃就排除埋撞手指情况
由手機版發出

此篇文章於 05-06-17 06:05 PM 被 J+1 編輯。
舊 05-07-17, 02:46 AM   #6739
Chitose1987
好孩子不要問

https://twitter.com/8ee_8/status/860648021909884928

有人拍左修正前後示範

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
舊 05-07-17, 05:31 PM   #6740
J+1
望過黎呀!!!!!!

叫唔叫大鑊? 剩1日呢刻12萬位都係得萬5分

終於用強隊fc了

不過都係連銀杯杯耳都掂唔到
另隻c+血好似得呢隻ev先見其價值....

由手機版發出

此篇文章於 05-07-17 05:35 PM 被 J+1 編輯。
舊 05-07-17, 05:47 PM   #6741
yorkyork

註冊日期: May 2010
邊個大鑊?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 06:20 PM   #6742
lineage19
Crazy Gamer

[今度は音ゲー]アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ偶像灰姑娘im@scg_stage(andriod/ios已上架)

引用:
叫唔叫大鑊? 剩1日呢刻12萬位都係得萬5分

由手機版發出
係, 全才呢個技打GROOVE一流
就算用OL都仲補得切, 真係唔錯

而我沒有里奈

手上只得張柚, 個屬唔岩打呢次GROOVE,
只可以繼續用SR 補血卡...

如果有里奈應該可以更高分

======
Sor我一直將da搞錯左做vo
唔係里奈而係涼先岩xd

此篇文章於 05-08-17 03:41 AM 被 lineage19 編輯。
舊 05-07-17, 06:26 PM   #6743
lineage19
Crazy Gamer

引用:
呢個打法真係未試過...長智識了(雖然呢家用唔返
舊 05-07-17, 10:39 PM   #6744
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
バンドリ關係?
遲下ミリオン又出,可能又走一批
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 01:50 AM   #6745
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
バンドリ關係?
遲下ミリオン又出,可能又走一批
睇バンドリ個課金排名又唔似?
舊 05-08-17, 04:48 AM   #6746
J+1
望過黎呀!!!!!!

BGD玩落個系統太單調,每個EV都一樣打夠15萬就收工,卡片能力太簡單,組隊冇呢邊有咁多元

而且對我來講最大問題係唔知係我部機問題定佢個設定未TUNE好,不是每首歌個拍子都對得準,某幾首一定甩BEAT甩到死....

不過都要睇佢之後進化成點,而且成功與否還是有其他因素就是.....
由手機版發出
舊 05-08-17, 10:01 AM   #6747
yorkyork

註冊日期: May 2010
d人一向三分鐘熱度,
cgss 乜街人加我好友我都會加,
但係未過lv120既人100%最多過一兩個月就唔會見佢再玩
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 10:55 PM   #6748
sd03021
Crazy Gamer

唔知點解我硬係覺得今次係官方自己趕走一批人

睇下上次限定奏姐,唔多唔少我覺得係同果張卡的技能有關

PS.
我只打掉落活動,其他活動都不碰,而家都係唔過130
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:03 PM   #6749
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
限定奏根本有腦就唔會咁SET
咁即係冇腦啦,咁我就老實不客氣用盡佢

自從抽中奏
我PRP加左120

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:04 PM   #6750
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: sd03021 查看文章
唔知點解我硬係覺得今次係官方自己趕走一批人

睇下上次限定奏姐,唔多唔少我覺得係同果張卡的技能有關

PS.
我只打掉落活動,其他活動都不碰,而家都係唔過130
唔明?
官方又無做D咩,
剛剛仲送2500石同一日一抽,

奏姐主要用來增加其他技能能力,
奏姐夾NG 3人組可以玩放置PLAY,
但實際上未到你想的那麼無敵,
另外要齊NG 3人組都真係要課唔少,

我唔覺存在做左趕走人呢樣野
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 05:51 PM

手機版 | APP版