Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-04, 09:22 PM   #1
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
Question 一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆)

我想問日本有冇雜誌交待過基路亞個妹做咩入旅團,因為故事都冇交待過既,同埋你地覺得小岡依家其實夠唔夠旅團入面除左團長同畢索加之外是但一個團員打,我覺得應該夠,起碼可以打用吸塵機果個同用手提控制人果個,嘿,我覺得獵人會長一條友單挑旅團d人都夠殺,除左團長、畢索加要單對單之外?
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-04, 09:23 PM   #2
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 不死game神
我想問日本有冇雜誌交待過基路亞個妹做咩入旅團,因為故事都冇交待過既,同埋你地覺得小岡依家其實夠唔夠旅團入面除左團長同畢索加之外是但一個團員打,我覺得應該夠,起碼可以打用吸塵機果個同用手提控制人果個,嘿,我覺得獵人會長一條友單挑旅團d人都夠殺,除左團長、畢索加要單對單之外?
下面有個topic

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-04, 11:11 PM   #3
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
好難講lo
有時富奸將佢兩人描寫得好強!(旅團篇果時)
到佢地入左GI,連炸彈魔都可以KO!
但係去到依家,佢地又好似同人地差幾皮
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-04, 12:49 AM   #4
中秋節 先生
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Terry仔
好難講lo
幾皮???係幾廿皮!!!!

舊 07-19-04, 01:11 AM   #5
victorsky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Terry仔
好難講lo
佢地只係用計策黎贏炸彈魔, 同炸彈魔打o個時都講到佢地明刀明槍打係唔夠打既
至於旋團中雖然個個都係高手, 但係各有所長, 有幾個更加唔係主力戰鬥,
但我諗岡同基路亞起碼都贏到用念黎"複製"o個個團員 (唔記得名, 係咪叫拉路多比 )

舊 07-19-04, 01:46 AM   #6
MASAYA
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
主角通常唔夠打就用計或者屈不死身form
結論: 睇富奸心情

3) 傳媒說好便拜,說差便踩
MASAYA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-04, 12:13 PM   #7
不死game神
任天堂絕命之使者

Cool

引用:
作者: victorsky
佢地只係用計策黎贏炸彈魔, 同炸彈魔打o個時都講到佢地明刀明槍打係唔夠打既
至於旋團中雖然個個都係高手, 但係各有所長, 有幾個更加唔係主力戰鬥,
但我諗岡同基路亞起碼都贏到用念黎"複製"o個個團員 (唔記得名, 係咪叫拉路多比 )
我都覺得佢地係會夠打識複製野條友,但係依家仲講梗蟻,好奇待快d大戰旅團果刻,不過我估當黎到依部份時已經是結局尾聲
另外,里昂里奧依家仲係冇咩聲氣,同果陣幽遊既桑原好大分別,到依家佢仲係一個念既廢柴,仲有一個問題我唔記得左作者有冇講過世上最強果D既獵人既名,除左小剛老豆同獵人會長之外,仲有邊三個?

此篇文章於 07-19-04 12:25 PM 被 不死game神 編輯。
舊 07-19-04, 12:20 PM   #8
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
世上無無敵的念能力........
小岡<炸彈魔<旅團成員<會長
因為旅團比炸彈魔強.....所以除念師先會投靠他們........
仲有.......雖然會長好強.....但我覺得旅團成員.........幾個一齊同佢打可能會有能力打勝佢.......(用埋o的支援能力,旅團有不少成員,能力唔係全部都係戰鬥型)

舊 07-19-04, 12:32 PM   #9
不死game神
任天堂絕命之使者

Thumbs up

引用:
作者: Asurada
因為旅團比炸彈魔強.....所以除念師先會投靠他們........
仲有.......雖然會長好強.....但我覺得旅團成員.........幾個一齊同佢打可能會有能力打勝佢.......(用埋o的支援能力,旅團有不少成員,能力唔係全部都係戰鬥型)
嗯,都講得幾岩,例如古勒比加唔同旅團打果陣,佢同其他人戰鬥的話,佢既念力=........冇眼睇
舊 07-19-04, 01:47 PM   #10
victorsky
Crazy Gamer

引用:
作者: Asurada
除念師去幫旋團只係為左錢...

舊 07-19-04, 03:05 PM   #11
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
大家比較時點解忘記左基路亞老豆同阿爺既?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-04, 06:39 PM   #12
不死game神
任天堂絕命之使者

Thumbs up

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
基路亞個老豆同阿阿爺同團長打過啦,佢地單對單其實應該都嬴團長,始終佢地經驗多,團長未夠班
舊 07-19-04, 07:49 PM   #13
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁利爾沙同旅團比又點呢,各位又認為點呢?
如果佢地勁過利爾沙,應該可以o係佢用gm卡之前殺左佢架喎

舊 07-20-04, 11:26 PM   #14
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
係喎,同利爾沙打時點解無人用咭???
用左咪好易贏.............
傷左都即好.............

舊 07-20-04, 11:41 PM   #15
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: winner1
係喎,同利爾沙打時點解無人用咭???
用左咪好易贏.............
傷左都即好.............
但那時個規測係.....用運動先win五場者可以拎卡.....
你可以當係game 內的一個mini game.而mini game很少可會用返game本身既系統...

另外蟻篇我覺得D人好似強得過份...尤其d近親護衛..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-04, 11:45 PM   #16
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
點比呀?
我記得果時基路亞阿爺用圓搵團長時, 佢自己話自己圓既範圍最勁係300米
而信長(羅布拿加)就曾經話過自己圓既範圍係4m

完全唔同級數啦
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-04, 11:54 PM   #17
victorsky
Crazy Gamer

落o係富奸手上, 勁同唔勁根本冇定義...

舊 07-20-04, 11:57 PM   #18
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
作者: Hunter
點比呀?
我記得果時基路亞阿爺用圓搵團長時, 佢自己話自己圓既範圍最勁係300米
而信長(羅布拿加)就曾經話過自己圓既範圍係4m

完全唔同級數啦
我唔知你點理解la......
我就理解做4m=攻擊範圍......
有乜奶油會咁低至得......(不過睇咁耐都唔知點先叫初心點先勁.....)

舊 07-21-04, 12:21 AM   #19
victorsky
Crazy Gamer

引用:
作者: killua
我唔知你點理解la......
我就理解做4m=攻擊範圍......
有乜奶油會咁低至得......(不過睇咁耐都唔知點先叫初心點先勁.....)
羅布拿加自己都話4m 係極限
但係我覺得圓既大小只係反映左念力者既念"容量"同技巧純熟度, 同戰鬥技巧無關
話唔定基路亞阿爺遠攻好勁(牙突), 所以要一個大既圓知道敵人o係邊, 羅布拿加擅長用刀, 近距離已經可以玩迅殺

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:20 AM

手機版 | APP版