Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-13, 01:04 AM   #201
phforce
Junior Member

註冊日期: Nov 2013
其實我想攪多d同edh有關的活動 , 如果各位大大有咩提議 , 可以提出一下 , 等小弟可以為大家效勞一下 ^o^

https://www.facebook.com/groups/229113033807792/
phforce 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-13, 01:42 AM   #202
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: phforce 查看文章
其實我想攪多d同edh有關的活動 , 如果各位大大有咩提議 , 可以提出一下 , 等小弟可以為大家效勞一下 ^o^
老細又亂入 囧
呢邊多數係casual play,
而且有時係群戰為主
好多人都好抗拒比賽果種緊張氣氛,追卡又辛苦

如果搞budget deck比賽,大家又未必有咁多時間同心機砌deck...
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-13, 03:48 PM   #203
phforce

其實我係有d casual 活動想試下 , 比如係打魔王 ^^

https://www.facebook.com/groups/229113033807792/
舊 12-04-13, 06:35 PM   #204
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
根據無口巨巨提議再tune

http://tappedout.net/mtg-decks/derev...an-01-12-13-1/
無口巨巨的提議都好殘忍lol

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-13, 06:41 PM   #205
Gary_Token
Senior Gamer
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Cancer 查看文章
今個星期6..有冇人會出來~?
時間2點
地點LC 或bl 都得

一樣星期五或之前 冇人reply 我
咁就取消...
我睇下點情況,應該出到既

舊 12-05-13, 07:22 PM   #206
mgsyfw

引用:

http://tappedout.net/mtg-decks/derev...an-01-12-13-1/
河馬巨巨真係落埋Exhaustion 係時候引用Token兄名句 原來佢仲可以再殘忍d XD
用新卡Unexpectedly Absent取代 Spin into Myth效果會更好,打擊面更大
3分綠色Elder轉 Stroke of Genius 啦,多張draw卡會順好多
同埋 幻象身影 都係一張可以考慮用既強力生物

此篇文章於 12-05-13 07:28 PM 被 mgsyfw 編輯。
舊 12-05-13, 07:28 PM   #207
mgsyfw

引用:
今個星期6..有冇人會出來~?
時間2點
地點LC 或bl 都得

一樣星期五或之前 冇人reply 我
咁就取消...
星期六可以出黎

此篇文章於 12-05-13 08:31 PM 被 mgsyfw 編輯。
舊 12-05-13, 07:46 PM   #208
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
河馬巨巨真係落埋Exhaustion 係時候引用Token兄名句 原來佢仲可以再殘忍d XD
用新卡Unexpectedly Absent取代 Spin into Myth效果會更好,打擊面更大
3分綠色Elder轉 Stroke of Genius 啦,多張draw卡會順好多
Exhaustion 我都係試下, 一次性我自己覺得唔夠用lol

Spin into Myth 我當係id獸+tutor 對策
不過有可能你講個張好d lol

elder 轉stroke of genius 定Mulldrifter 好?
定Rhystic Study?

我以為已經有Phantasmal Image

你覺得Aven Mindcensor 同埋counterbalance 點?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 12-05-13 07:50 PM 被 Cancer 編輯。
舊 12-05-13, 07:48 PM   #209
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
星期六可以出黎
反正係,你不如問埋老細可唔可以hold張台XDDD
問就唔洗la, 有位就有位, 冇位唯有轉場

舊 12-05-13, 08:33 PM   #210
mgsyfw

引用:
Exhaustion 我都係試下, 一次性我自己覺得唔夠用lol

Spin into Myth 我當係id獸+tutor 對策
不過有可能你講個張好d lol

elder 轉stroke of genius 定Mulldrifter 好?
定Rhystic Study?

我以為已經有Phantasmal Image

你覺得Aven Mindcensor 同埋counterbalance 點?

Mulldrifter有位先落,優先用 stroke of genius
雀都係有位先落, Rhystic Study太被動, counterbalance EDH比較難用
舊 12-05-13, 10:28 PM   #211
Gary_Token
我希望下世係樹妖

引用:
唔可以咁講既
我幾殘忍都冇用到Exhaustion
咦?睇黎我仲有進步既空間,可以再殘忍d(笑

舊 12-05-13, 11:02 PM   #212
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
用 Exhaustion 針一家唔係咁好喎
呢個時候梗係要用靜態平衡啦

原來已落 deck
對不起, 大大
我錯了
不要打面

舊 12-05-13, 11:13 PM   #213
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: ammms 查看文章
用 Exhaustion 針一家唔係咁好喎
呢個時候梗係要用靜態平衡啦

原來已落 deck
對不起, 大大
我錯了
不要打面
係無口巨巨面前...
係唔會有死角!

唔會打面,不過會係你身上用Exhaustion
フゥーハハハ!

舊 12-06-13, 09:03 AM   #214
mgsyfw

引用:
係無口巨巨面前...
係唔會有死角!

唔會打面,不過會係你身上用Exhaustion
フゥーハハハ!
河馬巨巨霸氣外露
P.S. 老細話打魔王個魔王係真人定自己???
舊 12-06-13, 04:00 PM   #215
phforce

引用:
河馬巨巨霸氣外露
P.S. 老細話打魔王個魔王係真人定自己???
當然係用之前魔王卡打啦 , 我只係一個小小的店員 ^^

舊 12-06-13, 06:15 PM   #216
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

咁聽日2點bl
暫時有3~4個人(?)
token 冇講幾點到~~

舊 12-06-13, 07:45 PM   #217
Gary_Token
我希望下世係樹妖

引用:
咁聽日2點bl
暫時有3~4個人(?)
token 冇講幾點到~~
我點都要等收工

舊 12-08-13, 02:04 AM   #218
mgsyfw

好難咁今日群戰偷到位拎到幾鋪(默
但之前BL戰哭哭
同埋今日做軍師戰績唔錯
幫人TUNE副野我自己都幾滿意(毆
下次都係轉型做軍師扮ova版老馬修算(毆
舊 12-08-13, 02:41 AM   #219
HM

引用:
但之前BL戰哭哭
同埋今日做軍師戰績唔錯
MTG大師無口巨巨
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 04:01 AM   #220
mgsyfw

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
MTG大師無口巨巨
WTF?
深雪巨巨食錯藥認錯人啦
呢個次元D人邊會叫D唔識打DECK既人做大師呢
舊 12-08-13, 05:21 AM   #221
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
但之前BL戰哭哭
同埋今日做軍師戰績唔錯
多謝你ar 軍師!
你可以去(ry

舊 12-08-13, 10:00 AM   #222
ammms
渣根懦夫

河馬大大都要軍師?
無口巨巨真厲害

舊 12-09-13, 01:58 AM   #223
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

新deck...

http://tappedout.net/mtg-decks/damia...ne-08-12-13-1/

大將:Damia, Sage of Stone

舊 12-10-13, 01:23 AM   #224
popomo

註冊日期: May 2006
引用:

我落埋唱反調
不過打左幾次都未抽到上手未知效果 @_@
popomo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 03:04 AM   #225
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: popomo 查看文章
我落埋唱反調
不過打左幾次都未抽到上手未知效果 @_@
唱反調 我都有諗過
另外仲有tangle wire

同埋因為冇咩ramp ... 成日好缺mana orz

無口巨巨叫我用
talisman of progress
talisman of unity

但都係冇位orz

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 07:21 PM

手機版 | APP版