Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-26-03, 03:16 PM   #1
johnnyleung2000
Insane Gamer
City Hunter

註冊日期: Jan 2003
300万像素同500万有乜吾同?

日常影相,加上搞下网页,300万是否够用了?
johnnyleung2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-03, 03:39 PM   #2
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
搞網頁300萬有餘...

日常用黎玩下都有餘(哩個好睇個人感覺)
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-03, 05:56 PM   #3
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
其實我覺得都夠啦.
你又唔係話成日曬大相.
紫色螢火蟲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-03, 07:51 PM   #4
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
如果要影得靚加外型正?
how much?

舊 09-26-03, 10:08 PM   #5
City Hunter

引用:
Originally posted by 無賴男 :
如果要影得靚加外型正?
how much?
一般主流的300万机都系2000几$...
johnnyleung2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-03, 10:09 PM   #6
City Hunter

另外300万机大家推荐边部? sony P系列好不好?用AA电好定系专用电好?
舊 09-26-03, 10:13 PM   #7
Haken Kreuz

註冊日期: Jul 2002
Re: 300万像素同500万有乜吾同?

如果你唔print/曬相既話
300萬好夠用了
一般用家很難用肉眼分辨
300萬夠print/曬高質素既5R相片了
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-03, 09:51 AM   #8
無賴男
復仇勇者

咁500万for咩野人事所用?
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-03, 02:09 AM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
俾想張相具有500萬象素既用家使用囉~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-03, 02:21 AM   #10
Haken Kreuz

引用:

for 要曬大相 or 非一般而對質素有要求的用家
舊 09-28-03, 10:32 AM   #11
無賴男
復仇勇者

言下之意即是300万除左曬大相惦唔過500万之外~
其他都係300万優勝過500万?
舊 09-28-03, 11:41 AM   #12
Haken Kreuz

引用:

是價錢較優勝
舊 09-28-03, 12:16 PM   #13
City Hunter

引用:
300万能做到的500万当然能做到,不过500万能做到的300万就不能做到。

不过,500万比300大约贵了2000$以上...
舊 09-28-03, 03:25 PM   #14
無賴男
復仇勇者

oic~thx reply~

舊 09-29-03, 10:25 AM   #15

註冊日期: Jan 2002
當你晒8R 相時你就會看到300萬同500萬的分別,若你只是用來POST上網咁100萬都夠~~!

你要平靚正的300萬相機SONY可能比唔到你...因為整係S O N Y 呢四個英文字都要成千銀啦~!加上用MEMORY STICK,同一M數的MS CARD同CF CARD價錢都貴一截,所以我提議你轉看看CANON啦~~!

你問用AA電好唔好,佢淨係得方便你買到這惟一的好處...但耗量極快~~!多數影廿零張就無曬電,我提議都係用回义鋰電好,你怕一粒用完無得換的話咁買多一粒做士啤咪得LAW,鋰電真的可用耐好多~~!

舊 09-29-03, 12:18 PM   #16
無賴男
復仇勇者

引用:
Originally posted by 8 :
當你晒8R 相時你就會看到300萬同500萬的分別,若你只是用來POST上網咁100萬都夠~~!

你要平靚正的300萬相機SONY可能比唔到你...因為整係S O N Y 呢四個英文字都要成千銀啦~!加上用MEMORY STICK,同一M數的MS CARD同CF CARD價錢都貴一截,所以我提議你轉看看CANON啦~~!

你問用AA電好唔好,佢淨係得方便你買到這惟一的好處...但耗量極快~~!多數影廿零張就無曬電,我提議都係用回义鋰電好,你怕一粒用完無得換的話咁買多一粒做士啤咪得LAW,鋰電真的可用耐好多~~!
咁請問pc普通眼仔d像素係唔係極低?
如果買CANON 300萬相機的平靚正相機駛唔駛$3000?咁500萬同300萬價錢有無$2000的差距?
舊 09-29-03, 06:37 PM   #17
City Hunter

引用:

甘canon你推荐边只机?
舊 09-30-03, 09:10 PM   #18
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
canon v3,a70
另外sanyo既j1都唔錯~

呢三部都係大約2k左右~
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-03, 09:17 PM   #19
MAZINKAISER
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
用MS同CF作比較好似唔係太好
用SD比會好D
MAZINKAISER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-03, 09:28 PM   #20
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
Originally posted by MAZINKAISER :

用MS同CF作比較好似唔係太好
用SD比會好D
MS同CF速度都差好多.....

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-03, 03:46 AM   #21
City Hunter

引用:
Originally posted by Kenji少 :
canon v3,a70
另外sanyo既j1都唔錯~

呢三部都係大約2k左右~
操控好吾好?个外形店吾店?的跟机的ram大吾大?要另外买贵吗?
舊 10-01-03, 06:31 PM   #22
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
我覺得Sony P系列影出來好濛.....

係唔係3百萬像素架

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-03, 06:36 PM   #23
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
Originally posted by 孤影 :
我覺得Sony P系列影出來好濛.....

係唔係3百萬像素架
P-8產物

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-03, 06:49 PM   #24
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
做乜post heyhey出來

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-03, 06:55 PM   #25
City Hunter

引用:
Originally posted by 光之審裁者 :
甘其他相机映会吾同的么?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:17 AM

手機版 | APP版