Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-25-18, 01:02 AM   #1726
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
都係整番套馬仔長槍裝打青瓜

暫時整到防性5,防強,弱特3,匠4,雷屬強化5,唔知夠唔夠用
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 02:35 AM   #1727
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
solo試左歷戰恐暴成晚,飲水多過乜orz
暫時自己用弓算最穩定,
但都係慢....成20分鐘
仲要一犯錯就好易死一兩次

hammer完全fail
盾斧都打得好辛苦,用gp點知佢出連hit
可能要多d用普通嘅擋仲好?
另外又吾係咁易有機會比你超解到

依隻真係有番d挑戰性
等d人開頭仲話易玩, gapcom原來有後著

好啦,應該係時候整番把長槍
推薦係太刀同雙劍
Lance應該都幾好打

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 02:36 AM   #1728
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
偶然有d勁高質街客, 水都唔駛飲, 極速放閃救隊友

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 03:36 AM   #1729
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
玩左成晚試用弓打(基本上唔敢用大劍, 都係用返樣自己最熟既打)
最快12分鐘. 呢次真係迫我用道具流黎打

舊 03-25-18, 05:14 AM   #1730
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
請問恐暴龍怕甚麼屬性的?
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 11:02 AM   #1731
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
街場歷恐貓得最勁係弓, 依家己經無乜人敢用
lance最安全, 有笛勝率真係高d

平均打兩三隻有粒英雄石
弓最煩係狹窄地型好難搞,
我solo 吾駛理人就可以一直屎彈掉到佢轉去開闊地形

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
玩左成晚試用弓打(基本上唔敢用大劍, 都係用返樣自己最熟既打)
最快12分鐘. 呢次真係迫我用道具流黎打
你用咩skill,比我參考下
我撐爆回性 回距回避流先生存到呀陰功
道具你係帶落穴料/爆G去合?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 11:10 AM   #1732
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
solo試左歷戰恐暴成晚,飲水多過乜orz
暫時自己用弓算最穩定,
但都係慢....成20分鐘
仲要一犯錯就好易死一兩次

hammer完全fail
盾斧都打得好辛苦,用gp點知佢出連hit
可能要多d用普通嘅擋仲好?
另外又吾係咁易有機會比你超解到

依隻真係有番d挑戰性
等d人開頭仲話易玩, gapcom原來有後著

好啦,應該係時候整番把長槍
我暫時都係用緊盾斧打,普通擋0防性都擋晒3下火車
不過無咩機會超解就真,多左用高解

引用:
街場歷恐貓得最勁係弓, 依家己經無乜人敢用
lance最安全, 有笛勝率真係高d

平均打兩三隻有粒英雄石

其實得歷戰馬同恐係咁, 其他歷戰都係勁上位少少
我開場見弓手唔會比佢入黎
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 11:15 AM   #1733
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Suika 查看文章
我暫時都係用緊盾斧打,普通擋0防性都擋晒3下火車
不過無咩機會超解就真,多左用高解
咁我試下多d用普通擋
一直係榴彈超解教徒 少用高解,真係要試下用嚟打佢

你用邊把? 依家buff左強屬,針對性屬性應該有so?

相薄

此篇文章於 03-25-18 11:17 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 03-25-18, 01:15 PM   #1734
Suika
西瓜

引用:
咁我試下多d用普通擋
一直係榴彈超解教徒 少用高解,真係要試下用嚟打佢

你用邊把? 依家buff左強屬,針對性屬性應該有so?
而加玩緊支恐暴斧盾,走炮術入屬強,平斬比之前多
但超解一樣唔夠角斧勁,屬彈仲要弱點限定
舊 03-25-18, 02:13 PM   #1735
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
聽講其他歷戰古龍攻擊力都增強左

舊 03-25-18, 02:27 PM   #1736
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
而加玩緊支恐暴斧盾,走炮術入屬強,平斬比之前多
但超解一樣唔夠角斧勁,屬彈仲要弱點限定
如果唔係點解話屬斧廢…用屬斧就唔用超解架啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 02:34 PM   #1737
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
弓最煩係狹窄地型好難搞,
我solo 吾駛理人就可以一直屎彈掉到佢轉去開闊地形

你用咩skill,比我參考下
我撐爆回性 回距回避流先生存到呀陰功
道具你係帶落穴料/爆G去合?
冇特別, 體術5耐回3
開場眠爆一次
主要係放棄剛射, 拉打, 只要down左就剛射曲射loop, 多數可以連續down 2-4次

冇帶道具合

不過如果過區時路經都會返camp補一下爆G同眠瓶.

多d用環境去幫你打.

舊 03-25-18, 04:03 PM   #1738
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
引用:
聽講其他歷戰古龍攻擊力都增強左
我覺得係
啱先打幾次歷戰滅盡
感覺難打咗,死咗兩三場
具體係咩我就冇深究
由手機版發出
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 04:05 PM   #1739
大覺屋師真
The One

引用:
冇特別, 體術5耐回3
開場眠爆一次
主要係放棄剛射, 拉打, 只要down左就剛射曲射loop, 多數可以連續down 2-4次

冇帶道具合

不過如果過區時路經都會返camp補一下爆G同眠瓶.

多d用環境去幫你打.
ic
其實差吾多, 但我放多左迴避能力冇加攻擊層面,連續down吾到
而且,佢個倒地倒得太靚喇,個頭成日飛到超遠

再tune下先
咁我玩埋眠爆先

相薄

此篇文章於 03-25-18 04:11 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 03-25-18, 04:22 PM   #1740
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
ic
其實差吾多, 但我放多左迴避能力冇加攻擊層面,連續down吾到
而且,佢個倒地倒得太靚喇,個頭成日飛到超遠

再tune下先
咁我玩埋眠爆先
詳細少少,體術5耐回3,強弓,體力3,龍屬3,弱特3,龍骨弓
青瓜個倒地似係特登,唔係飛到老遠就係背住你
背對你果時唔好諗住行去打弱點,照樣剛射曲射,只要曲射中頭就算,要佢長期倒地比剛射輸出重要

閃光彈唔好慳,企位唔靚可以閃佢走位去返安全距離
如果去左類似1區呢類wide open既版圖,佢想過區就閃停佢,打佢要連地型都好講究,地方細冇位走實猫

此篇文章於 03-25-18 04:30 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 05:54 PM   #1741
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

試過一場派兩粒英雄石
但仲未抽到虫棍用既, 其他都齊晒有多

引用:
作者: mike23 查看文章
我覺得係
啱先打幾次歷戰滅盡
感覺難打咗,死咗兩三場
具體係咩我就冇深究
由手機版發出
睇情報就係話改到同歷恐一樣大力
依家剩係刷英雄石, 唔打活動以外既野

舊 03-25-18, 06:28 PM   #1742
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
引用:

依家剩係刷英雄石, 唔打活動以外既野
正路XD
由手機版發出
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 06:35 PM   #1743
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
最後都係用長槍龜贏
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 06:53 PM   #1744
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
TA 恐暴
Solo 穩定 屍套
團戰 龍骨
懶人一把打天下 滅盡
龍封力都係得細,玩團戰唔係冥燈好過龍骨咩?有白斬有會心有兩個(3)洞,龍骨齋玩高龍屬咋喎a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 07:29 PM   #1745
Suika
西瓜

恐暴招咬接頭鎚combo除左等人救之後可以點自救 ?

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
龍封力都係得細,玩團戰唔係冥燈好過龍骨咩?有白斬有會心有兩個(3)洞,龍骨齋玩高龍屬咋喎a
唔好意思我以為講緊弓
舊 03-25-18, 07:35 PM   #1746
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
恐暴招咬接頭鎚combo除左等人救之後可以點自救 ?
可以自己射閃光, 但前題要事前入定彈

舊 03-25-18, 07:57 PM   #1747
Suika
西瓜

引用:
可以自己射閃光, 但前題要事前入定彈
有上定彈救人但唔知可以自己射
舊 03-25-18, 11:13 PM   #1748
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

依家有個迴3+跳躍1近戰打歷恐好安全
唔駛硬食蒙古霸極道

舊 03-25-18, 11:42 PM   #1749
大覺屋師真
The One

引用:
詳細少少,體術5耐回3,強弓,體力3,龍屬3,弱特3,龍骨弓
青瓜個倒地似係特登,唔係飛到老遠就係背住你
背對你果時唔好諗住行去打弱點,照樣剛射曲射,只要曲射中頭就算,要佢長期倒地比剛射輸出重要

閃光彈唔好慳,企位唔靚可以閃佢走位去返安全距離
如果去左類似1區呢類wide open既版圖,佢想過區就閃停佢,打佢要連地型都好講究,地方細冇位走實猫
最後我龍骨弓 體術5 回避性能4 龍屬3 回避距離up3 攻擊2 耐力急回2 通常矢強化
自問都係手殘要靠回避能力去避招.
眠爆兩次, 終於第一次成功突破2字頭:15分鐘

我剛射機會少,諗住加普射算. 或者聽日試埋強擊珠轉做散彈珠

---------
今日用長槍同fd開救難打左幾場野團,因為入嘅都係日本人(表面上係XD),100%成功率
打依隻多左人用lance/gunlance/重弩
個個又狂食藥救人,閃光,陷阱

不過最勁有場,一個hr5x 一個7x入嚟
大劍同hammer,
大劍d skill明顯未正式開始砌,
心諗依場實衰.點知係最順果場orz 真高手

相薄

此篇文章於 03-26-18 12:00 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 03-26-18, 12:34 AM   #1750
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

剛射要有自信,我認我龜,佢倒地先剛射

今次活動多左好多人舉盾

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版