Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 06-19-04, 02:28 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Thumbs up 藍奕邦-《不要人見人愛》(又是唱作新人,掂!)

《不要人見人愛》內容簡介

01. 半熟蛋
02. 熱帶魚
03. 自知之明
04. 快樂王子
05. 三點冰室
06. 冬季來的男生
07. Doll
08. 含蓄
09. I Don't Think He's Coming
10. 憤怒青年
11. 身體健康(One-take live recording)
12. 熱帶魚(氧氣版)
13. 不求人

CD Extra
自知之明

藍奕邦-《不要人見人愛》

之前有聽過"熱帶魚"麼~?
真係好好聽,並非情歌,歌詞講出人鐘意跟咩風,少少政治~
曲詞都好鬼正~~

"自知之明"都唔係情歌,內容有d懷才不遇既感覺~

"含蓄"就應該係大約三四年前的一個男新人粱浩賢的歌曲,因為當年首歌係藍奕邦作曲的~
聽過粱浩賢唱都幾好聽的~

隻碟未買呀~~買左先講仲有咩歌好聽~~
大家一定要支持啊^o^

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 06-19-04 02:43 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 04:52 PM   #2
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagkimtam
出左?
我好鐘意呢個新人(熱帶魚一聽有驚喜),所以決定會買隻碟支持下

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 08:23 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

應該係出左@@
尋晚睇報紙無意中見到....不過篇導好細格,差D睇唔到/.\

大乱闘X
舊 06-19-04, 08:37 PM   #4
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
出左, 信和$78-80

舊 06-20-04, 09:13 PM   #5
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
新人黎講唔差
不過我覺得梁浩賢唱得好聽d
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-04, 04:56 PM   #6
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
真係勁鍾意熱帶魚~
唔多唔少都係為左呢隻而買佢隻碟~

舊 06-21-04, 05:47 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

版主買左未@o@?
正唔正唷~?
西環既CD舖都唔入貨.../.\
呢排又唔得閒過海去SKY添....

大乱闘X
舊 06-21-04, 07:37 PM   #8
邦。AxC
Game Master
AxC

註冊日期: Jun 2003
我幾鍾意佢首熱帶魚, 今年好似多番d有實力0既新人,
不過佢地個樣都普普通通,睇黎都難而吸引一眾妹妹仔.....

舊 06-21-04, 09:27 PM   #9
魔王
Crazy Gamer
夢想飛行員

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDirvinlok
佢真係好有才華呀~
又唱得又作得~
我覺得佢有前途~

舊 06-22-04, 12:27 AM   #10
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 小恐
版主買左未@o@?
正唔正唷~?
西環既CD舖都唔入貨.../.\
呢排又唔得閒過海去SKY添....
我估佢應該冇買

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-04, 01:43 AM   #11
曳曳豬
Senior Gamer
Pinky Pinky

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 岸邊露伴
我估佢應該冇買
點解咁估...
你識佢?

Pinky Pinky
Pinky 01,02,3a,04, 08, eva, 店長, Go! Go! Pinky Street 1
曳曳豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-04, 12:59 AM   #12
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
我覺得佢個樣好串的說.....
同埋佢上節目個態度都好串....徐偉賢俾我感覺好過佢

舊 07-10-04, 09:59 AM   #13
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
佢自己話"自知之明"係寫緊自己..
熱帶魚同自知之明越聽越正

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-04, 10:03 AM   #14
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

唔知佢係咩水

只知上星期勁歌佢上左去彈琴唱歌,
見佢一路彈琴一路唱,還要張個頭望向鏡頭 ...

舊 07-10-04, 11:02 AM   #15
masaki
小峽谷肥安娜

聽過...

佢把聲真係唔得bor....

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-04, 01:47 PM   #16

Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 新堂愁一
我覺得佢個樣好串的說.....
同埋佢上節目個態度都好串....徐偉賢俾我感覺好過佢
串係一個好大既問題, 未紅已經咁串, 紅左點算
   目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-04, 02:18 PM   #17
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者:   
串係一個好大既問題, 未紅已經咁串, 紅左點算
只係聽過佢做電台訪問
唔覺有乜野問題
不過未紅已經串點都好過紅左先擺大哥款

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
藍奕邦 Galaxy Neo Music UNIVERSE 23 06-20-04 09:06 PM

現在的時間是 06:21 AM

手機版 | APP版