Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-23-18, 12:08 PM   #301
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
據報舊年 觀眾人數超過咗 一仟一佰萬, 話多啲原創影集係 work, 加埋有更多競爭者 (好似 Apple), 今年會更唔得閒

Star Trek: Discovery S01E12

預咗無人睇都嗡幾句......

繼續精彩, 一片末季氣氛, 最終 boss 確認

楊紫瓊係爭在個台型, 未有大帝個霸氣, 不過佢隻 ISS Charon 大到好誇張; Michael 同佢交易, 講個信字喎, 哈哈 人頭搏你芋頭? 大帝要反枱話咁易

Lorca 同個黑人講初初有啲奇怪, 但係畀 Michael 諗到佢係地帝人就明晒, 咁都叫通嘅, 個劇情好似係預早咁安排

人肉 spore drive 嗰度好正, 好感人, 而個危機唔似一集可以解決到; 預感佢個奸版好可能最後搞到大帝好麻煩

反而 Tyler 條線唔知 Voq 定係 Tyler 留低到, 不過以 L'Rell 個反應, 似係後者留得低, 不過都有玩嘢嘅可能

此篇文章於 01-23-18 12:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 09:22 PM   #302
肉羊哩咖
griffin611

Star Trek: Discovery 第一季終焉

舊 01-30-18, 09:39 PM   #303
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
之前睇到第九集停左冇追,
見你講楊紫瓊咁我又睇下,
艦長個伏線都幾有趣。

舊 01-31-18, 11:22 AM   #304
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
之前睇到第九集停左冇追,
見你講楊紫瓊咁我又睇下,
艦長個伏線都幾有趣。
打得好睇

但留咗太多白同無頭無尾

本人無責任預感

下季由楊坐正做艦長!

舊 01-31-18, 08:59 PM   #305
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
打得好睇

但留咗太多白同無頭無尾

本人無責任預感

下季由楊坐正做艦長!
未完呀?好似仲有兩集。

舊 02-01-18, 02:36 PM   #306
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
未完呀?好似仲有兩集。
係喎, 仲有兩集~

舊 02-05-18, 11:04 AM   #307
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

嘩....
一出trailer 當日就有得睇

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 11:15 AM   #308
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 信長 查看文章

嘩....
查咗, 呢一刻仲未有~

舊 02-05-18, 11:17 AM   #309
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好似話super bowl 打完幾個鍾就有,
我估下午應有

舊 02-05-18, 01:13 PM   #310
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
仲興奮過見到A3 TV spot

舊 02-05-18, 01:33 PM   #311
信長
The Flash

有章子怡

舊 02-05-18, 02:22 PM   #312
肉羊哩咖
griffin611

引用:
有章子怡
已下載

今日又ST: D又AC, 有排忙

舊 02-05-18, 06:55 PM   #313
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
之前兩套無睇過有無影響?
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 11:18 AM   #314
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
尋日見新野又好似啱睇已即時 download,不過未睇,STD 都係睇咗一半~

舊 02-06-18, 12:35 PM   #315
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 森羅 查看文章
未睇,不過有評論話你唔係好想知點解前兩套會有嗰單嘢,就無謂睇呢套咁話喎

舊 02-07-18, 07:48 AM   #316
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
港劇「反黑」已上架!

舊 02-07-18, 02:47 PM   #317
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 布甸 查看文章
港劇「反黑」已上架!
洋名: OCTB

舊 02-09-18, 06:40 PM   #318
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
netflix japan係咪比香港嘅多野睇D
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 02:13 AM   #319
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: aquarius 查看文章
netflix japan係咪比香港嘅多野睇D
日本電影......有D外國電視劇都係日本多D

舊 02-11-18, 09:06 PM   #320
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
2月19有寫實版鋼鍊。

舊 02-13-18, 10:27 AM   #321
肉羊哩咖
griffin611

Star Trek : Discovery 第一季真係完喇,好多之前種落嘅問題簡單解決:

就係......

走人!

唔覺圓滿,作為一個一般觀眾收貨

最後......

出現 Enterprise A,下季幾期待吓

舊 02-16-18, 06:53 PM   #322
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完Star Trek: Discovery第一季冬休後的集數,
Wow,個故事突然向平衝宇宙、外星靈魂移植的方向發展,
睇到真係好亂⋯不過女皇真係幾型!

最尾架企業號係咩意思?同舊系列的時間世界接通?

舊 02-18-18, 09:56 AM   #323
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
呢個我都想問?

我淨係見過一次電影落架前,
按入去睇佢張封面圖有寫話會去到繼月幾號為止的字眼,
但香港版就好似無個表,
或者一個官方網站比你睇佢宜家有咩影片可以睇同下架日期,
而且你仲要付款後先知目前有咩片係佢個片庫,
感覺透明度低過其他提供影片串流服務的公司咁。

係勝在收費較平同唔駛簽約可以按需要一個月咁續底玩d囉。
呢度幫到你

http://unogs.com/countrydetail/
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 08:22 AM   #324
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇完Star Trek: Discovery第一季冬休後的集數,
Wow,個故事突然向平衝宇宙、外星靈魂移植的方向發展,
睇到真係好亂⋯不過女皇真係幾型!

最尾架企業號係咩意思?同舊系列的時間世界接通?
咁,平行宇宙其實個設定之前嘅系列有(提到 USS Defiance) ,而冬休前最後嗰下 jump 有暗示到 Lorca 做過手腳嚟,都算合理

不過無交待到......
究竟 ISS Discovery 最後點? 同埋原宇宙嘅 Lorca 去咗邊?

嗰樣唔算係靈魂移植,而係極端/黑科技整容

舊 02-28-18, 11:54 AM   #325
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

嘩....

睇咗The Cloverfield Paradox,
個太空實驗成功或失敗後,
套戲個感覺即時由科幻片變驚慄片。

如果話太空站班人唔屬於果個時空/世界/平行宇宙…
會被果個空間吞噬都簡單直接d,
但佢係要搞到好似驚慄片咁等人獨處時先會出現怪事,
逐個逐個人殺,越睇越覺得搞笑…

引用:
作者: 森羅 查看文章
可能我無睇過2008年的Cloverfield及2016年的10 Cloverfield Lane,
睇完The Cloverfield Paradox真係一堆問號

點解?

點解隻手臂會知果個名為gyro(羅經)的裝置會係某人的體內?

隻Godzilla級大怪獸係點嚟?
雖然係本作入面現身的時間很少,甚至無交代佢的出現同個太空實驗有乜關係。

此篇文章於 03-01-18 07:39 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:09 PM

手機版 | APP版