Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-14-06, 11:45 AM   #26
拓水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDwaynewinghkhk
XBox Live GamertagWaynewinghk
梅斯達肌肉撕裂 需要休養兩個星期

【德國足球在線報道】德國國腳梅斯達在星期三的俱樂部訓練中受傷,不過傷勢並不會影響他參加德國世界盃的希望。 他在星期四前往慕尼黑接受了德國國家隊隊醫米勒-沃爾法特醫生的詳細檢查,結果其傷勢被確定爲右小腿肌肉纖維撕裂 。根據米勒-沃爾法特醫生的判斷,這名多特蒙特後衛將要休養大約兩周的時間。 德國國家隊教練組已經第一時間獲知了相關情況,助理教練拿夫表示他們會根據接下來幾天的情況來決定是否把梅斯達選入德國隊的世界盃名單。 如果梅斯達無法入選最終的23人名單的話,緬恩斯後衛M費特列治將會是最佳的替代者。

舊 05-14-06, 03:33 PM   #27
暴走蟹
God of Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 拓水
梅斯達肌肉撕裂 需要休養兩個星期

【德國足球在線報道】如果梅斯達無法入選最終的23人名單的話,緬恩斯後衛M費特列治將會是最佳的替代者。

10號中堅..
無乜點睇過
掂唔掂架...
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 06:47 PM   #28
ym3636
Insane Gamer
愛上我吧。

註冊日期: Oct 2003
M費特列治唔錯嫁,個人覺得佢踢法有幾分似哈化那個費特列治。
梅斯達如果出唔到,有路禾尼都好啊…
但係Huth就真係唔想再見到佢…

Marsh, Jon. "Let"s all study the Basic Law diligently",Spike. 19 Mar 2004, 16 P.4
ym3636 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 07:10 PM   #29
拓水
Crazy Gamer

引用:
作者: 暴走蟹
10號中堅..
無乜點睇過
掂唔掂架...
曾經踢過不萊梅,但未出過,睇過佢幾場,佢係而家比較罕有既自由中衛黎

舊 05-14-06, 07:14 PM   #30
拓水
Crazy Gamer

引用:
作者: ym3636
M費特列治唔錯嫁,個人覺得佢踢法有幾分似哈化那個費特列治。
梅斯達如果出唔到,有路禾尼都好啊…
但係Huth就真係唔想再見到佢…
如冇梅斯達,我有3個方案,一係M費x路禾尼,一係梅迪x路禾尼,一係M費x梅迪,候夫的話,試下比佢打防中睇下得唔得,我覺得佢同包文有d似,即踢中堅係咁蝦碌但係防中一夫當關果隻

舊 05-14-06, 08:19 PM   #31
暴走蟹

引用:
如冇梅斯達,我有3個方案,一係M費x路禾尼,一係梅迪x路禾尼,一係M費x梅迪,候夫的話,試下比佢打防中睇下得唔得,我覺得佢同包文有d似,即踢中堅係咁蝦碌但係防中一夫當關果隻
侯夫邊有包文咁好防守技術.
佢都係打中堅算...
舊 05-14-06, 09:01 PM   #32
拓水
Crazy Gamer

引用:
侯夫邊有包文咁好防守技術.
佢都係打中堅算...
我覺得狀態都有關,佢唔係咁差既,係冇得踢je

舊 05-14-06, 09:13 PM   #33
暴走蟹

引用:
我覺得狀態都有關,佢唔係咁差既,係冇得踢je

我唔質疑候夫D實力

不過首要條件都係要有個老波骨帶住佢踢先得...
舊 05-14-06, 09:43 PM   #34
ym3636
愛上我吧。

引用:
我唔質疑候夫D實力

不過首要條件都係要有個老波骨帶住佢踢先得...
哈… 我從來都幾懷疑佢既實力…
新一代中堅,我鐘意Mertesacker、費達列治多D。
要老波骨,就一定要路禾尼啦。

Marsh, Jon. "Let"s all study the Basic Law diligently",Spike. 19 Mar 2004, 16 P.4
舊 05-14-06, 10:26 PM   #35
拓水
Crazy Gamer

引用:
作者: ym3636
哈… 我從來都幾懷疑佢既實力…
新一代中堅,我鐘意Mertesacker、費達列治多D。
要老波骨,就一定要路禾尼啦。
呢個我都認同
以老帶新係好合理既

舊 05-15-06, 07:53 PM   #36
暴走蟹

GK:1)列文,12)簡尼,23)希迪布蘭

DF﹕3)A.費特列治,4)候夫,2)馬特贊臣,16)拿姆,17)梅迪薩卡,21)梅斯達,6)路禾尼

MF﹕13)波歷克,18)保路斯基,8)芬寧斯,5)基爾,19)舒尼達,7)舒韋恩史迪加,15)希斯貝加

FW﹕14)艾沙姆,11)高路斯,10)紐維利,20)保度斯基,9)漢基,22)奧當高

後備名單﹕GK﹕安基 DF﹕M.費特列治,奧禾莫耶拉 MF﹕安斯,費利亞 FW﹕古蘭爾
--------------------------------------
奧當高!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
有漢基!!!!正
無M費~
希斯貝加.....

此篇文章於 05-15-06 09:12 PM 被 暴走蟹 編輯。
舊 05-15-06, 08:17 PM   #37
ryoba
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
路禾尼入選
後防總算有番個老將
ryoba 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 09:12 PM   #38
暴走蟹

列文著1號...簡尼穿12號...
舊 05-15-06, 09:19 PM   #39
Orphen
Game Master
はわわっ(ノ><)ノ

註冊日期: Dec 2001
引用:
列文著1號...簡尼穿12號...
晨早宣佈左列文打正選啦~

舊 05-15-06, 09:21 PM   #40
暴走蟹

引用:
作者: Orphen
晨早宣佈左列文打正選啦~
我知~~
但未公佈個號碼

早前仲有人問做乜列文唔係著1號之類....
舊 05-15-06, 09:47 PM   #41
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
引用:
後起之秀唔係冇,係爭在奇連士唔選
引用:
青黃不接已經過去..

講得出的德國新人都已經一大堆名單

係爭在奇哥唔選者.....

就好似德國防中人選一傷再傷..
都仲有奇連治同路肥斯呢d新人可選
--------------------------------

基爾檢查完 無乜大問題
預計兩周康復

好事好事...
.... 是這樣嗎?
我倒是覺得新一輩的還是不太可靠, 年紀問題
無論多有才華, 始終未去到不靠老波骨輔助也讓人有信心的地步....
(如果DF係Friedrich+Mertesacker我真係驚架
話之你DMF係乜水都假)
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 09:51 PM   #42
C@T
伊達と酔狂で・・・

Neuville居然真的入選了啊
不過他那種踢法跟年紀, 有機會下場嗎?

話說回來, 讓Lehmann當正選GK真的可以嗎? 那傢伙....

此篇文章於 05-15-06 09:57 PM 被 C@T 編輯。
舊 05-15-06, 09:59 PM   #43
暴走蟹

引用:
作者: C@T
Neuville居然真的入選了啊
不過他那種踢法跟年紀, 有機會下場嗎?
都有一定機會!

佢近兩季係慕遜加柏表現唔錯
仲係入球重心

紐維利係德國前鋒中..技術最為細嫩呀.......
舊 05-15-06, 10:09 PM   #44
C@T
伊達と酔狂で・・・

引用:
都有一定機會!

仲係入球重心

踢underdog的話當然要靠他
但Klinsmann強調的所謂進攻足球就.... 姑且期望一下吧
這傢伙算是蠻有看頭的

身為德國fans, 看得懂這句的弦外之音真的有點痛心, 但又不得不認同 XDDD
舊 05-15-06, 11:46 PM   #45
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
係上年洲際盃時都算係演出左所謂進攻足球
對比起歐國盃的話

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 01:30 AM   #46
雙星
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
揀番路禾尼,證明侯夫信唔過
不過中場冇左黑仔戴斯拿真係不幸

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 02:23 AM   #47
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 雙星
揀番路禾尼,證明侯夫信唔過
不過中場冇左黑仔戴斯拿真係不幸
冇迪斯拿真係好失望,最慘冇佢德國弱左

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 11:10 AM   #48
ym3636
愛上我吧。

引用:
都有一定機會!
仲係入球重心
其實早排,傳媒未開始叫奇連士文選史高爾之前,
傳媒係一直叫奇連士文選返紐維利。

紐維利都好!佢在慕遜加柏真係唔錯啊。

舊 05-16-06, 11:35 AM   #49
拓水
Crazy Gamer

引用:
.... 是這樣嗎?
我倒是覺得新一輩的還是不太可靠, 年紀問題
無論多有才華, 始終未去到不靠老波骨輔助也讓人有信心的地步....
(如果DF係Friedrich+Mertesacker我真係驚架
話之你DMF係乜水都假)
冇話過要擺晒11個後生出去打架wor
以老帶新,隊隊都係架啦
以今次奧當高為例,出既機會應該幾低,不過就有機吸收經驗。
你講呢個組合係無可能會發生既,因為已經證明左費特列治係唔o岩打4後衛陣式既中堅位既

舊 05-16-06, 11:40 AM   #50
拓水
Crazy Gamer

引用:
踢underdog的話當然要靠他
但Klinsmann強調的所謂進攻足球就.... 姑且期望一下吧
這傢伙算是蠻有看頭的

身為德國fans, 看得懂這句的弦外之音真的有點痛心, 但又不得不認同 XDDD
我認為紐維利會響膠著狀態時先出,睇過德國對美國果場友賽應該明我講乜。
不過技術最好我就唔係好認同,現時前線最好技術果個一定係普度斯基

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:23 AM

手機版 | APP版