Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-27-17, 01:12 AM   #1726
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
我衰衰地攞支狙試玩SZ
好意外地做左幾次全隊第一同最高p......
唔意外地輸

唔想姓賴
但個分隊制度肯定出左問題
剛好試多三場Regular
同組人裡面兩支銀槍可以連續三次同隊連勝
呢邊就連續三次分到斷線隊友連輸
你話無問題就真係唔信
由手機版發出

此篇文章於 09-27-17 01:34 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 01:34 AM   #1727
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: leungky1 查看文章
我衰衰地攞支狙試玩SZ
好意外地做左幾次全隊第一同最高p......
唔意外地輸

唔想姓賴
但個分隊制度肯定出左問題
剛好試多三場Regular
同組人裡面兩支銀槍可以連續三次同隊連勝
呢邊就連續三次分到斷線隊友連輸
你話無問題就真係唔信
由手機版發出
Regular組隊一定係就「弱者」多d

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 02:26 AM   #1728
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 04:07 AM   #1729
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://clips.twitch.tv/ClumsyBelovedHyenaCoolStoryBob

一下4個

舊 09-27-17, 10:24 AM   #1730
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 信長 查看文章
TC 好大問題係.好多人無睇UI ,唔知車情況
守開就守.唔識攻
無嘗試上車.上左車時,明知人地擺晒陣都唔識落,
成日想一推就KO ,死左隊友未到/ 4 個一齊去晒.. 變左威一次就無貨
我好奇架車返去起點會有通知點解會不知呢

搶魚同AREA都上番B+
搶塔仲係B a

引用:
非官方宣佈8-10PM變左Rank最雷時段
打5場全部輸哂

本身TC自問已經算榨,但無估到會場場都配更豬隊友
1.船場,一開始衝去對手陣營俾人殺,前線2v4,之後個塔到屋企都仲行右路出去,想點?
2.落後時前線捨身用重格清場,原本可以係代表作架。點知前面無人下3個人都唔上塔,由得佢返中間,唔知等咩,然後咪人地嚟即刻殺你兼推到尾。
3.明明我避哂4格導彈,你突然響後面衝過嚟,最後一格同歸於盡,結果嗰次變左我地最後一次推進。
4.全場郁都唔郁,APP 報你前已經因為你仲響場內,要受斷Bar。
5.點可能三個人對住支無開波嘅金槍都可以全滅架?連輸連斷
由手機版發出
其實我有無機會做過你的豬隊友a
純粹好奇因為我記得你RANK都是B~A上落,玩的時間又差不多咁...

呢排打得密左有部分ID都認得了a

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 09-27-17 10:28 AM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 01:11 PM   #1731
leungky1

引用:
作者: Kaiser 查看文章
我好奇架車返去起點會有通知點解會不知呢

搶魚同AREA都上番B+
搶塔仲係B a

其實我有無機會做過你的豬隊友a
純粹好奇因為我記得你RANK都是B~A上落,玩的時間又差不多咁...

呢排打得密左有部分ID都認得了a
我記得有一齊打過,但應該琴日無
印象中你好似都係長期隊中頭位

朝早穩定性好好多
打貨櫃場SZ俾人打去屋企
上高台開左條路時,起碼有人識跟路承接
唔會開UI時見到仲堅持響屋企油地同解決對手
認真做到互有攻守,輸都覺得有經驗值得參考
由手機版發出

此篇文章於 09-27-17 01:38 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-27-17, 05:49 PM   #1732
信長
The Flash

Rapid 完美控場.... 5分鐘唔死(最後先死一次),好癲下

舊 09-27-17, 08:48 PM   #1733
leungky1

RM痴線,差啲到敵陣玩Lead
但個個都顧住開路而唔打魚膜
人地番生哂未全滅我地

8-10真係下下都碰著唔識玩嘅人
我懷疑個系統係將Lv同武器比重整得太高
搞到唔係好勁都要被迫Carry住更加唔勁嘅人

都唔知係咪聽到心聲
一轉紅葉就連贏三場直上B+
超級化學
由手機版發出

此篇文章於 09-27-17 09:49 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-27-17, 10:02 PM   #1734
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
RM痴線,差啲到敵陣玩Lead
但個個都顧住開路而唔打魚膜
人地番生哂未全滅我地

8-10真係下下都碰著唔識玩嘅人
我懷疑個系統係將Lv同武器比重整得太高
搞到唔係好勁都要被迫Carry住更加唔勁嘅人

都唔知係咪聽到心聲
一轉紅葉就連贏三場直上B+
超級化學
由手機版發出
唔係喎,我s打到去s+
首次拎到s+好開心
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 10:21 PM   #1735
信長
The Flash

我估
應該同自身各記錄有關... 副acc 抽到的人都係勁抽過正身抽到的
就算有時不利輸硬,最好都係要打靚條殺數,少D 死好D

此篇文章於 09-27-17 10:24 PM 被 信長 編輯。
舊 09-27-17, 11:14 PM   #1736
leungky1

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
唔係喎,我s打到去s+
首次拎到s+好開心
有無武器同Lv資料參考下?
用狙、重格同壽司打,個系統都狂比豬隊友我帶
Regular係兩次帶狙入去都俾三個油靚屋企
Come On 都無人行條路出去
令我思疑老任究竟係咪想狙再俾大部分人打入冷宮.....

引用:
我估
應該同自身各記錄有關... 副acc 抽到的人都係勁抽過正身抽到的
就算有時不利輸硬,最好都係要打靚條殺數,少D 死好D
最令人洩氣係殺左幾多,班隊友都係會同目標擦身而過
送個快攻KO 俾人.......

最低潮試過得返16勝
老任覺得咁樣都仲叫太強嘅
就真係無話可說
由手機版發出

此篇文章於 09-27-17 11:30 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-27-17, 11:34 PM   #1737
信長
The Flash

紅葉
3.6 減副武可2雞仔,雨雲回墨,再2雞仔

此篇文章於 09-27-17 11:46 PM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 12:15 AM   #1738
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
有無武器同Lv資料參考下?
用狙,重格同壽司,個系統都狂比豬隊友我帶
由手機版發出
我用壽司玩 lv50,搶魚係我對比3個玩法之中較為熟,
主要都係睇場地熟識程度,有邊幾條路線可以攻,
同有咩路線可以短時間衝去富士山 或者較快推到個數,
例如音樂堂 左邊爬牆應該係最短距離 但右邊下坡係較易推數,
另外一有機會就算單拖都要照衝推前個數,
有時雙方實力差唔多就係靠咁樣贏

(以上有錯請幫忙糾正
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 12:59 AM   #1739
leungky1

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
我用壽司玩 lv50,搶魚係我對比3個玩法之中較為熟,
主要都係睇場地熟識程度,有邊幾條路線可以攻,
同有咩路線可以短時間衝去富士山 或者較快推到個數,
例如音樂堂 左邊爬牆應該係最短距離 但右邊下坡係較易推數,
另外一有機會就算單拖都要照衝推前個數,
有時雙方實力差唔多就係靠咁樣贏

(以上有錯請幫忙糾正
技術永遠無錯,但要4個人都知比想像中難
我諗我都係慢慢破B級呢個隊友地獄算....
要調整個心態同打C級一樣
唔好再諗人地有咩建樹,用盡番啲可以近魚近塔嘅武器算.....
由手機版發出

此篇文章於 09-28-17 01:07 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-28-17, 01:20 AM   #1740
信長
The Flash

引用:
技術永遠無錯,但要4個人都知比想像中難
我諗我都係慢慢破B級呢個隊友地獄算....
要調整個心態同打C級一樣
唔好再諗人地有咩建樹,用盡番啲可以近魚近塔嘅武器算.....
由手機版發出
塔一開場可主動上,上左塔都加SP,有咩事都落, 等隊友補上
一上塔就好快摸到對方咩人會兜後殺,咩人守高位,對面狙勁唔勁
我打塔都是遊擊打側,唔會接近塔, 尤其船廠TC ,左路潛一陣,那裡大片空地,個個注意塔,我專打左路,視野又開揚

RM 都係細場守後... 遇到固執隊友攻死一條線,明知唔得,先主動搶炮修正

此篇文章於 09-28-17 01:25 AM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 01:48 AM   #1741
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
你O地睇我前一頁個地圖就知乜叫神隊友

尋晚打RM
拎支炮前面無自己友同全敵色
我跳+輕儲咁開路,敵人趕到我側邊狂射都唔中
我由50 跳到10
唔明佢點解咁埋身都射唔中我
只差半個身位
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 02:52 AM   #1742
信長
The Flash

引用:
作者: 新月 查看文章
你O地睇我前一頁個地圖就知乜叫神隊友

尋晚打RM
拎支炮前面無自己友同全敵色
我跳+輕儲咁開路,敵人趕到我側邊狂射都唔中
我由50 跳到10
唔明佢點解咁埋身都射唔中我
只差半個身位
我都試過,對面一炮一護送,我同敵人相殺...
自陣後面3紮晒馬守的隊友.. 全部射漏晒..比佢過左反超
阻人運魚都係放毒/炸彈穩陣D

仲有好多圖最後一段, 靠左靠右,貼唔貼邊,都影響生存同碼數
遊艇貼下面條大柱位行,可能已cover唔少火力

板場左路攻.. 最後幾碼兜富士山外圍, 就擋晒攻勢同坐山一定唔會比人塗而上唔到

此篇文章於 09-28-17 02:56 AM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 07:23 AM   #1743
信長
The Flash

早場RM ... 又是白痴隊友去死一條路線而輸 ,唔係人地推得好,係你又要搶又立即死,推唔到...

此篇文章於 09-28-17 07:25 AM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 08:23 AM   #1744
leungky1

引用:
我都試過,對面一炮一護送,我同敵人相殺...
自陣後面3紮晒馬守的隊友.. 全部射漏晒..比佢過左反超
阻人運魚都係放毒/炸彈穩陣D

仲有好多圖最後一段, 靠左靠右,貼唔貼邊,都影響生存同碼數
遊艇貼下面條大柱位行,可能已cover唔少火力

板場左路攻.. 最後幾碼兜富士山外圍, 就擋晒攻勢同坐山一定唔會比人塗而上唔到
今朝就有場船上自己山前混戰
明明無限炸筒炸哂三個敵人
但有個趁亂攞起魚射爆左我
剩低3V1理應無問題,都可以比佢地射漏哂
所以有時臨急臨忙,都要記得副武存在

不過朝早依然係正常啲
普遍對住樓梯同船都少左亂跳,多左油好前線地
令我幾次都可以游到左邊牆突圍
由手機版發出

此篇文章於 09-28-17 08:29 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-28-17, 08:47 AM   #1745
信長
The Flash

我果場樓梯場就係隊友堅持右面上去,明明都無人清敵,仲有對方4 個,隊友又想水管上, 前提係人地有狙,有幾組雷達,滿員
3個隊友釘死右面,中間人地色
第一攻我油好晒左面上晒去,佢地又想右面上去.. 痴線,

3個以炮為中心.. 狂loop狂上狂去死
中間人地色無人去油,想打左路都無計, 比兩個快槍食住我,無人幫手

第一攻如果去左面已贏對方.....

此篇文章於 09-28-17 08:50 AM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 11:33 AM   #1746
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
新手問:一開場係咪量捱前?同埋用咩武器好?

試過有次rm 我拎最高分 完全唔明d 高Lviv 做緊咩

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 11:54 AM   #1747
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
唔係嘛,隻game,出左兩個月仲係日日怨d 隊友雷自己,捉戰犯,
仲會用個英文字同lv 做實力評估,傻的嗎wwwwww

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 12:19 PM   #1748
信長
The Flash

引用:
作者: 天子 查看文章
新手問:一開場係咪量捱前?同埋用咩武器好?

試過有次rm 我拎最高分 完全唔明d 高Lviv 做緊咩
搶中場... 殺到一波,睇情況可嘗試壓
武器都是分槍,水桶,爆破槍,狙,近戰,遮,格靈... 真係自己玩法,跟圖跟RANK 轉武
選武器/買武器 Y 可試槍
https://splatoonwiki.org/wiki/Tentatek_Splattershot
https://splatoonwiki.org/wiki/Splattershot
尼兩把最基本

此篇文章於 09-28-17 12:21 PM 被 信長 編輯。
舊 09-28-17, 12:28 PM   #1749
蒼之星雲
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
我用唔掂最基本
狙又係唔多掂,三文魚一拎中呢類型槍即變雷隊友

主力都係雙槍同銀噴好

舊 09-28-17, 12:47 PM   #1750
信長
The Flash

引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
我用唔掂最基本
狙又係唔多掂,三文魚一拎中呢類型槍即變雷隊友

主力都係雙槍同銀噴好
銀噴打得SZ,低RANK 還好,A已好吃力, 大技其實好大破綻,
可以試用金噴, baller 仲屈

雙槍個滾要練..滾完都係單槍瞄,小心用
白雙槍最大路,冰壺inkjet..
紅雙槍都係好用,圈敵可以克到雷神
仲有6,7款雙槍未公佈, 未公怖的都好有趣組合
http://leanny.github.io/splat2/en_files.html

此篇文章於 09-28-17 12:55 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版