Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-14, 07:38 PM   #6601
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Fun 查看文章
試左成日, 一改完MAC ADDRESS就會連唔倒, 唔知點解
你用咩wifi?

舊 01-20-14, 09:23 PM   #6602
Fun

註冊日期: Oct 2004
我試過兩隻usb, MERCURY MW300TV, 同埋TP-LINK TL-WN821N,
改左MAC唔單止擦唔倒身, 用黎上網都唔得 (3ds/android都唔得, 佢地好似連唔倒去個usb wifi度咁樣)
如果還完返個MAC, 咁就會無事好地地

我都係睇左幾度地方話USB最易整, 又隻隻得, 先試usb, 點知似乎又唔係隻隻得 T_T

此篇文章於 01-20-14 09:41 PM 被 Fun 編輯。
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 10:00 PM   #6603
Sea

引用:
我試過兩隻usb, MERCURY MW300TV, 同埋TP-LINK TL-WN821N,
改左MAC唔單止擦唔倒身, 用黎上網都唔得 (3ds/android都唔得, 佢地好似連唔倒去個usb wifi度咁樣)
如果還完返個MAC, 咁就會無事好地地

我都係睇左幾度地方話USB最易整, 又隻隻得, 先試usb, 點知似乎又唔係隻隻得 T_T
我未用過usb......
會唔會同PC本身果個撞左? 改錯PC果個mac address?

舊 01-22-14, 11:56 PM   #6604
Fun

我買左另一隻TP-LINK TL-WN722N
呢隻就work喇
舊 01-23-14, 01:27 AM   #6605
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
個HOMEPASS真係好正!! 秒秒都刷爆人, 躺著也中槍呀

唔知點解我刷唔到動物之森D人既, 淨係刷到TOMOCORE, 但明明刷身廣場見到有人玩動森, 但個GAME完全刷不到

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-14, 08:07 AM   #6606
Sea

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
個HOMEPASS真係好正!! 秒秒都刷爆人, 躺著也中槍呀

唔知點解我刷唔到動物之森D人既, 淨係刷到TOMOCORE, 但明明刷身廣場見到有人玩動森, 但個GAME完全刷不到
好似設定-->擦身通信管理 果度最左上角果個經上網會擦唔到人
可以搵左無用game, 刪左佢個擦身設定, 再重新開擦身

舊 01-23-14, 08:31 AM   #6607
Fun

估唔倒用homepass都係擦唔倒女神轉生..., 已經唔係左上角

此篇文章於 01-23-14 01:26 PM 被 Fun 編輯。
舊 01-23-14, 09:38 AM   #6608
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: Sea 查看文章
好似設定-->擦身通信管理 果度最左上角果個經上網會擦唔到人
可以搵左無用game, 刪左佢個擦身設定, 再重新開擦身
哇~~~多謝哂!!
原來有咁既設定, 終於得啦!! 感動到喊

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-14, 08:04 PM   #6609
Sea

引用:
估唔倒用homepass都係擦唔倒女神轉生..., 已經唔係左上角
set多人用果d mac address
仲有一點係跟game分, set果個可能會多少少人...

舊 01-24-14, 11:54 PM   #6610
Fun

我都有試過個D特定MAC ADDRESS, 都係得廣場

你地用咩ROUTER, 易唔易擦DDWRT?
我隻USB WIFI driver好唔穩定, 擦擦下部PC會藍畫面
舊 01-25-14, 11:19 AM   #6611
Sea

引用:
我都有試過個D特定MAC ADDRESS, 都係得廣場

你地用咩ROUTER, 易唔易擦DDWRT?
我隻USB WIFI driver好唔穩定, 擦擦下部PC會藍畫面
跟足step, 都唔太難裝, 最重要搵到岩version
我用buffalo, n年前買
但如果你真係無信心, 用返隻usb算la.....萬一搞到隻router變埋磚就...

舊 01-27-14, 01:41 AM   #6612
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
我終於回歸遊戲機既世界,離開左打機都有最小五年時間,嚟五年因工作要放棄打機,宜家又因為工作所以買部3DS返嚟打發時間(有追開我POST既都知我做邊行,唔知就同你有緣無份),今日買左部主機同三隻GAME

嚟三隻GAME分別係
MGS(玩下玩下先發現係MGS3)
Mario 3D Land(個老細吹到隻孖寶會飛咁,玩下去咪又係過關孖寶兄弟)
SF4(好彩我主打係SF4,不過一開始玩先發現同我細個既時候打街霸係兩回事,宜家連昇龍拳都出唔到,真係感覺自己廢到無朋友)
大家有乜好GAME介紹,最好係D小品,但又唔好太低能,本身小弟已腦殘,唔想再補腦,到底有無GAME可以無限再玩都有小小味道,仲有乜係要一定玩,不過你老兄記住,小弟腦已殘,唔好介紹D深到無影既GAME比小弟
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 01:49 AM   #6613
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: chrischun 查看文章
我終於回歸遊戲機既世界,離開左打機都有最小五年時間,嚟五年因工作要放棄打機,宜家又因為工作所以買部3DS返嚟打發時間(有追開我POST既都知我做邊行,唔知就同你有緣無份),今日買左部主機同三隻GAME

嚟三隻GAME分別係
Mario 3D Land(個老細吹到隻孖寶會飛咁,玩下去咪又係過關孖寶兄弟)
SF4(好彩我主打係SF4,不過一開始玩先發現同我細個既時候打街霸係兩回事,宜家連昇龍拳都出唔到,真係感覺自己廢到無朋友)
大家有乜好GAME介紹,最好係D小品,但又唔好太低能,本身小弟已腦殘,唔想再補腦,到底有無GAME可以無限再玩都有小小味道,仲有乜係要一定玩,不過你老兄記住,小弟腦已殘,唔好介紹D深到無影既GAME比小弟
Star Fox 64岩唔岩?N64重制版
好快就爆一次機,但得閒開黎玩一次仍然超正

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 01:54 AM   #6614
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: mario0606 查看文章
Star Fox 64岩唔岩?N64重制版
好快就爆一次機,但得閒開黎玩一次仍然超正
先謝師兄介紹,不過SF64唔係小弟杯茶,有乜GAME可以打好耐先爆機(卡關除外),仲有無D同孖寶兄弟咁直行直過既GAME介紹下

此篇文章於 01-27-14 02:10 AM 被 chrischun 編輯。
舊 01-27-14, 02:13 AM   #6615
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
先謝師兄介紹,不過SF64唔係小弟杯茶,有乜GAME可以打好耐先爆機(卡關除外)
新・光神話 パルテナの鏡, 不過個控制有些少怪
Bio Hazard: revelation, 3d真係唔錯,隻遊戲整體質數非常高, 如果你無家用版都可以諗下

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 02:27 AM   #6616
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
先謝師兄介紹,不過SF64唔係小弟杯茶,有乜GAME可以打好耐先爆機(卡關除外),仲有無D同孖寶兄弟咁直行直過既GAME介紹下
岩岩出既星之卡比

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 10:22 AM   #6617
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: N0T51B 查看文章
新・光神話 パルテナの鏡, 不過個控制有些少怪
Bio Hazard: revelation, 3d真係唔錯,隻遊戲整體質數非常高, 如果你無家用版都可以諗下
光之神話,感動,BHR都係唔錯既選擇,但係小弟經常係中國做野,基本上見過好多恐怖視覺藝術,玩BHR會唔會免疫左恐怖感
舊 01-27-14, 10:36 AM   #6618
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
光之神話,感動,BHR都係唔錯既選擇,但係小弟經常係中國做野,基本上見過好多恐怖視覺藝術,玩BHR會唔會免疫左恐怖感
你可以去e-shop DL體驗版試下先決定

舊 01-27-14, 03:18 PM   #6619
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
今次啲怪物反而無咁核突誇張, 係個氣氛做得唔錯
我初頭都以為都玩咗BH咁多年咩都免疫哂
點知玩落怯怯地

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 03:24 PM   #6620
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
3ds邊隻rpg好玩?

得mario rpg??
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 03:25 PM   #6621
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
3ds邊隻rpg好玩?

熱門d嘅DQ7
冷門嘅Metal Max 4(拖

舊 01-27-14, 04:07 PM   #6622
tung999
Game Master

Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
3ds邊隻rpg好玩?

dqm bdfts
DEVIL SURVIVOR OVERCLOCKED

此篇文章於 01-28-14 10:30 AM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 04:13 PM   #6623
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:

嚟三隻GAME分別係
SF4 你試下OPTION OFF 3D
對戰時就會像ps360行60FPS , 正好多

舊 01-27-14, 04:18 PM   #6624
Fun

引用:
3ds邊隻rpg好玩?

女神轉生4
舊 01-27-14, 06:34 PM   #6625
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: N0T51B 查看文章
今次啲怪物反而無咁核突誇張, 係個氣氛做得唔錯
我初頭都以為都玩咗BH咁多年咩都免疫哂
點知玩落怯怯地
咁你真係要返多D大陸感受下乜野係恐怖氣氛,包你返回香港玩乜GAME都無味

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 06:27 PM

手機版 | APP版