Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-19, 08:37 PM   #4201
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: lwl 查看文章
SL 位,之前插住無乜用,最近拎出黎用就壞Q左

1 set 手制又要500幾
上個月我同你同一情況
去淘寶十幾蚊排線連工具
十零分鐘換好,唔洗買過新

舊 07-16-19, 10:40 PM   #4202
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
去返老任整(其實係換過翻新嘅)就180蚊一邊,保3個月

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 03:36 PM   #4203
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
始終忍唔到手買咗tiny metal嘅新作
好似無繼save呢樣野(可能上集無爆機)
skirm得三個地圖揀(應該喺暫時性?)
多咗嘅兵種,暫時用落除咗運兵車都幾多餘(最強依然喺heavy metal)
三款機械人,當中階機啦(手槍/盾槍同飛彈)
空軍,有偵查機同加油機
至於hero unit仲未玩story mode,不過睇圖鑑都每款有啲咁

至於前作嘅問題,唔喺好覺,不過去到某啲地方都係lag
今晚開始故事mode試試
暫時結論,忍到手唔買就算啦,黎緊都出火紋
由手機版發出

此篇文章於 07-17-19 03:42 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 04:57 PM   #4204
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
老任目標主要係仲未買機嘅一小群
佢出得NSL即係市場仲有人係需要手提機
有版友都POST咗3DS時代玩家得一部份有入NS

而罪大唔玩嘅時候老任梗係食埋佢
又唔係罪大咁賣一部賠一部,銷量差啲都冇問題
反而有機會吸引到本身得NSL嘅人到時會買埋PRO

而且NS其實啲小品GAME好多都好玩過廠商嘅(例如大雄牧場,畫面不提連星露谷一半都做唔到)
主力玩小品GAME嘅出部手提仲好過出NS
老任最興果招做大個市場, 特別現今市場縮的時候,
基本個數大就比例少可以好好計
而且仲有 PKM 幫手, 好似當年2DS都係咁
只要往後 D GAME KEEP 到下條路都唔會差

利申:會買普通版LITE, 以後應該跟身
舊機只會長期在家同朋友有聚或旅行先會出門

此篇文章於 07-17-19 05:02 PM 被 swatty 編輯。
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 05:39 PM   #4205
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
上個月我同你同一情況
去淘寶十幾蚊排線連工具
但肯定排線壞?

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
去返老任整(其實係換過翻新嘅)就180蚊一邊,保3個月
又ok喎,180蚊包整好?
不用另外付維修費?
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 05:42 PM   #4206
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
老任目標主要係仲未買機嘅一小群
佢出得NSL即係市場仲有人係需要手提機
有版友都POST咗3DS時代玩家得一部份有入NS

而罪大唔玩嘅時候老任梗係食埋佢
又唔係罪大咁賣一部賠一部,銷量差啲都冇問題
反而有機會吸引到本身得NSL嘅人到時會買埋PRO

而且NS其實啲小品GAME好多都好玩過廠商嘅(例如大雄牧場,畫面不提連星露谷一半都做唔到)
主力玩小品GAME嘅出部手提仲好過出NS
星露谷你當佢係GBA加強版就得,勁好玩~

我而加好想佢出老任版十字制,因hori個隻麻麻地~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 09:02 PM   #4207
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
上個月我同你同一情況
去淘寶十幾蚊排線連工具
有無link
我兩邊都壞,上網跟住整,排線都給我整斷左

舊 07-17-19, 09:08 PM   #4208
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
但肯定排線壞?

又ok喎,180蚊包整好?
不用另外付維修費?
唔係整,係即時換隻翻新掣你

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 09:14 PM   #4209
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
https://www.nintendo.co.jp/hardware/...had/index.html
https://www.nintendo.com.hk/hardware...ex.html#lineup
引用:
任天堂正式發表升級版「Nintendo Switch (2019)」

舊版電池效能:約2.5 - 6.5時間
新版電池效能:約4.5 - 9.0時間

美版: 8月中
日版: 8月下旬
港版: 8月1日 / 建議售價:HKD 2,340

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 09:20 PM   #4210
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
電池唔加大既情況下多2個鍾
粒Tegra X1應該轉左10nm/12nm

電池容量 4310mAh

電池持續時間加長型號
約4.5~9.0小時

※持續時間依遊戲軟體而異。如遊玩『薩爾達傳說 曠野之息』時約可持續5.5小時。

現行型號
約2.5~6.5小時

※持續時間依遊戲軟體而異。如遊玩『薩爾達傳說 曠野之息』時約可持續3小時。

此篇文章於 07-17-19 09:22 PM 被 seed2005 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 09:38 PM   #4211
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
港版最早發售
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 10:35 PM   #4212
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
港版最早發售
因為大陸生產完最先就係落到香港

計香港ship幾轉到日本儲貨,8月下旬差唔多
但點解美國仲快得過日本?咩玩法?

舊 07-17-19, 10:42 PM   #4213
sugoteam
Insane Gamer

呢部唔係嗰部所謂 Pro 機呱

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 10:46 PM   #4214
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
因為大陸生產完最先就係落到香港

計香港ship幾轉到日本儲貨,8月下旬差唔多
但點解美國仲快得過日本?咩玩法?
話唔定mad in usa呢

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 10:53 PM   #4215
sugoteam

Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 「Nintendo Switch Lite」9月20日 | 「電池效能升級版」8月1日

還有這是什麼玩法,公報部 Lite 唔夠一陣,細又唔係細好多,電又唔係好好多,你仲發表一部省電加強版,仲要早過部 Lite 出,咁試問聲部Lite 個定位會唔會太尷尬呀⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 07-17-19 10:55 PM 被 sugoteam 編輯。
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-19, 11:29 PM   #4216
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: sugoteam 查看文章
還有這是什麼玩法,公報部 Lite 唔夠一陣,細又唔係細好多,電又唔係好好多,你仲發表一部省電加強版,仲要早過部 Lite 出,咁試問聲部Lite 個定位會唔會太尷尬呀⋯⋯

咁舊TEGRA X1 個bootloader exploit點都要攪, 順便轉製程都好正常
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 12:43 AM   #4217
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
人人都等PRO,無人買
點知可能呢部就係PRO
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 08:02 AM   #4218
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Kain 查看文章
人人都等PRO,無人買
點知可能呢部就係PRO
呢個只係舊電pro咗⋯⋯⋯
佢傳咗好耐有新硬件,睇返switch想長多幾年命,出pro機係最理想嘅
呢家switch個性能感覺上頂唔到幾耐
由手機版發出
舊 07-18-19, 08:57 AM   #4219
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢個只係舊電pro咗⋯⋯⋯
佢傳咗好耐有新硬件,睇返switch想長多幾年命,出pro機係最理想嘅
呢家switch個性能感覺上頂唔到幾耐
由手機版發出
機能強化都只係方便堆廠搞純移

我覺得老任個課題係重量、續航、體積
除非佢想出純家用pro機
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 09:01 AM   #4220
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: seed2005 查看文章
電池唔加大既情況下多2個鍾
粒Tegra X1應該轉左10nm/12nm

電池容量 4310mAh

電池持續時間加長型號
約4.5~9.0小時

※持續時間依遊戲軟體而異。如遊玩『薩爾達傳說 曠野之息』時約可持續5.5小時。

現行型號
約2.5~6.5小時

※持續時間依遊戲軟體而異。如遊玩『薩爾達傳說 曠野之息』時約可持續3小時。

似係lite個迴響唔係咁好..
實在swith嘅賣點係家用都得, 變手携only點同手機玩
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:25 AM   #4221
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
機能強化都只係方便堆廠搞純移

我覺得老任個課題係重量、續航、體積
除非佢想出純家用pro機
最後又變番手提還手提家用還家用

此篇文章於 07-18-19 10:28 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:58 AM   #4222
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Kain 查看文章
最後又變番手提還手提家用還家用
目標應該係就算分拆番,都唔使廠商花太大功夫可以入哂兩個市場
起碼張遊戲卡,係幾種機都兼容
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 11:20 AM   #4223
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: leungky1 查看文章
目標應該係就算分拆番,都唔使廠商花太大功夫可以入哂兩個市場
起碼張遊戲卡,係幾種機都兼容
由手機版發出
之前有大大講過美國感恩節家長買禮物比小朋友個市場
3DS仲喺好有吸引力,lite應該都喺咁用,仲要有pokemon喎

Pro機今年內應該都唔會有住啦
由手機版發出
舊 07-18-19, 12:07 PM   #4224
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
之前有大大講過美國感恩節家長買禮物比小朋友個市場
3DS仲喺好有吸引力,lite應該都喺咁用,仲要有pokemon喎

Pro機今年內應該都唔會有住啦
由手機版發出
可能等到新 BOTW 一齊出
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 12:30 PM   #4225
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: aquarius 查看文章
似係lite個迴響唔係咁好..
實在swith嘅賣點係家用都得, 變手携only點同手機玩
會買Lite嘅人本身就預咗完全當手提機咁用,而原版switch並唔會因為Lite嘅出現而冇咗家用手提之間switch呢個功能,
所以個賣點一樣喺度.

電話嗰啲所謂game就無謂講,如果本身鍾意玩電話多過家用機game,你出咩機畀佢佢都係會照樣玩電話.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:31 AM

手機版 | APP版