Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-08, 10:49 AM   #1
imgahou
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDrexenos
XBox Live Gamertagrexenos
Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版]

http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/G/

此篇文章於 02-13-09 11:52 PM 被 神祕人1號 編輯。
imgahou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:09 AM   #2
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
又有新野.....
好睇重wii wo~~
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:10 AM   #3
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
CAPCOM ASIA之前有篇訪問提到出3之前係會搵另一隻頂住當先
估唔到係真

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:20 AM   #4
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
又想有計劃地出3前先移植1,2吸下水~!?

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:23 AM   #5
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
不愧係超強力吸濕綿Gapcom

前排先話佢會無限remake MH, Bio, Rockman 呢啲去吸水
真係開口中

Gapcom果然無令我跌眼鏡
好波

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:34 AM   #6
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
出黎探下路
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:35 AM   #7
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
若果先出MHG 去Wii , 見到反應好好先出MH 3 去 Wii 就好正路
而家調返轉到真係好怪

p.s. MH 3 我信會有PSP 既...............
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:36 AM   #8
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
出黎探下路
都要有班泠飯fans, 佢先可以狂炒泠飯

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-24-08, 11:38 AM   #9
subzero
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDSubzeroHK
我未玩過任何 MH. MHG Wii 會唔會有 online play? 有既話都 OK 喎. 希望 remake 唔好咁貴啦. $2xx 一定買. 反而 MH3 分分鐘要 6xx 都唔定.

白金完成
Killzone 2 / Dead Space / Resident Evil 5 / Transformers: Revenge of the Fallen / inFamous / Call of Juarez: BiB / Demon's Souls / Marvel Ultimate Alliance 2 / Uncharted 2 / Borderlands / Fallout 3 / The Saboteur / Darksiders / Army of Two: 40th Day / Dante's Inferno / MAG / FF13 / Mafia 2 / Red Dead Redemption / Medal of Honor / Dead Space 2 / Killzone 3 / Heavy Rain / LA Noire / BRINK
subzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:51 AM   #10
Crazy Gamer

XBox Live GamertagInmanchu2004
MHG Wii 應該有online 既

我諗作為白老鼠, 測試Wii 上網對戰情況 , 對於開發MH3 都有幫助

p.s. 先以MHG 引班PS玩家買部Wii ......... 到時睇睇Wii 每周銷量有冇急升先.
舊 12-24-08, 11:52 AM   #11
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
CAPCOM ASIA之前有篇訪問提到出3之前係會搵另一隻頂住當先
估唔到係真
我都記得, 所以呢隻野係預料之內.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 11:55 AM   #12
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: ahleung 查看文章
我都記得, 所以呢隻野係預料之內.
估唔到係出wii.....

移隻2dos去360唔好咩

mhg 真係乜怪都冇

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:02 PM   #13
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 真仔 查看文章
估唔到係出wii.....

移隻2dos去360唔好咩

mhg 真係乜怪都冇
2dos佢一定會炒
要吸就吸到盡
梗係由mhg開始

每次加小小野又番炒
三三不盡,六六無窮
吸水最高境界

SE同Gapcom真係Game界救世主

舊 12-24-08, 12:05 PM   #14
Crazy Gamer

話分兩頭 , 若好好利用體感操控同網絡 (家用版上網, 好多人都冇試過啦)
我都期待既.....

若一句"完全移植" , 咁就真係Gapcom 本色囉
舊 12-24-08, 12:08 PM   #15
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
以為眼花睇錯....Gapcom

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:10 PM   #16
imgahou
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDrexenos
XBox Live Gamertagrexenos
http://imepita.jp/image/20081224/455070
imgahou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:11 PM   #17
neo

註冊日期: Jun 2002

引用:
作者: 1515 查看文章

我諗作為白老鼠, 測試Wii 上網對戰情況 , 對於開發MH3 都有幫助

p.s. 先以MHG 引班PS玩家買部Wii ......... 到時睇睇Wii 每周銷量有冇急升先.
same feeling

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:14 PM   #18
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 1515 查看文章

其實MH響日本又唔係太hit, 只係MHP太強....

舊 12-24-08, 12:15 PM   #19
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
有上網玩可以諗諗,冇就等新作啦...

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:23 PM   #20
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: monkeylove 查看文章
有上網玩可以諗諗,冇就等新作啦...
不過有幾多人玩開psp會買wii版呢?

舊 12-24-08, 12:32 PM   #21
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: issoccer 查看文章
不過有幾多人玩開psp會買wii版呢?
當然少啦,
Wii 版好賣佢地會好唔開心!!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:34 PM   #22
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
會唔會加體感先?唔會就早抖啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 12:39 PM   #23
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Navism 查看文章
當然少啦,
Wii 版好賣佢地會好唔開心!!

點解Wii 版好賣佢地會好唔開心???

講真
板我反而好唔開心, 絛氣好唔順
隻Game好唔好賣我反而唔關心

舊 12-24-08, 12:58 PM   #24
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
Capcom還是專心向<3>發展吧
不過其實有得wifi對戰都okay的

舊 12-24-08, 01:15 PM   #25
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
會唔會加體感先?唔會就早抖啦
有體感反而有一班人會話, "斬條龍要斬幾個字, 你想支力死我, 罷玩呀!!"

所以最好有體感or傳統control

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[任天堂] [轉貼] (第2回) 誰搶佔了Wii/NDS熱潮的先機?三位元權威看任天堂主機遊戲開發走勢 wsx360 電視遊戲討論版 288 05-17-08 10:19 PM
[Wii] Winning Eleven PLAY MAKER [拉空入攝, 玩單擋, 玩長傳o既新Winning, 頭post 有訪問, 教學短片] Netnet 電視遊戲討論版 461 05-15-08 10:48 PM
[多機種] Guitar Hero 3 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 125 02-14-08 01:51 AM
[DATA] BH 4 Wii Edition 全球出貨量突破75萬 + 強烈要求《生化危機5》移植Wii!萬余名玩家聯名向Capcom請願 wsx360 電視遊戲討論版 124 09-04-07 05:29 PM

現在的時間是 09:17 PM

手機版 | APP版