Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
02專區>大家覺得死左會點?
hap3afrien 12:23 AM 02-22-07
如果可以同小愛一齊搭舢舨,死幾多次都無所謂
HikariY 07:29 PM 02-22-07
作者: hap3afrien:
如果可以同小愛一齊搭舢舨,死幾多次都無所謂
如果可以被DREAM版既一目連虐待完先死既,我都會覺得死多幾次無所謂

回正題,
人死左之後應該會輪迴轉生,再做返人學返你今世學唔會既事,
直到你克服曬所有缺點你先可以歸天。
vov430 07:56 PM 02-22-07
人死如燈滅
一切歸於無
基路亞 09:50 PM 02-22-07
作者: HikariY:
如果可以被DREAM版既一目連虐待完先死既,我都會覺得死多幾次無所謂

回正題,
人死左之後應該會輪迴轉生,再做返人學返你今世學唔會既事,
直到你克服曬所有缺點你先可以歸天。
係香港的教育制度之下~
我諗到的只係~

呢世讀文~ 下世讀理~ 再下世讀商~ XD

作者: DBS:
經歷過人生, 又怎會白費
問題係我今世學完行行完講野~
我下世有幸仲係人的時候~ 我要將我識的野由頭學多次~
生生世世都係咁...

另... 死無咩可怕...
可怕的係對世上的其他人或事思念同埋眷戀~
安東尼さん 10:40 PM 02-22-07
死左咪Game Over, 無得continue
KIM 11:02 PM 02-22-07
作者: 安東尼さん:
死左咪Game Over, 無得continue
有架~~~!!! 要去"裡關"繼續呀~~~!!!

題外 : 我試過死前一刻, 見番由細到大的重要片段~~~~~緊架!
House 11:58 PM 02-22-07
作者: KIM:

題外 : 我試過死前一刻, 見番由細到大的重要片段~~~~~緊架!
kim哥
可唔可以詳細D講下呀
基路亞 03:06 AM 02-23-07

平時唔記得的都會見返?
KIM 10:14 AM 02-23-07
作者: House:
kim哥
可唔可以詳細D講下呀
1999年 吐路港 毛毛雨 駕駛三菱跑車
上馬場天橋, 落坡時轉彎失控, 車輛轉了兩圈, 準備撞石壆, 睇住會撞擊前的一秒多 :
腦裡想番好多童年與家人的片段, 由細到大, 見到最好的朋友, 歷年女友,(當年未識金夫人)
開心及不開心的片段, 見過養過的犬.......直到真正撞到石壆!!!
之後成架車total loss, 我就完全冇事, 係個頭好暈~!

當時的片段多到自己都唔信, 有d仲係自己唔記得的~~~!
疾風雷電 12:03 PM 02-23-07
未知生,焉知死

以前睇完鬼片後,在現實中總係內仍住仍住某D陰暗未知的角落有遊魂野鬼凝視著你
到而家認清後,化作局外人,先察覺係注意力去錯方向,同精神過剩結果,
溫飽的哲學家小說家總係有辦法穿鑿附會令到人類自我補完,給解釋解困惑給平淡帶趣味
即如九樓所言:發臭
細路翔 12:51 PM 02-23-07
萬般帶不走,唯有債隨身
nelson888 01:22 PM 02-23-07
乜野都冇,所以生命先咁可貴
mikemike 01:44 PM 02-23-07
上馬場天橋, 落坡時轉彎失控, 車輛轉了兩圈, 準備撞石壆, 睇住會撞擊前的一秒多 :
腦裡想番好多童年與家人的片段, 由細到大, 見到最好的朋友, 歷年女友,(當年未識金夫人)
開心及不開心的片段, 見過養過的犬.......直到真正撞到石壆!!!
之後成架車total loss, 我就完全冇事, 係個頭好暈~!

我炒了兩鑊車都無呢個現象
KIM 01:47 PM 02-23-07
作者: mikemike:
下次應該會有了~~~
奇妙Go1 02:20 PM 02-23-07
想法係:
幾個空間時間不一樣, 但會互補
就是當人意識消去時, 會被拉向去另一空間過著或許與之前不一樣的生活, 腦內對這些反應皆顯得像是最正常不過既事情~
chunwai0091 08:18 PM 02-24-07
作者: mikemike:
炒得唔夠勁
川上双葉 09:03 PM 02-24-07
作者: 月舞:
好似未出世之前咁
無印象
Kit 09:18 PM 02-24-07
作者: 柴崎幸:
其實我擔心既唔係死左之後點,而係自己死o個陣時係點,我好驚o個種未知既感覺...
我都係咁諗,不過我諗應該好似瞓著覺咁
所以如果可以瞓著覺個時死,我覺得幾時死都無咩所謂
反正唔需要面對死個刻既來臨
SANG2003 04:38 AM 02-25-07
死與未死之間個刻你就會唔想死..我朋友經歷..
鈴蘭 04:46 AM 02-25-07
若根據柏拉圖的人魂論
人死後靈魂會回歸概念(From,也譯作「相」、「理型」)界
然後再根據你生前所作的事決定你轉生為何物
作了壞事就會被降為次一等的存在
如果男人作了壞事就會變成女人(肉體上降一等,靈魂則同等、有著高尚的靈魂)
如果男人沈醉於酒肉生活之中則會降為畜生
而畜生的靈魂並沒有高尚的部份,所以並不能轉生為人
Designer 05:50 AM 02-25-07
X世界=真正現實
現在=X世界真我的夢
現在死後X世界的我的夢醒
人由那裡來,便回那裡去,人在這世界只不過是旅客。

參考:
HxH個GI
Matrix
Cube(心慌方)
注意:下文记有作品情节、结局或其他相關內容,可能降低欣赏原作時的兴致。

作者: :
立方体迷宫的目的
建造这个立方体迷宫有一个明显的目的就是研究人在强压力状态下的心理状态变化。
立方体也可能就代表生命或者世界本身。没人知道为什么活着或者为什么生活在地球上,并且错误的决定会造成死亡。立方体迷宫只是把这些用恐怖的方法微缩在一起。

nacho 06:32 AM 02-25-07
作者: 鈴蘭:
若根據柏拉圖的人魂論
如果男人作了壞事就會變成女人(肉體上降一等,靈魂則同等、有著高尚的靈魂)
點解 女人 係 肉體上降一等 ge ???

如果 如 柏拉圖的人魂論 咁,
諗真d,
原來 d 女人 其實 係男人 黎 都真係 幾恐怖
JAckJAck 07:20 AM 02-25-07
若根據柏拉圖的人魂論
咁e個世界人咪越黎越少?人做壞事會變畜生,但畜生冇話好定壞,冇得轉生為人,咁e+個世界何來越來越多人
House 06:41 PM 02-26-07
若根據柏拉圖的人魂論
回歸概念<< 唔明,即係點..?
同中國投胎一樣?
vov430 09:27 PM 02-26-07

睇個套西片,唔記得名
就係講d人(男女主角)覺得你e 個feel好正
不斷咁去炒車感受 e個 feel
最後2個炒死哂
1 2 3 4 

返回主題版面