Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-08-03, 09:20 PM   #1
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
Cool i-cable VS netvigator , 有相為証 , 點到你唔服 !!

大家睇下
有線寬頻 i-cable

網上行寬頻 netvigator

此篇文章於 05-08-03 09:38 PM 被 usayarE 編輯。
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 09:24 PM   #2
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
睇唔明,係咪即係i-cable快過IMS成十倍呢?

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 09:27 PM   #3
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
我都睇唔明...到底係乜黎?

舊 05-08-03, 09:28 PM   #4
Freddy
博麗神社信徒

引用:
Originally posted by z_plus :
睇唔明,係咪即係i-cable快過IMS成十倍呢?
係相反至真

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 09:38 PM   #5
usayarE

latency 個欄即係等於ping (玩online game 個d)
數字愈高愈lag
我的情況係有線ping 多netvigator 100倍
有線最高可以去到6000 以上,頭先岩岩試netvigator 就62以上
唔係100倍係咩
舊 05-08-03, 09:43 PM   #6
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by onon :
latency 個欄即係等於ping (玩online game 個d)
數字愈高愈lag
有線最高可以去到6000 以上,頭先岩岩試netvigator 就62以上
唔係100倍係咩
I see.
不過都睇到packet loss i-cable都多?齱C
小弟除?蠪SO之外都冇玩過其他online game,究竟跢nline game入面ping的意思係咩?
舊 05-08-03, 09:44 PM   #7
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002

正la依家.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 09:52 PM   #8
usayarE

引用:
Originally posted by 機神GBA :

正la依家.
正一百倍左右啦~~~
舊 05-08-03, 10:09 PM   #9
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
好大分別 :@_@":....

有錢都係 ims 啦....

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 10:15 PM   #10
專治瘋症陸大夫
Insane Gamer
GAF神經龍門

註冊日期: May 2003
無得比........我以前用過網上行.....之後用HK寬頻......現在有線

我敢肯定有線最差.......速度慢到似56k唔講........成日on唔到line先至PK~~
一直唔在線的寬頻..........

HK寬頻,網上行無乜大弱點....起碼上到,速度隱定

小璘心は万華鏡
專治瘋症陸大夫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 10:18 PM   #11
專治瘋症陸大夫
GAF神經龍門

引用:
Originally posted by z_plus :

I see.
不過都睇到packet loss i-cable都多?齱C
小弟除?蠪SO之外都冇玩過其他online game,究竟跢nline game入面ping的意思係咩?
ping越高=越lag

例:CS的ping去到5xx左右就有少少窒,1000ping就窒到阿媽唔認得......

小璘心は万華鏡
舊 05-08-03, 10:21 PM   #12
usayarE

引用:
Originally posted by 專治瘋症陸大夫 :
ping越高=越lag

例:CS的ping去到5xx左右就有少少窒,1000ping就窒到阿媽唔認得......
用i-cable 個時四五千閒閒地
可想而知我當時玩得幾辛苦
舊 05-08-03, 10:24 PM   #13
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by 專治瘋症陸大夫 :
ping越高=越lag

明白,thx.
舊 05-08-03, 11:16 PM   #14
專治瘋症陸大夫
GAF神經龍門

引用:

用i-cable 個時四五千閒閒地
可想而知我當時玩得幾辛苦
根本無得玩
玩CS去到8xx幾ping就無謂玩..........窒下窒下.....窒到連死左都唔知?..

咁樣仲玩得落?.......大佬......咩野叫寬頻呀,速最基本的online都唔得....
今朝成朝都上唔到.......

小璘心は万華鏡
舊 05-08-03, 11:20 PM   #15
usayarE

引用:
根本無得玩
玩CS去到8xx幾ping就無謂玩..........窒下窒下.....窒到連死左都唔知?..

咁樣仲玩得落?.......大佬......咩野叫寬頻呀,速最基本的online都唔得....
今朝成朝都上唔到.......
無錯,所以我呢排都無玩到~~
宜家轉左要玩返夠本,攪到我虧左四月二十六至五月七呢十幾日
舊 05-09-03, 12:48 AM   #16
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
睇地區0者
唔代表所有

舊 05-09-03, 12:51 AM   #17
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
引用:
Originally posted by 麥C :
睇地區0者
唔代表所有
學長....您找到那區I-cable穩定過網上爬?

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-03, 12:51 AM   #18
usayarE

引用:
數字愈高愈lag
唔係100倍係咩
所以我特別寫左"我的情況"
但有線都唔係好人好姐,真心勸大家唔好用
舊 05-09-03, 12:56 AM   #19
麥C
專業R水吹

引用:
Originally posted by 光之審裁者 :

學長....您找到那區I-cable穩定過網上爬?
大圍
冇用過網上行所以唔知點比
我玩連線模擬器時睇
自己得6X ping

舊 05-09-03, 01:06 AM   #20
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
我覺得當有一日人人放棄i-cable o既時候, 可能亦都會有人乘機吸納.

唔駛同人share....自己獨享
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-03, 01:09 AM   #21
usayarE

引用:
Originally posted by 機神GBA :
我覺得當有一日人人放棄i-cable o既時候, 可能亦都會有人乘機吸納.

唔駛同人share....自己獨享
但好可惜宜家大部份人都仲比有線蒙騙緊..
舊 05-09-03, 01:11 AM   #22
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:

大圍
冇用過網上行所以唔知點比
我玩連線模擬器時睇
自己得6X ping
小昭!!!!!!!!
快D去大圍洗樓!!!

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
舊 05-09-03, 01:23 AM   #23
麥C
專業R水吹

引用:

小昭!!!!!!!!
快D去大圍洗樓!!!
我都係有人洗樓先用嫁喎
由申請到用只係2個鐘

舊 05-09-03, 01:30 AM   #24
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:

我都係有人洗樓先用嫁喎
由申請到用只係2個鐘
我地個小昭哥好勁,佢掃完後保證學長您
日日用得2個鐘
下載唔過2位元
話您共享鎖您頻
打去CS被佢鬧
誓要屈您到約滿
最後含淚斬cable~~~~~~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

舊 05-09-03, 01:34 AM   #25
麥C
專業R水吹

引用:

我地個小昭哥好勁,佢掃完後保證學長您
日日用得2個鐘
下載唔過2位元
話您共享鎖您頻
打去CS被佢鬧
誓要屈您到約滿
最後含淚斬cable~~~~~~
我住果度D人要用都唔駛等到今時今日啦
成日都有人洗樓
樓下又長年有d推廣員
成10點幾11點都仲見

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
問: Component Cable Haken Kreuz 影音館 5 10-31-03 10:53 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM
Monster Cable vs Audio Technica色差 Trinity 影音館 8 04-03-03 09:10 PM
請問哪裡有 WSC 的 Link Cable 賣? 八仙果 手提遊戲機討論版 1 03-16-03 11:21 AM
crossover cable Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 2 02-11-03 12:31 AM

現在的時間是 05:55 AM

手機版 | APP版