Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-19, 07:23 PM   #1526
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
係喎 THANKS,不過要掛機AUTO打好多次 @@

此篇文章於 03-26-19 07:27 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 08:27 AM   #1527
ShinDou

咦原來陸行鳥係派藍書唔係紅書

而家係得番5萬石換紅書,是但換個試下打唔打到,打唔到又要棄番了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 03-27-19, 09:06 AM   #1528
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
打唔打到乜?
是旦換個唔關事既, 然後打唔關事既chaos 真係過唔到wo
cosmos 應該淨真化都可以
chaos有d真係唔易, 不過食石過都有d 鋼碎

唔知抽乜咪睇埋星期五lo ,
哩期d 貓都勁

此篇文章於 03-27-19 09:10 AM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 09:12 AM   #1529
ShinDou

打d紅書番黎

原來陸行鳥個達成報酬8列都有紅書喎,又要繼續刷

其實唔知揀邊個真化左先會易打d,1揀錯基本上就會卡左唔駛打

舊 03-27-19, 09:23 AM   #1530
Gustavi
Crazy Gamer

真係睇你打邊關,
斷章冇時限呢, 放置下先都得
fang 同笛妹我早排都放置過左個活動 , 儲多隻真化先打
-------------
如果係想打bash 個關, 你可以諗真化lock, 不過lock 至少要真化突2拎埋個攻大先好力.
--------------
d碎好似之前打ifrit/shiva個幾關又派左d ?
舊 03-27-19, 09:55 AM   #1531
ShinDou

睇番我好似得火召拎到書,冰召好似冇左任務派書?定有bug?不過我棄之前冰召未打晒

而家最難果d要恩惠既真化先夠打?如果淨係果個活動用得打唔到其他好似冇咩用?

舊 03-27-19, 10:50 AM   #1532
ShinDou

嘩乜原來雪糕上修過?而家連續劍3隻等倍喎,仲要每劍好似大力左好多,仲以為要ex+先有添

舊 03-27-19, 11:48 AM   #1533
ShinDou

終於有1本紅書,真係要諗清楚升邊個真化

暫時最高火力既物理同魔法人人邊個?

舊 03-27-19, 12:18 PM   #1534
Gustavi
Crazy Gamer

唔用恩惠都好多人過到,
有恩惠咪易d lo,
一黎有bonus , 二黎佢設定上個d 角色技能甲d

即係打bash event , boss d 全體攻擊咁多呢, 用bash 咪好頂好多lor
唔用bash , 用番光戰都可以咁.
------------
物理單體, 應該cloud同lock 吧, cloud 第一水開真化, 上個月打乜都用佢(除左防物理個d 啦)
物理多體最好用係FFT女騎, 不過哩期單體多體都用佢曬.

魔法就魔女啦, 不過魔女過左event
另一個就ace
kuja感覺冇ace 咁耐用.

support 就 貓呀 rem呀

debuff 就 ff11 dnc

tank 就光戰, 不過光戰勁在技1/2, EX 只係為補少少血 , 我覺得唔真滿都得

其實開左真化都係個幾月, 我都係得4隻左右係真滿, 有d 可能淨真冇突咁.
-------------
話說29號個打次元有得自選EX
不過未知個自選list

----------------------
無時限個d mission 係中間個到應該有曬, 可能太多你唔覺ji

此篇文章於 03-27-19 12:20 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-27-19, 01:32 PM   #1535
ShinDou

女騎我冇ex唔駛諗啦

Cloud冇專,我得ex凸爆,連胸斬都冇凸爆,雖然可以碎垃圾應該凸得爆既,lock就3把都有不過3把都低凸

Ace個hp加加d人話好勁下,可能俾ace真化好d?

舊 03-27-19, 02:11 PM   #1536
ShinDou

Lock而家都諗緊,其實3把都有不過低凸,d人講到可以狂出ex可能好用過cloud?

舊 03-27-19, 02:26 PM   #1537
Gustavi
Crazy Gamer

專個d換la,

cloud 有麻有打飛, 打多體就分散
lock 就有回血, 真滿大約3次技用一先EX 咁lo

ace 我係真滿左架, 個期次元7同笛妹斷章, 都要用魔法攻擊, 所以要佢先嘛
而家我覺得無咁優先
舊 03-27-19, 02:29 PM   #1538
ShinDou

睇番原來我lock係得凸1ex,冇專冇相性,係咪最少要有埋專?

Cloud好似郁得太慢?唔係好跟到d高難?同埋d高難成日最少都出兩隻,郁太慢都未必成日岩時間吹飛完有兩個可以打?

舊 03-27-19, 02:37 PM   #1539
ShinDou

而家得84紅metal,換專既話得3把,ex又得凸1,碎垃圾又驚之後上修,好似射5萬石落去順便換多粒野真化好過?

舊 03-27-19, 02:51 PM   #1540
Gustavi
Crazy Gamer

相性+專梗係要齊啦
lock 個時有送相性架應該

哩期d pool 45000石換 XD 有一次免費
舊 03-27-19, 03:03 PM   #1541
ShinDou

就咁真化凸2lock試用,得覺60好低攻,連3千攻都冇,但覺60以上果d藍石今期d交換所冇得換,今次堅要棄了 XD

舊 03-27-19, 03:03 PM   #1542
ShinDou

可能之前我直接賣左,因為唔見passive左

舊 03-27-19, 03:41 PM   #1543
Gustavi
Crazy Gamer

29號個event 應該有齊全部色.

冇相性冇專, 個兩招係好低攻架,
即係好似你夢戰會唔會堅持武器防具兩星, 兄弟唔升, 絆唔升去lv60打70龍咁
一係換一係抽左lock 個pool lo

不過你冇玩咁耐,
想一番即過最高難度野係有少少困難既,
有興趣玩咪儲多幾個event 先lo,
或者突左lock 佢, 俾石過.
舊 03-27-19, 04:13 PM   #1544
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
D 180LV 好多我都用100石續機 www 懶得同佢糾纏
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 05:17 PM   #1545
ShinDou

夢戰係是但1樣去唔到果個lv個合格線都會打唔到 XD

諗諗下俾石過應該都係1個辦法,有成5萬石可以爆,應該可以拎得晒派果d書同鋼,不過升唔到上70都係用得唔爽,應該都係等有得換全色再試下

不過29號個活動應該都係要共鬥刷,而家連70覺都冇可能組唔到,每日淨係得5個鍾打得5場

舊 03-27-19, 05:37 PM   #1546
Gustavi
Crazy Gamer

咪係lor,
哩到仲有升召喚板, 刷AF. 不過哩d未會影響到用唔到既程度.
而相性專武而家真係必要.
----------------------
唔會組唔到啦,
我成日用61覺去打啦 , 反正咁易打, 冇人會理
舊 03-27-19, 05:59 PM   #1547
plokplok00

家陣共鬥可以無限掃人地場
舊 03-27-19, 06:38 PM   #1548
ShinDou

我係連覺61都冇,最多得覺60,同埋又未必係用恩惠,以前打共鬥我都淨係SEARCH恩惠場,本身都要刷太多場,效率慢既話會刷好耐,雖然而家如果有覺70真化帶既話應該係會好快既

無限掃即係﹖
舊 03-27-19, 06:58 PM   #1549
plokplok00

而家唔洗鐘都可以入人地場
舊 03-27-19, 08:29 PM   #1550
ShinDou

諗番好似我棄之前都改左 XD 不過又要等多兩日

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 09:34 AM

手機版 | APP版