Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-10-13, 04:34 AM   #551
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
看了兩次第一回,仍是不習慣,最初以為新主角流牙會是像前作零般,是屬於外熱內冷的角色,沒想到原來只是個『無料扮四條』的串嘴MK,而且不知是否取鏡問題,這演員看上去是『小肥+矮』,很難覺得他是有型。

其餘兩位主角暫時沒太大感覺,四眼男外型討好,但要看看角色的性格如何,豪快銀則以一身狂傲造型現身,單看造型還不錯,只希望他不要再像演海賊般吵嘴,這演員本身已是醜樣,如角色性格不討好只會害了他。

暫時亮點只有女主角,希望劇本上能有點新驚喜,寫多些成人向的情節,其實寫這種成人向特攝劇本,井上敏鬼是很擅長的,可惜一直沒機會讓他參與牙狼的創作。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-13, 11:08 PM   #552
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
劇場版「牙狼外伝 桃幻の笛」特報ムービー

http://www.youtube.com/watch?v=R8lp9dP0xUE

此篇文章於 04-10-13 11:16 PM 被 stevenfan 編輯。
stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-13, 12:52 PM   #553
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
睇完第一集...
女角比以前有好大既進步!讚!
但係...
黃金騎士唔係最強魔戒騎士嗎...點解呢件冇料mk仔會做到...
魔戒騎士入門條件唔係靚仔有型嗎?(大誤)...點解...點解...?!
唔知打後零同翼,雷奧,佢地有冇機會出場呢...呢幾件真係唔係好頂得順...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 12:08 AM   #554
zero22

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: colus 查看文章
睇完第一集...
但係...
黃金騎士唔係最強魔戒騎士嗎...點解呢件冇料mk仔會做到...
魔戒騎士入門條件唔係靚仔有型嗎?(大誤)...點解...點解...?!
唔知打後零同翼,雷奧,佢地有冇機會出場呢...呢幾件真係唔係好頂得順...

邪美個演員變左特工之類既野
應該係平行世界,佢地會登場都係以其他身份
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 12:51 AM   #555
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: zero22 查看文章
邪美個演員變左特工之類既野
應該係平行世界,佢地會登場都係以其他身份
一開始追捕MK仔果個姐姐係邪美?
我完全認佢唔到,靚左喎...
我想要烈花

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
舊 04-13-13, 03:03 AM   #556
a147852987

註冊日期: Jun 2010
引用:
一開始追捕MK仔果個姐姐係邪美?
我完全認佢唔到,靚左喎...
我想要烈花
根本5係邪美,兩個人黎
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 05:52 PM   #557
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
男主角選角果然好"流"

舊 04-15-13, 12:14 AM   #558
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: a147852987 查看文章
根本5係邪美,兩個人黎
我見樓上話係邪美...
我認我懶,冇再睇多次
ANYWAY,暫時出左既女角都唔錯啊

舊 04-15-13, 03:25 AM   #559
zero22

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: a147852987 查看文章
根本5係邪美,兩個人黎
係我睇錯~
因為見個黑眼圈有D似
同埋佢地都同姓 所以搞錯
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 12:33 AM   #560
stevenfan
貧窮神附身

MK仔味極重

舊 04-16-13, 01:13 AM   #561
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
睇完第一集...
但係...
睇OP表現出來的畫面,

現在黑色的部份應該會隨著成長變金色

不過今次D男角就差左少少........

對面非公認都好過佢XD

此篇文章於 04-16-13 01:25 AM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 06:19 PM   #562
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
睇完第一集...
但係...
關於魔戒騎士入門條件方面...你有睇哂第2部應該唔會有呢個見解
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 11:18 PM   #563
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
今輯果然SELL女, 連出黎露下個D都正D
不過男角繼續

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-13, 11:45 PM   #564
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: fami~yan 查看文章
關於魔戒騎士入門條件方面...你有睇哂第2部應該唔會有呢個見解
你講果班大眾面騎士嗎...?
但係呢班係主役啊...(二打六無視)
剩係上次狼叔都型過今次呢個法師五千倍

舊 04-18-13, 11:44 AM   #565
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
暫時感覺:
MK仔主角講得多, 唔想再講
個法師阿叔呢...流牙中精神污梁又唔講咩事,只係識叫人出去斬妖,完全唔明佢想點=.=
另外呢兩集既戰鬥場面都不及前兩季, 睇到幾脫力下...
雖然動作場面都有一定時間,但係一著甲好似趕收工咁...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-13, 11:55 AM   #566
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Dom031059 查看文章
暫時感覺:
個法師阿叔呢...流牙中精神污梁又唔講咩事,只係識叫人出去斬妖,完全唔明佢想點=.=
着甲打要燒錢,俾你係producer會唔會拿拿聲趕收工

不過第二集打個下都有D S1第七集既味道。

舊 04-20-13, 02:08 PM   #567
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
個又老又臭又煩法師係咪第二季個劍豪同一演員?
特技CG好似無第二季夾得更好....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-20-13 02:10 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 06:25 PM   #568
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
就係上季嘅重藏大叔

今集要出動埋高斯模糊來遮陰

好唔鍾意呢季用咁多CG膠甲

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 10:15 PM   #569
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Dom031059 查看文章
暫時感覺:
我反而覺得流牙突然回想過去與魔獸無關。

引用:
作者: Suda 查看文章
今集要出動埋高斯模糊來遮陰

好唔鍾意呢季用咁多CG膠甲
我也覺得今季的CG比以往的差,角色變身後的武打動作本來不錯,只是CG接駁很差,導致角色不融合場景外,動作更如扯線木偶般生硬。

甚麼是高斯模糊?

今集的特別之處是魔戒騎士也會有的需要。

此篇文章於 04-20-13 10:18 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-13, 11:23 PM   #570
stevenfan
貧窮神附身

今集打灰姑娘

舊 04-26-13, 03:18 AM   #571
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
其實我想知道冴島鋼牙最後既結局點

唉,香港既片商堅係辦事不力,台灣有得睇,我地冇得睇

舊 04-27-13, 11:38 PM   #572
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
其實我想知道冴島鋼牙最後既結局點

唉,香港既片商堅係辦事不力,台灣有得睇,我地冇得睇
戰隊同RIDER電影都沒得上,

幾時輪到GARO......
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 01:17 PM   #573
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
隊長始終避唔到魔導horror化,開始有番d睇頭

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-13, 09:03 PM   #574
烈海王

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Suda 查看文章
隊長始終避唔到魔導horror化,開始有番d睇頭
男角唔得,但兩位女角唔錯,無論係演員本身定係角色設計都好正(打得、睇得、有性格),尤其係佐藤寬子,除左身材勁之外,本身演技都唔差,如果主線放多D嚮佢身上,會值得追落去。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-13, 08:39 AM   #575
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: 烈海王 查看文章
男角唔得,但兩位女角唔錯,無論係演員本身定係角色設計都好正(打得、睇得、有性格),尤其係佐藤寬子,除左身材勁之外,本身演技都唔差,如果主線放多D嚮佢身上,會值得追落去。
即時上網睇番隊長果套赤裸之夜回味下~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Garo Suika Cosplay同人MIX討論區 7 08-07-06 12:20 AM
聽聞garo導演黎香港? bearbearbear 日本動漫畫討論版 1 07-28-06 01:22 AM
牙狼 GARO 問題 黑澤夜 日本動漫畫討論版 4 07-15-06 01:15 PM
[PS2]黃金騎士牙狼<GARO>, 2006年4月20日發售預定 neo2046 電視遊戲討論版 12 04-06-06 12:05 AM

現在的時間是 10:40 PM

手機版 | APP版