Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
Tannhauser Gate 12:12 AM 12-17-17
作者: 野良猫:
ルクスリアの宿屋でニアと話、キズナトーク・カメキチの扱いを見る

係咪有特別方法先開到出嚟?
我無咩為意就解左
日夜都試下訓
Kello820 12:12 AM 12-17-17
作者: Kaori Yae:
隻GAME最多都係良作又未到神作級咁誇張既....
我都估到一定有人反駁,所以我特別注明"日式"神作(單指JRPG)
近年玩得太多日式既垃圾遊戲,對遊戲要求已經降到好低,於是XB2真係比到我神作既感覺
至於幾百年前D經典神作,乜野日本遊戲黃金年代果D抹左佢算把啦,唔會再有架喇

作者: 野良猫:
ルクスリアの宿屋でニアと話、キズナトーク・カメキチの扱いを見る

係咪有特別方法先開到出嚟?
係咪話隻龜同nia一齊訓果段
係既話人齊就得,我果陣自然出,唔覺有特殊條件
fortel 12:51 AM 12-17-17
其實點分D傭兵任係可以重覆做? 同埋重覆任會唔會升到星?
MultiPASS 12:13 PM 12-17-17
作者: fortel:
其實點分D傭兵任係可以重覆做? 同埋重覆任會唔會升到星?
你完成左下次再㩒落去唔俾你繼續就係一次任,通常係粉紅色。
重覆做有錢、經驗同升傭兵値(效果同第一次做有折扣,好似係減半)
至於幫唔幫到手升星就唔知,不過升城鎮星最快都係直接買賣。
我去古拉個鎮買50萬嘅blade即升一粒星不過就莫財左好耐。
aquarius 12:17 PM 12-17-17
作者: MultiPASS:
重覆做有錢、經驗同升傭兵値(效果同第一次做有折扣,好似係減半)
我去古拉個鎮買50萬嘅blade即升一粒星不過就莫財左好耐。
用黃金氣樽打撈都可以升星好快
MultiPASS 12:34 PM 12-17-17
作者: aquarius:
用黃金氣樽打撈都可以升星好快
係,買黃金氣樽已經一筆錢,
大機會有稀有item又可以賣到好價錢。
fortel 12:23 PM 12-17-17
唔該晒,想問埋有乜計可佞升快D好感,做傭等半個鐘加果少少
MultiPASS 12:37 PM 12-17-17
唔該晒,想問埋有乜計可佞升快D好感,做傭等半個鐘加果少少
睇blade啦,不過一般就係放喜愛物件入包包、戰鬥同做任去升。
至於信頼度有啲要做特別任或完成某啲事件先得。(如力男同朱雀)
lunn 11:17 AM 12-17-17
去到世界樹內部迷路了…
睇其他人講好似好多人都卡左響第八章

btw
我依家知道咩係主角威能喇
X&Y 03:55 PM 12-17-17
作者: rinxlun:
去到世界樹內部迷路了…
睇其他人講好似好多人都卡左響第八章

btw
我依家知道咩係主角威能喇
內部應該都係不停搵lift搭就ok
係有度要放水, data-center個度要拎drive
fortel 03:57 PM 12-17-17
作者: X&Y:
同埋天空橋果隻高LV巨人係要打既
lunn 04:02 PM 12-17-17
放水爬梯果度有呀,開始捉到路,大約會有D咩位要留意…

係咪成隻蘭斯洛特咁果隻呀??
我仲避開左佢添…
X&Y 04:03 PM 12-17-17
三隻一齊個度?
我個陣唔想浪費時間, 當metal gear咁玩過左 一隻都無打過
(雖然一定會俾左右是但一隻發現, 但佢行唔到過黎, 唔理佢行到最盡頭就可以甩lock)
(真係要打應該要引走晒附近d電單車同唔可以埋d塔附近)

作者: rinxlun:
放水爬梯果度有呀,開始捉到路,大約會有D咩位要留意…

係咪成隻蘭斯洛特咁果隻呀??
我仲避開左佢添…
岩岩search過天空橋係邊度, 個度要入去再爬網塔入data-centre拎drive先開到出面部lift
lunn 04:18 PM 12-17-17
三隻一齊個度?
我個陣唔想浪費時間, 當metal gear咁玩過左 一隻都無打過
(雖然一定會俾左右是但一隻發現, 但佢行唔到過黎, 唔理佢行到最盡頭就可以甩lock)
(真係要打應該要引走晒附近d電單車同唔可以埋d塔附近)

岩岩search過天空橋係邊度, 但度要入去再爬網塔入data-centre拎drive先開到出面部lift
放水
去圓筒底部入面,爬梯再上
我記得有行過…
一陣再試吓先
講真玩到第八章
卡左響D Map度搵唔到路已經變左日常
有時打打吓行行吓又會搵到路

但依家有D想做吓D支線同埋搵埋果D做任務先拎到既Blade
好似水分同天威咁
鬼塚英吉 10:11 PM 12-18-17
我直衝扭過佢入劇情無打
fortel 11:01 PM 12-18-17
作者: 鬼塚英吉:
我直衝扭過佢入劇情無打
我果到比佢殺左十幾次,火火地打死佢

btw想問下心相最大值係幾多? thz
MultiPASS 01:30 PM 12-17-17
尋日難得有時間一次過再煲番所有劇情,
雖然故事同1比係正路啲不過人物刻劃仔細又平均,
男主成長歷程以至同一眾角色互動我覺得係歷代之冠,
最後結局雖然留有遺憾...但呢種遺憾先貼近現實。
推介俾所有喜歡日式動畫嘅朋友,
如果唔想玩可以上youtube睇,
吐嘈一下點解冇連續播放...
RPG之鬼 02:40 PM 12-18-17
尋日難得有時間一次過再煲番所有劇情,
雖然故事同1比係正路啲不過人物刻劃仔細又平均,
男主成長歷程以至同一眾角色互動我覺得係歷代之冠,
最後結局雖然留有遺憾...但呢種遺憾先貼近現實。
推介俾所有喜歡日式動畫嘅朋友,
如果唔想玩可以上youtube睇,
吐嘈一下點解冇連續播放...
論男主成長應該冇乜邊隻及得上xenogears,所以呢集都突破唔到,論互動是有,但一些角色會慢慢路人化,例如老虎完成搵父親後,基本上冇乜重要劇情;軍娘更是很薄弱;烏龜返而比較多同理由合理;敵角方面佐田同辨慶更是超級路人,唔知係當時LV過高定佢地唔夠勁,兩嘢打完
MultiPASS 09:41 PM 12-18-17
作者: RPG之鬼:
論男主成長應該冇乜邊隻及得上xenogears,所以呢集都突破唔到,論互動是有,但一些角色會慢慢路人化,例如老虎完成搵父親後,基本上冇乜重要劇情;軍娘更是很薄弱;烏龜返而比較多同理由合理;敵角方面佐田同辨慶更是超級路人,唔知係當時LV過高定佢地唔夠勁,兩嘢打完
Xenogears 男主角Fei嘅多重性格救贖之行我唔太覺成長元素,
最後選擇亦引證年輕人為女死為女亡愛情至上論。(講笑)
Rex由最初「死小孩」盲衝到最後要let go...十章過程慢慢見證,
其它角色同主角之間互動亦搭配得宜,
至於佐田同義經個妹出場對白不多但字裏行間可以感受到絲絲情意,
反而義經真係可有可冇...
不過大家各花入各眼,最緊要自己喜歡就好。

ZERO NEKO 02:07 PM 12-17-17
作者: jeffyen83:
個人黎講就算易左都唔想刷,我情願不斷挖礦升仲好

我依家新檔開第二輪,都係將機械女放後備。。。==
怎挖礦升 thx
ZERO NEKO 02:09 PM 12-17-17
請問相性上限是多少
WKW1021 08:22 PM 12-17-17
有冇師兄可以教下路

其中有把神劍重音Kasane試左好耐都取不到。已經買左情報及在正確打撈位置。是否漏左野未做所以取不到,有冇大大指點下。
漆黑之牙 08:40 PM 12-17-17
作者: WKW1021:
有冇師兄可以教下路

其中有把神劍重音Kasane試左好耐都取不到。已經買左情報及在正確打撈位置。是否漏左野未做所以取不到,有冇大大指點下。������������������������������������
好似係打撈果陣要故意失敗先易撞隻RARE獸
WKW1021 08:56 PM 12-17-17
作者: 漆黑之牙:
好似係打撈果陣要故意失敗先易撞隻RARE獸
謝謝,回家再試。
lunn 09:55 PM 12-17-17
作者: WKW1021:
謝謝,回家再試。
試試用銀既氣樽去打撈
我一次就撈左條大胃王上黎
打嬴左就有Core喇
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後

返回主題版面