Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 162 212 252 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 272  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
LR猫 12:47 PM 07-13-21
作者: GUSTAV:
正常5氣 10氣 5氣咁冇問題 WOW 我諗佢地5氣引你6氣之後仲想打落去姐...

愉悅D攻城力又落唔到城驚你飛機咩
對面就係打到無咗10氣果波, 可能一開始輸征又見我好似未齊人就5士氣打
我一個叛騎守到(第二場開咗下無斬人嘅叛騎所以比人打咗八成)
但之後我齊人上一波愉悅(10士氣左右),對面就只可以比多下落日守(第一場條友直情比落日剛弓免費3粒)
雖然我唔明白點解第二場我可以一下愉悅砍咗韓遂嘅情況下對面開落日守我都打咗佢7成幾血再搵多兩下征打穿咗對面

其實我係對面一定龜12士氣
愉悅6枚無續戰力好少會連爆兩下
愉悅開埋嚟5粒落日讓城再齊人打counter再打10士氣果波愉悅實收皮

我做狗果時對面又係推落嚟開落日,我開落日守完無死人推返佢10士氣果波
就算挑死隻,10士氣果波都係對面場打所以實係我有着數

https://www.youtube.com/watch?v=TL9_mrAWeuQ
舞姬仲癲13士氣一波過
6eo 03:29 PM 07-13-21
作者: LR猫:
做狗
然後比世嘉屈單挑
但都贏到
計埋琴晚用韓生愉悅最尾對到兩場日落黃昏
已經連對三場但全部食晒
啲人個問題就係五士氣就打然後比人counter
明明日落黃昏最勁係十五士氣個combo
大家都16武勇抵輸啦

呢幾日打左7場已經有3場落日
好在3場都斬哂
用虎威對落日相性都係一般般...

終於印好在魏遊軍, 文帝, 槍曹仁同明鏡
終於可以試下霸騎明鏡同文帝明鏡
kuraki1028 09:51 AM 07-15-21
舞姬用樂進張郃又開始連勝Mode...
LR猫 01:44 PM 07-16-21
作者: kuraki1028:
舞姬用樂進張郃又開始連勝Mode...
舞姬:襯我無打起碼成個月比青井呢條內部員工過咗我頭?等我打臭落日黃昏張郃明鏡先

又紅白星,今次絕對唔會選80場
https://3594t.net/deck/?d=o4LDT-EIIh9VxAWdYaIc&o=234
水鏡天啟有無得諗?
GUSTAV 06:02 AM 07-18-21
舞姬:襯我無打起碼成個月比青井呢條內部員工過咗我頭?等我打臭落日黃昏張郃明鏡先

又紅白星,今次絕對唔會選80場
https://3594t.net/deck/?d=o4LDT-EIIh9VxAWdYaIc&o=234
水鏡天啟有無得諗?
田豐啦 不過張郃咁勁 刀DECK幾條命都唔夠用
LR猫 03:12 PM 07-18-21
田豐啦 不過張郃咁勁 刀DECK幾條命都唔夠用
下個ver先打囉
柚原このみ 12:23 AM 07-18-21
今日頂上神仙打架
6eo 09:19 AM 07-19-21
隻黃昏騎會唔會勁得濟
6上限好似都+7

紫色應該滅左國
未儲到叮叮叮已經比落日黃昏打爆
紅色又一人一反計
綠色又姜狗
LR猫 10:13 AM 07-19-21
作者: iamleoluk:
隻黃昏騎會唔會勁得濟
6上限好似都+7

紫色應該滅左國
未儲到叮叮叮已經比落日黃昏打爆
紅色又一人一反計
綠色又姜狗

所有黃昏計都係扣咗嘅上限+1,扣5或以上就加效果
所以落日號令變咗必落咁濟,-3-2或者-3-3
不過姜B對黃昏55波左右,姜B唔洗前置拍就有
紅色大JJ係大係長但都會比黃昏射到無血要退
琴日打咗五場都已經兩場落日黃昏
出咗砦,我又Join返狗先,諗下係咪放棄B征用710弓
對返落日黃昏鬥射有着數
GUSTAV 10:18 AM 07-19-21
對返落日黃昏鬥射有着數
70 打62 多2征so 好多
6eo 11:42 AM 07-19-21
唔係好明青井副Deck點樣可以打到咁高証...
之前果副槍魏延都仲話技術搭救
而家呢副法正感覺好弱...
有挑撥青井就打到機架啦
癲佬我地一般人係唔會理解到

對返落日黃昏鬥射有着數
原係係咁, 都痴痴地
9粒個下5+3, 即刻一隻20武加速馬
想趁個4c空檔夾硬黎硬攻都唔得

以前士氣多, 扣上限壓力大好多,
依家根本無咩所謂, 5, 5, 5, 5, 3 完全岩岩好
除非節奏真係亂得好緊要
LR猫 12:10 PM 07-19-21
原係係咁, 都痴痴地

除非節奏真係亂得好緊要
有啲駁多下兵法已經無4C空檔
以前-3嘅漢號同逆境都係叫袁紹,無呢個combo出到

但啲人真係估你唔到架
我係砦玩羊陸,對落日黃昏真係1:99
人哋combo個位應該未夠醒3開羊,我推上去我+7佢+8基本無得打
但有場開完陸夾硬開埋兵法守對面頭兩下落日已經輸咗7成
但唔知點解佢唔開埋增援黃昏車爆埋我
我推上去2連羊,佢得一下+7黃昏守,局開多下黃昏神速但又插槍
咁都比我離開咗個砦
GUSTAV 02:49 AM 07-20-21
有挑撥青井就打到機架啦
癲佬我地一般人係唔會理解到

原係係咁, 都痴痴地

除非節奏真係亂得好緊要
比人攪死左隻號令咪 55353 一樣好打

3.59 可以同一副野有漢號逆境點會廢

上位黎黎去去都打打個幾個多 睇住上面個班D DECK黎對相性同我地呢D渣渣其實唔同
LR猫 10:33 AM 07-20-21

上位黎黎去去都打打個幾個多 睇住上面個班D DECK黎對相性同我地呢D渣渣其實唔同
兩隻號令一齊搞死架喇,但黃昏最多都係砍1秒我估,新卡唔大砍,落日就可能大砍得返7C咁

宜家我哋打機就諗點針黃昏姜狗好過啦
kuraki1028 11:01 AM 07-19-21
darkvolver 02:15 PM 07-19-21
今集憂國廚過上代...

Sent from my iPhone using Tapatalk
LR猫 02:31 PM 07-19-21
作者: darkvolver:
今集憂國廚過上代...

Sent from my iPhone using Tapatalk
2021年仲憂國

同埋憂國係減國力,要話類似嘅都係天鳴無雙或者新漢曹操呢啲會食漢鳴嘅
BeanZzZz 08:02 PM 07-19-21
黃昏計俾人反左會唔會照扣士氣上限?
靠估就應該係反繼往開來咁當你冇出過
6eo 03:00 PM 07-20-21

有魅加埋兵法拎盡D可能5 5 3 5 3 3都得

兩隻號令一齊搞死架喇,但黃昏最多都係砍1秒我估,新卡唔大砍,落日就可能大砍得返7C咁

宜家我哋打機就諗點針黃昏姜狗好過啦
希望兩個號令都減時間減範圍, 黃昏3粒個D應該要加少1甚至可能少2武
GSIR講搞死應該係指打緊個陣張悌撤退左個時

係黃昏面前, 姜狗令人感到很友善

BTW軍團頂上全突對姜狗

作者: BeanZzZz:
黃昏計俾人反左會唔會照扣士氣上限?
靠估就應該係反繼往開來咁當你冇出過
應該唔扣上限, 遊軍就照發動
LR猫 08:45 PM 07-20-21
有魅加埋兵法拎盡D可能5 5 3 5 3 3都得

希望兩個號令都減時間減範圍, 黃昏3粒個D應該要加少1甚至可能少2武
GSIR講搞死應該係指打緊個陣張悌撤退左個時

係黃昏面前, 姜狗令人感到很友善

BTW軍團頂上全突對姜狗

應該唔扣上限, 遊軍就照發動
姜狗都友善
不過唔識善用姜狗 當佢係當年寡兵咁用9推中門就緊係易打啲

我覺得姜狗其實勁啲,因為仲有魏延呢個副計用
5士氣大戰
GUSTAV 04:50 PM 07-21-21
姜狗都友善
不過唔識善用姜狗 當佢係當年寡兵咁用9推中門就緊係易打啲

我覺得姜狗其實勁啲,因為仲有魏延呢個副計用
5士氣大戰
姜狗勁在贏緊守號令好似撚狗咁

個計講攻我又唔覺打得多城

成日都話大槍超絕SET到咁都贏唔到馬單點睇有問題既係馬單:0)
亍 ◣ 09:20 PM 07-22-21

LR猫 08:27 PM 07-20-21
對唔住我比末餓屍反咗計
但贏咗

黃昏對黃昏都係再起穩
kuraki1028 08:58 AM 07-23-21
用樂進張郃壓住人o黎打再加支反計太屈...
好似剩係輸o左場比張松野襲...
BTW,青井D證好似倒水咁跌,副Deck應該係有D唔掂...
原來換o左Deck,唔知跌證係換前定換後...
LR猫 05:01 PM 07-24-21
隻驚好悶
仲恐怖過王異黃一飛果期

第一 ... 162 212 252 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 272  ... 最後

返回主題版面