Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-17, 10:10 PM   #376
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
deathsXXXX

係咪真係開套戲比佢.. batman 三部曲真係唔知佢出唔出
不過話時話, 佢同Lex 搭上,
不如之後每套DCEU 都比DS 出一場打,做下野,救下壞人
正如M 記,儲石都可以講多套..

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-17, 11:35 PM   #377
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
斷水流大師兄:在座各位全部都是垃圾!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 12:38 AM   #378
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
國外有人發起聯署出返Zack Snyder Director Cut 版Justice League
https://www.change.org/p/warner-bros...=7259882&jb=72

此篇文章於 11-26-17 12:41 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 06:05 PM   #379
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
好長ww

http://m.gamme.com.tw/1532332
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 06:34 PM   #380
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
咁今次DC咪可以出三四個版本!?
又證明呢個係Multiuniverse

舊 11-26-17, 08:55 PM   #381
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
點解好似有D Trailer 有既野到正式冇左既?

例如鋼骨飛上天有面罩, 另外綠燈俠呢??? 定係我MISS左

舊 11-26-17, 09:14 PM   #382
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 零式 查看文章
點解好似有D Trailer 有既野到正式冇左既?

例如鋼骨飛上天有面罩, 另外綠燈俠呢??? 定係我MISS左
綠燈有... 上古之戰有
傳聞彩蛋有GL... 不過cut 左....
cut 走好多.之後又用reshoot +gag 駁埋套戲...真係
剩係batman 那句 my turn 救WW ,明顯好過 I dont use the sword...
多鬼餘

舊 11-26-17, 09:35 PM   #383
零式
Banned

引用:
作者: 信長 查看文章
綠燈有... 上古之戰有
傳聞彩蛋有GL... 不過cut 左....
cut 走好多.之後又用reshoot +gag 駁埋套戲...真係
剩係batman 那句 my turn 救WW ,明顯好過 I dont use the sword...
多鬼餘
係....再睇晒TRAILER原來有勁多片段冇晒

可能出晒套戲會變左3個鐘....等碟吧

舊 11-27-17, 03:15 AM   #384
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
就咁睇...DC 其實都唔係好識拍英雄合拍片

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 12:16 PM   #385
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
係....再睇晒TRAILER原來有勁多片段冇晒

可能出晒套戲會變左3個鐘....等碟吧
最大擭係今次有兩個導演Vision
唔係單單Studio要Zach cut走d野咁簡單 ...
而Studio仲要buy第二個的改變... 雖然片房同影評唔係咁諗
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 03:54 PM   #386
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
就咁睇...DC 其實都唔係好識拍英雄合拍片
係唔識拍(大眾)觀眾期望的英雄片...暗黑feel唔係唔得,不過真係預左係小眾....
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 04:20 PM   #387
信長
The Flash

唔走暗黑 ,係咪等於要加gag 位,踩住batman 開玩笑
最後出戰時... 要用aquaman gag 當打成一片,去旅行咩
superman 暫時失蹤, WW/batman 係咪應該有speech 振奮軍心,
呼應番WW 組隊之前"為救世捨身"....

唔知幾時開始,超級英雄片要加笑位就加分,
不過都難掩背後WB 製作混亂
我番睇變相怪傑唔好...

強烈要求 plastic man 下集入隊

此篇文章於 11-27-17 04:31 PM 被 信長 編輯。
舊 11-27-17, 04:20 PM   #388
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
唔識DC宇宙, 隻彩蛋我以為係DC cross 蛇叔
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 04:32 PM   #389
零式
Banned

BVS WW都同Doomsday過到幾招,而家成班人對住隻雜魚狼竟然被打到一扑一碌

太hard sell Superman 了,不如套戲叫超人好過

舊 11-27-17, 04:58 PM   #390
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 信長 查看文章
唔知幾時開始,超級英雄片要加笑位就加分,
不過都難掩背後WB 製作混亂
我番睇變相怪傑唔好...
:
本來電影拍緊拍完,因應試片/Studio/觀眾反應去改係好正常
就算出名的導演都有機會比人改
但好似SS同JL背後攪到咁混亂
最後都係害左套作品 ...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 06:07 PM   #391
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: J+1 查看文章
係唔識拍(大眾)觀眾期望的英雄片...暗黑feel唔係唔得,不過真係預左係小眾....
應該話太在意對手作品取向, 如果佢拍黑暗系, 一樣會大收

同埋上面都有人講, WW 同SM 實力變得好怪 (SW 同 DD比較), 明明打DD 時可以斬斷情佢手, 但係打SW時又唔夠打?

舊 11-27-17, 08:45 PM   #392
wing
格鬥低手

引用:
作者: Eking 查看文章
應該話太在意對手作品取向, 如果佢拍黑暗系, 一樣會大收
最怕唔三唔四

舊 11-27-17, 11:41 PM   #393
零式
Banned

睇Schedule下一套已經係2018年12月既水行俠....DC真係

舊 11-28-17, 12:30 AM   #394
信長
The Flash

引用:
睇Schedule下一套已經係2018年12月既水行俠....DC真係
已拍完....
驚驚地有大型補拍消息...

肥登度緊batgirl
SS2 反而有D 期望,暗算導演

gotham city sirens ... SS 導演David Ayer...
經一事,今次佢應知走咩路線,擔心3女角互動,佢處唔處理到?佢以前的戲都係剛陽性重

舊 11-28-17, 11:54 PM   #395
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
OT:看了電視四劇聯播的crisis on earth-x首兩集,覺得好睇過這套JL!倒不如把電視劇搬上大銀幕,可能仲收得!

此篇文章於 11-29-17 12:26 AM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 09:19 AM   #396
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我到而家都覺得如果放tv既演員入電影到....
會睇得有投入感D...

不過暫時2邊都好似無咁做..係唔係?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 09:41 AM   #397
wing
格鬥低手

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
會睇得有投入感D...

Marvel有.

某個死過番生shield agent咪係囉

舊 11-29-17, 09:54 AM   #398
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
會睇得有投入感D...

其實這點有好有唔好

以我所知其實有唔少人無睇開TV系列
因為始終算跨左平台.

放太多TV個邊的角色有機會會令呢批觀眾黑人問號, 反而無咁投入.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 10:01 AM   #399
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實這點有好有唔好

因為始終算跨左平台.

放太多TV個邊的角色有機會會令呢批觀眾黑人問號, 反而無咁投入.
電影版flash開刀,整完Multiverse就可以入到

舊 11-29-17, 10:08 AM   #400
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實這點有好有唔好

因為始終算跨左平台.

兩邊都冇咁做,MARVEL都只係將電影D人放係電視度

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 10:29 PM

手機版 | APP版