Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-24-08, 01:43 AM   #1
光管卿
Junior Member

註冊日期: Jun 2007
[cg] merry x'mas

想著聖誕圖畫什麼時,看見臺頭有隻紅彗星…
所以用了它作題材來畫了~

祝大家聖誕快樂

再祝各RG參展大捷~

舊 12-24-08, 01:59 AM   #2
nemoh
少年禰望的煩惱

註冊日期: Nov 2004
口上那一圈(?)好似有鬚咁!!! XDD

謝謝. merry xmas.
承你貴言啦w

舊 12-24-08, 01:59 AM   #3
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
終於見到光管卿畫返自己老本行了

聖誕快樂/

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 10:37 AM   #4
ishi

註冊日期: Feb 2007
勁cute呀!光管兄你個紅彗星!!!!!

好奇個禮物box入面係咩?

聖誕快樂呀~
ishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 10:42 AM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
紅彗星後面個箱緊係裝住蘿莉啦(拖走)

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 01:07 PM   #6
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
聖誕...
渣古...
裡頭的是炸彈
聖誕中(消音)

舊 12-24-08, 03:23 PM   #7
光管卿

>NE: 我就係因為咁覺得勁似聖誕老人,所以就畫~

>windart: 相反我因好久沒畫,好生疏了~

>石: 我反而冇想box 入面係乜,哈哈

>細路翔: 哦~!! 可能是蘿莉機師吧~

>san4: 哈哈,聖誕中的什麼?

舊 12-24-08, 03:38 PM   #8
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
話說這是真紅の稲妻而不是紅彗星吧?(看向黃色的肩角

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 05:52 PM   #9
mineko
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
超得意的一幅啊!!
意外地適合扮演聖誕老人呢~
mineko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 08:54 PM   #10
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
馬沙你個死蘿莉控~!(轟死)
紅渣頭上o既特徵真係可以變得成帽同鬚啊~正

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 01:49 AM   #11
光管卿

>PTX-003C: 不止~
正確說ジョニー=ライデン少佐機,除了左肩角黃色外,胸前和腳板是用紅黑塗裝。
而可能多數見他都是用高機動機關係,腳側都有加裝引擎。
我沒記錯吧?
其實我純粹覺得用黃色襯色好一點,不用想太多的。

>mineko老師: 謝謝老師讚美
我也是因為看它覺得好似於是便畫~

>子夜: 對~我也是這麼想
我指是……"馬沙是死蘿莉控"~

舊 12-26-08, 02:32 AM   #12
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
我鐘意後面份禮物個design!
不過玩得front mission多,總覺得係用來repair機體用o既item...=w=;
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 04:58 AM   #13
Fcp
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
good job~

左手支勾似乎會是可拔式激光劍(?)~

CELLAR+ZILCH同人情報BLOG
Fcp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 11:12 PM   #14
ishi

註冊日期: Feb 2007
說起來,
那支棒棒堂是激光劍?
(好似幾Cute咁)
ishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 11:20 PM   #15
chibiyuchan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
好可愛
好厲害的巧思
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 04:40 PM   #16
光管卿

>lange: 哈哈哈, 我沒玩, 但講起我都覺得似~

>F: 其實支野呢........
純粹用來扑o既o者~

>ishi: 唔係啦, 渣古用激光劍就唔係渣古呀
所以我唔會承認泰坦斯o既高渣古係渣古

>chibiyuchan: thx~ 什麼是巧思?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ho!Ho!Ho!! Merry X'mas ANMC Cosplay同人MIX討論區 0 12-21-08 06:14 PM
一年煩一次(可能唔只一次),xmas party 機動盜賊首領-電 ~清談館~ 21 11-26-08 12:47 PM
[merry] 見大家貼得o甘開心 [christmas] 邪教教主 Cosplay同人MIX討論區 11 01-02-08 11:59 PM
Merry X'mas~~& Happy New Year~~:) Kenji少 影音館 4 12-31-07 02:11 AM
海洋公園X'mas好唔好玩呀? 日本冷麵 ~清談館~ 4 12-27-07 09:44 AM

現在的時間是 05:12 AM

手機版 | APP版