Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-04, 09:45 PM   #1
whitebase
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
呢度有冇人睇A club 大o架???

呢度有冇人睇A club 大o架???
真係要多謝A club,我所有知識都係呢度學返來, 另外好多關於Gundam既事情都係來自A club.

舊 07-14-04, 09:50 PM   #2
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
我可以說是在A-Club存在的年代長大, 但依我記得只買過兩三本....
到了後期開始學日文的時候就看アニメ-V(廃刊)及Newtype了

Rice

舊 07-14-04, 09:53 PM   #3
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我由第12期開始買...買到冇用自己畫封面o個陣就冇再買

舊 07-14-04, 09:55 PM   #4
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
我係睇我表哥買果d大既~~

舊 07-14-04, 09:57 PM   #5
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
我係18期開始買, 去到後期斷左無買, 因玩game轉買game書...
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-04, 11:26 PM   #6
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
我由小四睇到中一就冇睇了...
不過A Club真係一本不可多得既好雜誌...(個人認為)
由日本動漫畫到GAME,再到藝能界都有...
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-04, 11:28 PM   #7
C-law
Ultimate Gamer
大Law友=﹏=

註冊日期: Jan 2002
a-club出果本幪面超人特刊重係度...
極之懷念以前每兩星期走落街買本a-club返home睇既童年時光..

舊 07-14-04, 11:29 PM   #8
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
有睇過,不過嚮細個睇動畫料
大個順便了解聲優

舊 07-14-04, 11:31 PM   #9
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
hehe~~~
我就一定係啦~~~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-04, 11:35 PM   #10
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
我依家重keep左頭5期係度,
不過當時A-club算幾貴,我睇漫周多。
講起那個時代的動畫誌,有冇人睇過亞空間同領域??
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-04, 11:37 PM   #11
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我都係睇A-Club大的, 最記得第一期的封面是一個高達大頭, 果時佢仲有在TVB賣廣告....

轉眼廿年了.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:20 AM   #12
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: wing
我都係睇A-Club大的, 最記得第一期的封面是一個高達大頭, 果時佢仲有在TVB賣廣告....

轉眼廿年了.
第一期係ZZ高達頭封面~~!!
仲有出第二版
上角多咗條黃色bar,
寫明係第二版~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:21 AM   #13
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
我只記得初初出係賣10蚊雞,其他的不太記得了

舊 07-15-04, 12:21 AM   #14
giojo1974
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDgiojo1975
XBox Live Gamertaggiojo1974
有呀! 我係睇a-club大架, 好多名我而家都係沿用a-club譯的.
giojo1974 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:35 AM   #15
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
我買過幾期,但因為當時我年紀太細,對d動漫新消息冇咩興趣,所以冇買了,隱約記得飛影,藏馬長期身處人氣榜

舊 07-15-04, 12:41 AM   #16
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
328收工

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:42 AM   #17
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
呢度有冇人會睇編者的話?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:47 AM   #18
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 藍莓咖啡
呢度有冇人會睇編者的話?
睇到班老臣子走晒之後就冇買

GPF的倒是期期追
A-club的.... 沒啥印象
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:48 AM   #19
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
A club ?
漫周 ?
咩呢架?未睇過~~

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:48 AM   #20
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: elmond
我買過幾期,但因為當時我年紀太細,對d動漫新消息冇咩興趣,所以冇買了,隱約記得飛影,藏馬長期身處人氣榜
最記得藏馬長駐頭3位
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:51 AM   #21
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我都有!
我之前睇 漫畫周刊 tim~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 12:54 AM   #22
Bahamut

引用:
作者: kog
A club ?
漫周 ?
咩呢架?未睇過~~
A club, 漫周你會唔知??
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 01:01 AM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
有~
不過係隔幾期咁黎買...
因為果時黎講... 都幾貴...
而且都唔係好厚~
睇岩封面~ 或者坐車無野做咪買囉~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 02:50 AM   #24
Asurada
機動六課的一等空尉

漫周因為童年無乜零用~只係睇過十幾期左右~
A.club則是186期先開始買~買到佢摺~
我童年是睇迪士尼畫報大的(笑)

舊 07-15-04, 03:07 AM   #25
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
我係睇a club 同兒周大

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
梁漢文 - 903 id Club 04 拉闊音樂會 CD [預計推出日期: 2004年5月7日 ] JACKY Neo Music UNIVERSE 1 04-29-04 10:37 AM
E-kids Family Fans Club 十大家規 大情大性武大帝 Neo Entertainment TREND 28 01-30-04 01:13 AM
DERBY OWNERS CLUB ONLINE圖片 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 0 09-26-03 12:31 PM
many club link with Diego Maradona!! 雙星 體育版 3 10-28-02 06:59 PM

現在的時間是 03:05 AM

手機版 | APP版