Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 03-16-08, 10:43 AM   #1
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
好多人都做了的壞事

正因為好多人都做了...
所以我唔多講啦...
睇醫生過程全程都只係20分鐘...
大約係昨晚在成成中2145到2205左右....
加上77mm口徑一片.....
合共藥費137 ......

舊 03-17-08, 12:29 AM   #2
M-eye
菜鳥蛋

今天先有時間影一影野黎出post...

77mm

一直都喜歡這個多一點...有型些.....50同85那兩個似湯碗.......

我應該好少用到這個套....
因為為了去影櫻花....買了一個"大使牌"大袋...
可放一機4鏡

我到依家都仲覺得佢有點重...
但為了去影相...冇計....

舊 03-17-08, 12:53 AM   #3
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
M眼兄真係無限金錢既表表者

舊 03-17-08, 12:51 PM   #4
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: Strider 查看文章
M眼兄真係無限金錢既表表者
只為誠信.....
免得日後飲茶拿出來時給人迫罰金請茶錢...

舊 03-17-08, 01:12 PM   #5
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: M-eye 查看文章
今天先有時間影一影野黎出post...
77mm
一直都喜歡這個多一點...有型些.....50同85那兩個似湯碗.......

我應該好少用到這個套....
因為為了去影櫻花....買了一個"大使牌"大袋...
可放一機4鏡

我到依家都仲覺得佢有點重...
但為了去影相...冇計....

恭喜 M 眼兄!!
恭喜 M 眼兄成為玻璃館擁有這支頽鏡的笨蛋之一
(小弟也是這堆笨蛋其中一人 )

缺點
這支鏡十分重,十分重,同十分重。
而且價錢仲份量十足 (夠買兩枝 135 F2仲有找 )
還有昨天親身感受過,以成 4,xxx 跟驚能買來的 IS "防手震",
原來是徒具虛名…當體驗過 "無手震" IS, 也許你會對它改觀

優點
也是重。

當裝上BODY後,可以變化為"超級啞嚀"。
經常便用能有效強化手到前臂的肌肉
如果每日隨身攜帶,則能有效強化背部肌肉。
真的是身為驚能派人仕必備,買定一支"看門口"的好藥

以上純粹胡言亂語,希望各位唔好見怪

Ruri

舊 03-17-08, 01:16 PM   #6
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: M-eye 查看文章
只為誠信.....
免得日後飲茶拿出來時給人迫罰金請茶錢...

沒錯…一齊來做個有誠信的C記人啦

OT: 即係幾時又出黎飲茶啊

Ruri

舊 03-17-08, 06:00 PM   #7
M-eye
菜鳥蛋

4支70-200白鏡中..我除了小小白之外...
小白...小白IS...小小白IS都用過...
我個人覺得小小白IS有最高解像力....
我朋友大都有用...
小白我唔係好喜歡佢冇IS...
有IS版我之前一直有借用...
用後又唔覺得咁差...
小小白IS都係心水之一...
2.8真係太重....但如果唔係佢...都會用小小白IS的了
...但因為朋友們都有小小白IS...我又唔想同朋友一樣...
因為一齊出去影時可以交換玩....
加上我很少用遠焦段...
都係入黎看門口同去旅行...
其實我自己心中最喜歡的一支70-200係SONY那支...
不過要等FF...只能等.....

ps. 你都知啦..大炮人一向都係一邊鬧大炮的鏡唔得...但係又一邊入鏡的嘛...係咁架啦.....

論壇跳轉

現在的時間是 11:47 AM

手機版 | APP版