Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-02-07, 12:25 AM   #1
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
新居

某外藉朋友的居所好讚, 心裡早就羨慕又嫉妒.
今天懷著忐忑的心情, 決定跟友人一起睇樓去.
冷不妨遊蕩到飛花樓盤,
「好靚啊!」 不過四層大屋我又如何可能負擔得起呢?
我有自知之明, 也是腳踏實地的好孩子...
彷彿之間, 推推撞撞地來到永遠真誠樓盤,
我還傻傻的問, 「我們來這裡幹什麼?」
友人都笑說不知道, 不過你的表情好奇怪啊...
我看了又看, 根本沒在心儀的盤! 今天真是大大地糟透了.
最失望的時候, 友人拍拍我肩, 露出一個四萬的笑容,
「你看你看~」 喔哇, 原來早就知道某外藉朋友居住的樓盤正在推新盤!
呀, 你們真是大大的壞透了.

新居...

... 入伙
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-07, 12:34 AM   #2
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
かもすぞ/\

>>>>... 入伙

舊 12-02-07, 12:51 AM   #3
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
這個盤可以袋落衫袋褲袋,GOOD~
b

不過我就係唔鍾意佢用拉鍊同埋用布造,裡面好大塵~
所以我都係鍾意D四層大屋~
/\

不過數一數....
除o左裝晒上鏡永遠唔拆,打死都唔拆,起黑角都唔拆的UV之外....
我就係得1塊CPL......
"
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-07, 01:04 AM   #4
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
Oniichan, 我唔識日文...
不過「新居」還是「入伙」, 千萬不能本末倒置啊.

小餅, 除了"永遠唔拆,打死都唔拆,起黑角都唔拆"的東西... 除了 CPL, 還有 ND, IR, Cross Screen, 缺一不可啊... 還有, 哈哈, 特地買新屋給她住的美眉...
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-07, 01:22 AM   #5
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
ND <---收光圈都唔駛錢o既,唔買~
IR <---我Dエロかがみ全部有Hot Spot,唔買~
Cross Screen <---1年都唔知用唔用到1次,唔買~
乜都唔買~
/\

美眉已經有間流動鐵皮屋了~
b
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-07, 12:31 PM   #6
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
那個外藉朋友?

ND....有時是ISO 50+ f/22都唔唔掂就要用啦~

Rice

舊 12-02-07, 10:34 PM   #7
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
kamosuzo
我也不懂啊,這個你不如請教你的日藉朋友
這是你那位日藉朋友最近大力推薦和口中一直唸著的東西

引用:
作者: KKH 查看文章
Oniichan, 我唔識日文...
不過「新居」還是「入伙」, 千萬不能本末倒置啊.

小餅, 除了"永遠唔拆,打死都唔拆,起黑角都唔拆"的東西... 除了 CPL, 還有 ND, IR, Cross Screen, 缺一不可啊... 還有, 哈哈, 特地買新屋給她住的美眉...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 天野こずえ「ARIA The AVVENIRE」完全新作アニメ制作決定&BD-BOX発売決定 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 581 08-22-21 09:56 AM
玩具櫃(分享/討論)區 ~ 歡迎各收藏家參與 ~ 一小英口 收藏品討論版 239 10-23-10 10:05 AM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版