Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-25-06, 01:05 AM   #1
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
[醫生與我] 十八時十九分

十八時十六分 - 有一個邊看著手錶一心想著歸家的人

十八時十?分 - 突然地,此人被?吸引而停下了急速的腳步

十八時十?分 - 地點:公司樓下一所醫館

十八時十?分 - 此人口中唸道「不錯」

十八時十?分 - 就在這個時候有一人正迫近此人,並發生眼神接觸

十八時十?分 - 此人開口問道「$診金$」

十八時十?分 - 得到親切的回覆後,此人開聲說道「此藥可否一試」

十八時十?分 - 時間一點一點兒流逝,此人再次開聲說道「這個好了」

十八時十?分 - 此人站於醫館前,再次看看錶上的時間,回神過來,唸著「十八時十九分...」

舊 01-25-06, 02:05 AM   #2
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
用煮一個杯麵的時間極速買鏡。

究竟小弟幾時先可以呢?

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-06, 09:10 AM   #3
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
50 1.8係好鏡!
抵用之至, 收光圈到2.2以上就非常唔錯喇!
happy shooting!!

舊 01-25-06, 09:21 PM   #4
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

>> 十八時十?分 - 此人站於醫館前,再次看看錶上的時間,回神過來,唸著「十八時十九分...」
迷離境界啊...
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-06, 09:25 PM   #5
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
C記、N記的50/1.8,KM 的50/1.7 也是c/p 值很高的鏡~!

但聽聞C 記的50/1.4 與50/1.8的質素相差很遠?

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-06, 09:53 PM   #6
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: z_plus
用煮一個杯麵的時間極速買鏡。

究竟小弟幾時先可以呢?
這個話題終於浮上來了啊.......
你在想什麼了呢?........
Um........ 今次.........

[off]藤島版 南丁格爾 賣 萬秀雷敦 廣告?![/off]

此篇文章於 01-25-06 09:59 PM 被 KKH 編輯。
舊 01-26-06, 12:15 AM   #7
z_plus
長崎涼美

引用:
作者: KKH
這個話題終於浮上來了啊.......
你在想什麼了呢?........
Um........ 今次.........

[off]藤島版 南丁格爾 賣 萬秀雷敦 廣告?![/off]
KKH大定必想小弟入火海很久了吧?
對於小弟呢d長期糧尾人士來說仍然係努力儲錢進行中,估且過埋PMA睇定d再說吧。

[回off]呢幅原圖收埋很久的了,但縮成100*100的話效果不大好,見最近可以改成120*120才用上的說。[/回off]

舊 01-26-06, 01:49 PM   #8
KTN
~♡

回程時也一直想,尤其十分習慣看時間
一看到便....剛才為甚麼會這樣衝動...

雖然比較膠,不過很好玩,個杯轉動時總覺內杯會飛脫出來

昨天被某毒大挑了點令人心酸的瑕疵
而且不斷地借毒看毒XDD.

[off]>>z_plus

你幾時看醫生呀^^"
我想要原圖...看女神時已經覺得好正XDD
z_plus會去嗎?[/off]

舊 01-26-06, 11:42 PM   #9
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

z_plus 兄啊...

PMA 嘛... 你又在說些合情合理的說話了...

D200 才剛出喲, 亦不 likely PMA 會有 D50/D70s 後繼機啊 ...................................
舊 01-27-06, 01:25 AM   #10
z_plus
長崎涼美

引用:
z_plus 兄啊...

PMA 嘛... 你又在說些合情合理的說話了...
KKH大,真係唔知你講緊正面定反面意思...
反正未儲夠錢,睇埋PMA先再考慮都未遲je~
而且呢幾個月來絕對貧窮領域比以前更硬,就算critial hit都未必打得穿。

KTN兄:
原圖
毒團應該不去了,節目排得滿滿的。

舊 01-27-06, 02:12 AM   #11
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: z_plus
KKH大,真係唔知你講緊正面定反面意思...
絕對正面, 仲係令人毒素自動稀釋o個隻... No problem 啦, 反正我個人也蠻喜歡你的照片, CP5000 經你手拍出來也可物盡其用. 上唔上都好, 得閒影多o的相同我地分享下囉.
舊 01-27-06, 02:55 AM   #12
z_plus
長崎涼美

引用:
絕對正面, 仲係令人毒素自動稀釋o個隻... No problem 啦, 反正我個人也蠻喜歡你的照片, CP5000 經你手拍出來也可物盡其用. 上唔上都好, 得閒影多o的相同我地分享下囉.
KKH大太過獎啦,小弟覺得離用得盡部CP5000還很遠;其實上DSLR機會不小的,耐何都係錢作怪唔捨得買je。

舊 01-27-06, 12:25 PM   #13
KTN
~♡

昨晚公司食飯,順便一試個藥杯
噢~實在愛不惜手
可惜房細,距離比較難遷就
但用她服藥,某程度也改善了我的某些壞習慣

z_plus看來目標很遠大
無D200應該也不會出手吧
期待z_plus兄那些圖說故事^^a

[off]謝賜圖~~[/off]

舊 01-27-06, 10:41 PM   #14
KTN
~♡

比米王個人落一落迷湯,結果...不說了...

+

=

此篇文章於 01-27-06 10:48 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-06, 10:51 PM   #15
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
KTN o個塊係咪星鏡??
第二個係咩傢伙??

anyway, 米王兄話星鏡唔好用uv呢~

舊 01-28-06, 12:24 AM   #16
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
沒有錯, 使用Filter時不要重疊使用, 否則會增加無謂的內反射 ~

Rice

舊 01-28-06, 12:43 AM   #17
KTN
~♡

我沒有過濾層層疊呀/\

因為KIT個藥杯已經好少用...
多數用色盲,一就是這個新寵
但又不想浪費了之前托米王
買的這個58mm星鏡,而米王
當天灌我藥時拿了一個甜圈圈
出來,中間那個便是那種甜圈
好等我這52mm藥杯能學懂吸星大法/\

舊 01-28-06, 12:54 AM   #18
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

KIT個藥杯的質素其實比支18-200好得多, 所以用在18-55的距離時, 用KIT反而會比較好 ~

另...我幾時有灌你藥 ~ 介紹你用好東西之嘛 ~

Rice

舊 01-28-06, 01:11 AM   #19
Strider
初段

引用:
作者: riceking
KIT個藥杯的質素其實比支18-200好得多, 所以用在18-55的距離時, 用KIT反而會比較好 ~

另...我幾時有灌你藥 ~ 介紹你用好東西之嘛 ~

Rice
米王兄你放毒於無形既功力已經升華到仙既境界

唔好逃避喇!

ktn兄:
我成日都插住支50 1.8就四圍去, 尤其係同女朋友行街o個陣
因為夠晒輕便~
雖然諗過上50 1.4
但硬係覺得想玩下其他焦距既prime, 所以50mm都係用返1.8!

-----
本來今日諗住去入支85 1.8
但係冇帶相機...唔敢買

此篇文章於 01-28-06 01:13 AM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-06, 01:15 AM   #20
riceking
一人前のダメ人間

不要叫我米仙..... OTL

我已經決定放棄85 1.8, 買135 2

Rice

舊 01-28-06, 01:19 AM   #21
Strider
初段

引用:
不要叫我米仙..... OTL

我已經決定放棄85 1.8, 買135 2

Rice
講笑~唔好介意

我都想買135 2
但係冇貨
米王有貨源???

舊 01-28-06, 01:22 AM   #22
riceking
一人前のダメ人間

打算從日本直接進口, 但不是現在 ~

你問過天祥等店沒有?

Rice

舊 01-28-06, 01:26 AM   #23
Strider
初段

引用:
打算從日本直接進口, 但不是現在 ~

你問過天祥等店沒有?

Rice
問過晒了!
10k成, 新舊成成等都冇

[無理訴求]到時如果仲未買到, 米王兄會幫忙進口多支嘛?[/無理訴求]

舊 01-28-06, 01:33 AM   #24
riceking
一人前のダメ人間

我都未知幾時會入, 要等個影相佬同事過開去先 ~
大約是三四月吧 ~

Rice

舊 01-28-06, 09:05 PM   #25
KTN
~♡

>>riceking

聽君一席話,勝十年書