Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-07-19, 06:35 PM   #901
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
雙licker嗰度嗰3條屍預先用散彈爆頭就唔會起身~
claire 沒有散彈,而且條路一定要行2次...

舊 02-07-19, 07:15 PM   #902
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
Claire 用硫酸彈射一下licker已經硬直哂
唔似Leon 用散彈射唔中licker頭都有機會比佢飛撲
個三隻喪屍又唔會自己起身就算無散彈都無難度

個時第三次save 係研究所雙licker 前
點樣無傷過雙licker先係最大不穩定要素
個時真係得一劑草藥就要過完研究所,之後G3得一支急救劑,S tyrant 又係一支急救劑加多一棵草
真係一d都唔易
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-19, 07:33 PM   #903
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
del------

此篇文章於 02-07-19 07:41 PM 被 redcreature 編輯。
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-19, 09:23 PM   #904
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 真!DC 查看文章
G2打左成個鐘先過倒
原來hard要撞三次orz
得一粒閃光彈榴彈炮reload又慢
成日比佢捉住一齊飛落街
由手機版發出
G2 LEON我撞左一次就KO
https://www.youtube.com/watch?v=PZ_XBKNPO8c&t=597s
參考呢條片14分左右 火槍燒到50 就一野撞完拎埋盃

CLAIRE 千祈唔好學LEON火槍屈門 火焰榴彈砲停唔隻野嫁
落去開制 之後兜圈 第一次3飛火焰佢就跪低 之後啪制 見佢起身就再用閃光彈CUT佢
第2次 好彩就2飛火焰跪低 唔好彩就補多2-3槍手槍 一樣見佢起身就閃光
撞2下就完左lu 小心佢隻爪判定範圍比較大

此篇文章於 02-07-19 09:30 PM 被 izumo 編輯。
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-19, 09:25 PM   #905
izumo

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
慢慢玩終於過咗Leon Hardcore S+
2:18,係警局用無限刀仔慢慢磨,打G2去到1:45幾驚唔夠時間,不過留咗成2x飛麥林同火槍,打G3時間比頂期少得多。
死得最多反而係 Ada個 part。
果PART 我都摸左好多次
用晒1X發子彈打第一隻肥仔 回程就靠個閃光彈開路
係木箱上面 一定要執
舊 02-07-19, 09:59 PM   #906
darkvolver
頹冗

原來G4 hard的情況下用完minigun及6發火炎彈後,再要補多60發手槍子彈等佢過埋時間才會死。

好在隻野容易控...

舊 02-07-19, 10:04 PM   #907
izumo

引用:
作者: darkvolver 查看文章
原來G4 hard的情況下用完minigun及6發火炎彈後,再要補多60發手槍子彈等佢過埋時間才會死。

好在隻野容易控...
睇教學片可以只用MINIGUN打完 不過我廢 掃眼冇人地咁準
舊 02-07-19, 11:53 PM   #908
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
對 zombie licker 用 flamw round 定 acid 勁 d?

D 人話 acid 勁 d 但 zombie 唔死,flame 一粒必死。

File 話植物 zombie 用火一定死,但 around 燒完又識再生?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 12:16 AM   #909
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
對 zombie licker 用 flamw round 定 acid 勁 d?

D 人話 acid 勁 d 但 zombie 唔死,flame 一粒必死。

File 話植物 zombie 用火一定死,但 around 燒完又識再生?
由手機版發出
訓低再燒先會燒到黑
所以齋用燃燒彈就要射2粒
硫酸彈除左用黎打LICKER等佢無得還手都唔知打咩比較有效
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 12:42 AM   #910
雷火武
ワールド・エンド

硫酸彈就咁射G都可以射窒
窒左轉武器瞄眼方便
或者射停佢等自己可以安全走番位去大空間
舊 02-08-19, 11:20 AM   #911
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
轉左聽日文配音claire即刻柔弱左好多
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 01:16 PM   #912
雷火武
ワールド・エンド

聽日文唔知佢爆粗講咩
梗係聽英文
舊 02-08-19, 03:50 PM   #913
Kain

引用:
作者: 雷火武 查看文章
硫酸彈就咁射G都可以射窒
窒左轉武器瞄眼方便
或者射停佢等自己可以安全走番位去大空間
問題就係呢度
儲一堆打大佬以為射晒收得工
點知射極都唔覺hurt到佢,尤其係射極都射唔爆隻眼
由手機版發出
舊 02-08-19, 04:13 PM   #914
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我都聽慣英文
爆左次英文咪轉日文聽下

我用流酸彈打hard g3瞄佢眼射射得爆眼,好似3~4發倒
佢仲會有中彈硬直
射得到佢跪底凸心口眼
由手機版發出

此篇文章於 02-08-19 04:26 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 07:25 PM   #915
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
..
臨尾插眼笑咗..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 10:08 AM   #916
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
整體其實 claire 難 d ??
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 10:19 AM   #917
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 真!DC 查看文章
轉左聽日文配音claire即刻柔弱左好多
由手機版發出
有女人味好多 因為係マリーダさん

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 11:14 AM   #918
Kain

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
整體其實 claire 難 d ??
由手機版發出
表裡都係Leon難好多
仲有Leon體感跑慢啲,唔知真唔真
由手機版發出
舊 02-09-19, 11:27 AM   #919
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Kain 查看文章
表裡都係Leon難好多

仲有Leon體感跑慢啲,唔知真唔真
由手機版發出

claire有電槍係2個世界...licker一下ko,喪屍電2下都未死...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-09-19, 11:41 AM   #920
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
太多解謎,敗北。
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 12:21 PM   #921
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
leon裏因為唔使留力用密林
易打好多

二周目都想聽吓日文
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 12:33 PM   #922
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
記錄:戳破泡泡 要點解,射左超多次IVY泡泡都解唔到

舊 02-09-19, 01:05 PM   #923
izumo

引用:
作者: darkvolver 查看文章
claire有電槍係2個世界...licker一下ko,喪屍電2下都未死...

Sent from my iPhone using Gaforum
有電槍過g 幼體小巷都易好多
leon 要摸熟佢地d 行動
claire 去程交道具 回程電槍電暈佢行過就得
由手機版發出
舊 02-09-19, 01:21 PM   #924
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: STRIFE 查看文章
記錄:戳破泡泡 要點解,射左超多次IVY泡泡都解唔到
呢個我唔知幾時解左

見d人話射中弱點以外唔計, 又有人話要爆機後先計

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-09-19 04:58 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 01:49 PM   #925
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: izumo 查看文章
有電槍過g 幼體小巷都易好多
leon 要摸熟佢地d 行動
claire 去程交道具 回程電槍電暈佢行過就得
由手機版發出
反正電槍既對手得G-3同G幼體,又有比多到彈
一囉到就直接送兩針比檔路果兩隻完全唔駛諗

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 10:58 PM

手機版 | APP版