Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-08-09, 11:01 PM   #1
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
新既450D 入手

嘿...
日日掛住部相機, 開工又唔玩得?
買呢隻藥la

只能用正黎形容

睇真d la XDDD

嘿...v v

舊 01-08-09, 11:03 PM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
O個支野既GIFT?

舊 01-08-09, 11:05 PM   #3
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: lauchai 查看文章
O個支野既GIFT?
係就好la

舊 01-08-09, 11:06 PM   #4
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
吟你都買

舊 01-08-09, 11:06 PM   #5
The One
業餘歌手

引用:
作者: getter173 查看文章
係就好la
買架?
所以要出醫生煲

舊 01-08-09, 11:07 PM   #6
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

$180?

舊 01-08-09, 11:08 PM   #7
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
好毒
搞到我又想整返隻係公司擺

where & how much?

p.s. 日f輸園.......你係宿?
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 11:08 PM   #8
The One
業餘歌手

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
好毒
搞到我又想整返隻係公司擺

where & how much?
留D錢買腳啦, 衰野

舊 01-08-09, 11:09 PM   #9
getter173
Crazy Gamer

$220 @ canon club v

靚既程度真係唔識形容

舊 01-08-09, 11:10 PM   #10
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: lauchai 查看文章
留D錢買腳啦, 衰野
隻cheap腳到左手, 應該可以夠頂一排

呢隻野係的骰個下搞野嘛
搞到我真係好想買隻放係我部mac頂去宣示我對我老婆既愛
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 11:11 PM   #11
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

我想換呢個多d

舊 01-08-09, 11:15 PM   #12
The One
業餘歌手

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
隻cheap腳到左手, 應該可以夠頂一排

呢隻野係的骰個下搞野嘛
搞到我真係好想買隻放係我部mac頂去宣示我對我老婆既愛
祝你好運

舊 01-08-09, 11:31 PM   #13
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
見過實物, 麻麻je

舊 01-09-09, 05:30 PM   #14
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
ching真係神人..呢部野成200蚊都買..我情願買個觀景器好過=_=""
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 12:55 AM   #15
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
ching真係神人..呢部野成200蚊都買..我情願買個觀景器好過=_=""
EP-EX?
元旦果日撞爆左個eye pieces, 第二日買過個新時已經入左手la

如果你有載眼鏡的話幾支持你買, 真係幾好用~

~~~

部野220我覺得好抵...

舊 01-10-09, 11:07 AM   #16
charcsc2000
J神哥

引用:
EP-EX?
元旦果日撞爆左個eye pieces, 第二日買過個新時已經入左手la

如果你有載眼鏡的話幾支持你買, 真係幾好用~

~~~

部野220我覺得好抵...
係接目增距器 EP-EX15 II
http://www2.canon.com.hk/shop/tc/cat...ctItemID=40183
但d人話呢舊野唔好用, 你覺得ok唔ok阿???
因為我想買一舊..唔想個lcd mon成日撞到我個鼻..d鼻油..哈哈~

之前係太古城見過你果舊相機仔..佢話買50d kit set就送比你,
值唔值見仁見智..哈~
舊 01-10-09, 11:20 AM   #17
getter173
Crazy Gamer

引用:
http://www2.canon.com.hk/shop/tc/cat...ctItemID=40183
因為我想買一舊..唔想個lcd mon成日撞到我個鼻..d鼻油..哈哈~

之前係太古城見過你果舊相機仔..佢話買50d kit set就送比你,
值唔值見仁見智..哈~
我覺得好好用
可能我載眼鏡既關係
成日睇唔晒個VF
用左好好多~

~~~

果上係毒氣室拎既時間望到 1d3模型,
勁想買但係係非賣品

~~~

另一奇事係上完毒氣室竟然解左毒
對5d2, 50d 由好恨上, 變左無興趣上

舊 01-10-09, 11:47 AM   #18
charcsc2000
J神哥

引用:
我覺得好好用
可能我載眼鏡既關係
成日睇唔晒個VF
用左好好多~

~~~

果上係毒氣室拎既時間望到 1d3模型,
勁想買但係係非賣品

~~~

另一奇事係上完毒氣室竟然解左毒
對5d2, 50d 由好恨上, 變左無興趣上
SHOWROOM有沒得試個觀景器..我唔想用成160蚊買番黎原來發覺沒用就死啦..(我唔帶眼鏡的)

下..唔可能嫁喎..我睇過5D2影既相真係靚到沒朋友..450D影既相真係沒可能比到..
50D個手感又係超正..
不過因為我第一次玩更係買部入門先(如果一開始買部成萬半既野..我女友家母唔殺我就奇)..
唸住兩年內升50D..跟住就到5D2嫁啦..
下列網站係D3 VS 5DII既相黎, 比你解解毒呀~
http://www.mobile01.com/topicdetail....8&t=886494&p=1

此篇文章於 01-10-09 11:54 AM 被 charcsc2000 編輯。
舊 01-10-09, 01:13 PM   #19
getter173
Crazy Gamer

引用:
SHOWROOM有沒得試個觀景器..我唔想用成160蚊買番黎原來發覺沒用就死啦..(我唔帶眼鏡的)

下..唔可能嫁喎..我睇過5D2影既相真係靚到沒朋友..450D影既相真係沒可能比到..
50D個手感又係超正..
不過因為我第一次玩更係買部入門先(如果一開始買部成萬半既野..我女友家母唔殺我就奇)..
唸住兩年內升50D..跟住就到5D2嫁啦..
下列網站係D3 VS 5DII既相黎, 比你解解毒呀~
http://www.mobile01.com/topicdetail....8&t=886494&p=1
我淨係見有得買
唔覺有得試

~~~

手感上,
我覺得 1d > 450d > 50d > 5dII

而5d2, 50d 影出黎既相...唔聞相我又唔覺得佢靚得去邊

對焦系統
係咪都用一粒多...係枝USM鏡上我真係唔覺得佢快d或者準d....
反而玩1d3+528 真係毒到暈...

唯一令我有興趣上50d/5dII 係個ISO control
其他方便係零

~~~

最後結論係中左1D毒...

舊 01-10-09, 11:26 PM   #20
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:

值唔值見仁見智..哈~
呢舊野會縮細左你個vf,但你就可以睇晒ALL DATA,可能構圖上會方便左...但O唔OK就見人見智啦...
我下個WEEK會去做死士睇睇幾個vf轉接,NIKON/泡菜野,應該就買個泡菜野去試試...
你想試EP-EX15 II可以去mk有得買D地方試
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3,XB360] 真・三国無双5 討論區 【萌えろ!新世代の戦場へ!】《好馬要有好名 - 米王 !》 魔璃 攻略及心得交流區 848 08-07-09 02:32 PM
有冇師兄入手了lenovo ideacentre q200 ? Eking 手機資訊/電腦軟硬討論 0 10-09-08 12:09 PM
DVI Switch 入手好困難......... Cooly 手機資訊/電腦軟硬討論 20 07-26-08 02:51 AM
忙記了i-tech 藍笌有radio個隻免提,按咩key set 入手提架? 高樹瑪莉亞 手機平板遊戲討論版 6 02-09-08 12:12 AM

現在的時間是 08:01 PM

手機版 | APP版