Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 42 92 132 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 152  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
風之將 11:18 AM 09-10-19
作者: 零式:
頂你果隻冰風漂仲難打過冰龍...同埋今次感覺SOLO怪D血厚左好多
單人打血量高肯定係,有時廿分嗰啲都會to
一場調查任有幾隻怪諗住血量低啲快手打,其實都差唔多
darkvolver 11:39 AM 09-10-19
作者: 風之將:
我昨日打一隻水鳥(紫怪)就係禁既情況下....以為諗住好快手,點知high野......
大覺屋師真 11:40 AM 09-10-19
作者: lwl:
今集好似少左好多人玩,求救好難搵人幫手
應該開荒階段好多人都有隊友玩姐
我成條fd list啲人回歸晒好多人玩喎

作者: 風之將:
之前比人話太易. 依家感覺正常番嘅. 類似番以前村任同集會任嘅比例?
anyone 11:41 AM 09-10-19
調查冰龍d街客仆住入黎丫
鈴蘭 12:08 PM 09-10-19
唔覺 開九尾秒齊人
零式 04:56 PM 09-10-19
終於熟悉左新系統,撞牆好好玩
darkvolver 05:33 PM 09-10-19
看來今晚要追下進度,打下風飄龍。

另外,發現雄火隻翼會彈刀,以前好像不會...果然加強了。
野良猫 09:46 PM 09-10-19
原來拎怪撞牆外仲可以跌落街
darkvolver 10:54 PM 09-10-19
今日打斬龍.......發現冇白斬真係好難斷尾及爆腳。我用心眼都叫做可以位置破壞及完成時間keep住30分鐘一隻。
赤兵尉SETH 11:40 PM 09-10-19
起爆竜坑連隊友gunlance射中都有效果
好似連重弩龍擊彈同slinger爆發彈都有效果
試過放射型x2插兩粒好爽
darkvolver 08:54 AM 09-11-19
想問下迅龍裝3件是不是斬味扣小d禁解?今集個描述真係睇唔明?
野良猫 09:48 AM 09-11-19
作者: darkvolver:
想問下迅龍裝3件是不是斬味扣小d禁解?今集個描述真係睇唔明?
唔彈刀情況下一定確率唔消耗斬味
以上由日文攻略睇番嚟

所以話唔鐘意中文翻譯就係咁解
睇日文仲易理解
darkvolver 09:50 AM 09-11-19
作者: 野良猫:
唔彈刀情況下一定確率唔消耗斬味
以上由日文攻略睇番嚟

所以話唔鐘意中文翻譯就係咁解
睇日文仲易理解
都係用番火龍算.....始終心眼重要d...

琴日打斬龍...不能想像彈刀的日子....

============================================================

今天第1次打碎龍...比想像之中容易.....根本係爆鎚龍改版,而且冇好像斬龍禁彈刀..

另外,轟龍件裝係唔係送給人作紀念....d材料算容易攪到手,明天整1套先...
STRIFE 08:16 AM 09-12-19
Ex熔山龍裝d料點搵?
係混合場搵唔到既
darkvolver 08:46 AM 09-12-19
打過不少龍種,感覺碎龍及轟龍算容易打.......反而冰牙及斬龍係比較煩,同要有耐性打。

另外,想問轟龍龍車是不是會行4次才停?當開龍車時同轟龍有一定距離牠會停低?
赤兵尉SETH 11:45 PM 09-12-19
打左金銀火, 反而未知炎妃點出
作者: STRIFE:
Ex熔山龍裝d料點搵?
係混合場搵唔到既
開礦同執骨, 大概每種場景最入個區, 隨機生係牆邊
結晶都還好,骨塚完全同場景同化 勁難搵
lwl 11:54 PM 09-12-19
走完主線
最尾條龍有d 失望,弱左少少
鈴蘭 01:26 AM 09-13-19
升塊地lv打怪快定純粹去掘野快?a
darkvolver 11:07 AM 09-13-19
昨日整左轟龍裝,發現3件裝個技能要如何使用?我放一粒珠便發動,還是要插夠3粒珠才有用? 如果係後者,我用番火龍3件算。

另外,今集無屬性珠會自己加攻,又夠惡,所以我諗中期都係行無屬路線。現階段太刀1k攻是不是夠用?
LR猫 12:02 PM 09-13-19
作者: darkvolver:
昨日整左轟龍裝,發現3件裝個技能要如何使用?我放一粒珠便發動,還是要插夠3粒珠才有用? 如果係後者,我用番火龍3件算。

另外,今集無屬性珠會自己加攻,又夠惡,所以我諗中期都係行無屬路線。現階段太刀1k攻是不是夠用?

上限突破
咁緊係要點技能先升到LV
你用翻火龍啦
darkvolver 12:40 PM 09-13-19
了解,謝謝

Sent from my iPhone using Gaforum
零式 04:19 PM 09-13-19
失望...XX之地炒冷飯炒到咁核突, 跟住loading又超慢, 玩落又悶, 你個價錢同一隻Full game一樣架...
lwl 04:48 PM 09-13-19
請問點樣騎細龍同拉條龍撞牆?
darkvolver 05:03 PM 09-13-19
作者: 零式:
失望...XX之地炒冷飯炒到咁核突, 跟住loading又超慢, 玩落又悶, 你個價錢同一隻Full game一樣架...

盡快2手賣番出去,減少損失及期待失落感。

再加上隻game不是只滿足老手,新手才是重點,當然數據要日後才知。

Sent from my iPhone using Gaforum
STRIFE 06:11 PM 09-13-19
作者: 赤兵尉SETH:
打左金銀火, 反而未知炎妃點出

開礦同執骨, 大概每種場景最入個區, 隨機生係牆邊
結晶都還好,骨塚完全同場景同化 勁難搵
嘩頂...真係要行到埋去先見到
結晶都唔係話易睇
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 42 92 132 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 152  ... 最後

返回主題版面