Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
電視遊戲討論版>Xbox Series X|S討論區
AhTin 06:18 PM 12-20-20
作者: kingsman:
請問有冇師兄有set Dolby Vision?

我用緊Sony Z9D電視,已upgrade firmware,上網check過Z9D係行到 Dolby Vision,但部series X就話行唔到...

想請問有冇師兄遇過同樣問題?知道如何解決嗎?
原裝HDMI線?
yuchai 11:29 AM 12-21-20
係唔係今日有得再預訂?揾唔到邊度有,請幫忙
ShinShiden 01:56 PM 12-21-20
作者: yuchai:
係唔係今日有得再預訂?揾唔到邊度有,請幫忙
官網fb寫明天22/12 中午12:00 開訂

Xbox Series X | S官方預訂明天再次展開❗
自11月10日Xbox Series X | S推出以來,一直獲得玩家們的支持和好評 #再次多謝玩家的支持,為方便未買到機的玩家,現將舉行第二次官方預訂,詳情如下:
日期:2020年12月22日(中午12:00)至2021年1月10日
最強主機Xbox Series X 建議零售價$3880
最小巧Xbox主機Xbox Series S 建議零售價$2280

追加優惠:
預訂顧客可以優惠價$569加購6個月Xbox Game Pass Ultimate會籍(建議零售價:$698)

IDGAF 12:07 PM 12-22-20
作者: ShinShiden:
官網fb寫明天22/12 中午12:00 開訂

Xbox Series X | S官方預訂明天再次展開❗
自11月10日Xbox Series X | S推出以來,一直獲得玩家們的支持和好評 #再次多謝玩家的支持,為方便未買到機的玩家,現將舉行第二次官方預訂,詳情如下:
日期:2020年12月22日(中午12:00)至2021年1月10日
最強主機Xbox Series X 建議零售價$3880
最小巧Xbox主機Xbox Series S 建議零售價$2280

追加優惠:
預訂顧客可以優惠價$569加購6個月Xbox Game Pass Ultimate會籍(建議零售價:$698)
試咗,貌似即時售完…

入咗去,好似買緊的過程已經去唔到付款果個位,
再reload已經係到貨通知。

搵笨,不如學sony搞個金會員抽籤,
填完資料等運到都無咁嬲
yuchai 01:54 PM 12-22-20
作者: IDGAF:
試咗,貌似即時售完…

填完資料等運到都無咁嬲
浪費時間,痴線
420secured 02:23 PM 12-22-20
落鋪頭訂啦...
IDGAF 02:25 PM 12-22-20
作者: 420secured:
落鋪頭訂啦...
然後鋪頭的員工又會叫你上佢公司個網留意下…
JoJo 02:28 PM 12-22-20
有心買去百老滙啦
420secured 02:52 PM 12-22-20
然後鋪頭的員工又會叫你上佢公司個網留意下…
都唔係得百記豐記有得訂ge..
我十一月訂個陣,係whatsapp問好哂價錢同要食咩先出去門面落訂..
IDGAF 02:55 PM 12-22-20
作者: JoJo:
有心買去百老滙啦
呢間嘢黑名單咗好耐,
有次想買Apple TV 4K,
最近果間Apple Store無想要的64GB型號,
叫屋企人去百記問,個員工呃鬼我屋企人話Apple TV 4K個Apple TV Remote2要另外加錢買,
大佬人哋官網都寫明晒包裝隨附內容有乜,好心要呃都搵第二樣嘢,例如HDMI線

另外,未FC見有網民話11月去落訂宜家都仲未有貨,
擔心宜家呢批貨農曆新年都未有。
(宜家又有疫情影響供貨呢個理由可以賴)
JoJo 03:05 PM 12-22-20
呢間嘢黑名單咗好耐,
有次想買Apple TV 4K,
最近果間Apple Store無想要的64GB型號,
叫屋企人去百記問,個員工呃鬼我屋企人話Apple TV 4K個Apple TV Remote2要另外加錢買,
大佬人哋官網都寫明晒包裝隨附內容有乜,好心要呃都搵第二樣嘢,例如HDMI線

另外,未FC見有網民話11月去落訂宜家都仲未有貨,
擔心宜家呢批貨農曆新年都未有。
(宜家又有疫情影響供貨呢個理由可以賴)
唔係嘛 今時今日 咁大間舖仲有人攪d咁唔老實嘅野
我11月中落第二水 講明食1掣3個月pass 30/11有貨
風間鈴木仁 12:58 AM 12-23-20

bear007 03:25 PM 12-23-20
試咗,貌似即時售完…

填完資料等運到都無咁嬲
加入購物車, 結萛, 存庫不足......攪個金會員抽籤無咁慶, 我決定放棄
風間鈴木仁 02:52 PM 12-25-20
https://www.facebook.com/10185089489...8310936809900/

特務遊戲《Perfect Dark》重新啟動,不論新舊玩家也不能錯過!

https://www.facebook.com/10185089489...8310517374900/

年末倒數優惠現已開始,係時候回顧今年勁作,仲未買既而家係機會喇!
https://www.xbox.com/zh-HK/promotion...countdown-sale

https://www.facebook.com/10185089489...8297424514900/

《Gears 5》蜂巢破壞者戰役擴充內容本週推出
外傳式的蜂巢破壞者戰役沿自《Gears 5》的撤離模式,當中扮演蘭妮、基根和麥肯,進行秘密蜂巢破壞者計畫的第一次行動。三位英雄組成的「天蠍小隊」將協力進行這個摧毀蜂擁族巢穴的自殺任務,這個任務也許就是拯救錫拉星和他們自我救贖的重要關鍵。任務最多3人合作,可用分割畫面或線上遊戲進行。

[限時優惠] 新會員首3個月Xbox Game Pass Ultimate只需$10!
係時候加入Xbox Game Pass Ultimate,兼免費獲得EA Play會籍,聖誕新年等假期任玩超過150款Xbox及PC遊戲!
https://www.xbox.com/zh-HK/xbox-game-pass

https://www.facebook.com/10185089489...8295356629900/

《太空也入樽:全新傳奇》勒邦占士和賓尼兔邀與你共同發揮創意
場上場外的傳奇,於另一個屏幕上演。
現在邀請你一起參與。 #SpaceJam 太空也入樽:全新傳奇
提交你的遊戲創意:https://xbx.lv/3oOP1sV
420secured 05:44 PM 12-26-20
作者: bear007:
加入購物車, 結萛, 存庫不足......攪個金會員抽籤無咁慶, 我決定放棄
其實9月未知賣唔賣到的預購都5-10分鐘賣哂,依家全球都唔夠貨,都預左兩下無哂 + 比人用bot搶啦...
風間鈴木仁 05:58 PM 12-26-20
https://www.hkgnews.com/48326/

Kotaku評2020最讓人失望遊戲事件:《Cyberpunk 2077》、《The Last of Us Part II》相關醜事入選Kotaku評出了2020年最令玩家失望的幾大事件(The Biggest Video Game Disappointments Of 2020),這其中包括《Halo Infinite》的跳票、《Cyberpunk2077》不盡如人意的表現、圍繞《The Last of Us Part II》開發...

1、《Halo Infinite》延期

Kotaku表示,《光環:無限》作為暌違五年的系列新作,同時也是微軟旗下唯一的第一方獨占XSX護航遊戲,它的跳票自然是會讓粉絲們感到失望不已。本款作品在7月的深度展示內容並不能讓全部的粉絲滿意,在今年10月時項目組又有遊戲總監離職。在本月早些時候,343工作室表示本作要等到明年才會推出。這一連串的事件恐怕是難以讓粉絲們感到開心。
bear007 06:32 PM 12-26-20
Microsoft XBOX Series S 主機 + 6個月XBOX Game Pass Ultimate + XBOX 新款手制
https://www.openshop.com.hk/product_14085.html
要硬食6個月game pass同一個手掣, 萛唔萛炒價?
bear007 06:42 PM 12-26-20
作者: 420secured:
其實9月未知賣唔賣到的預購都5-10分鐘賣哂,依家全球都唔夠貨,都預左兩下無哂 + 比人用bot搶啦...
我暫時放棄了, 幫ps4 pro換左2tb ssd, 清下舊game, 等3060ti 炒完或 halo出先再諗換邊樣, ps5就等slim先, 今個月仲懶醒換定2k144hz mon等新機, 又話經濟唔好, 咩都炒價
420secured 07:01 PM 12-26-20
我暫時放棄了, 幫ps4 pro換左2tb ssd, 清下舊game, 等3060ti 炒完或 halo出先再諗換邊樣, ps5就等slim先, 今個月仲懶醒換定2k144hz mon等新機, 又話經濟唔好, 咩都炒價
哈我倒轉,就係見30xx 無了期咁炒/等 先決定訂XSX

再加上9月已經join左Game Pass Ultimate,覺得岩用,所以就唔介意要食骨
龍寶寶 07:43 PM 12-26-20
Microsoft XBOX Series S 主機 + 6個月XBOX Game Pass Ultimate + XBOX 新款手制
https://www.openshop.com.hk/product_14085.html
要硬食6個月game pass同一個手掣, 萛唔萛炒價?
少少炒啦

已入手S機,食少少炒價,唔洗食骨,$2699
yuchai 10:35 AM 12-27-20
game pass ultimate 有無分區?要邊度同點先玩到多啲遊戲?
kingsman 11:46 AM 12-27-20
作者: AhTin:
原裝HDMI線?
係原裝線
已查出原因,應該係部AMP嘅問題,行到Dolby Atmos,但唔support Dolby Vision... 無奈
唔該晒~
天野 01:50 PM 12-28-20
係原裝線
已查出原因,應該係部AMP嘅問題,行到Dolby Atmos,但唔support Dolby Vision... 無奈
唔該晒~
聽聞xbox遲d有DV嘅updates
AhTin 02:51 PM 12-28-20
作者: 天野:
聽聞xbox遲d有DV嘅updates
佢個問題應該唔關XBOX事,Z9D本身2018年果個更新只係for 內置APP的DV,唔知後期有無更新埋由HDMI入的DV,同埋AVAMP如果唔支持DV都係無得搞。
sorido 07:21 PM 12-29-20
請問有冇師兄有set Dolby Vision?

我用緊Sony Z9D電視,已upgrade firmware,上網check過Z9D係行到 Dolby Vision,但部series X就話行唔到...

想請問有冇師兄遇過同樣問題?知道如何解決嗎?
Z9D 個DV好煩架, hdmi 要有專用 SONY PROFILE 先得
其他廠果啲BD 機都用唔到DV, 好似得sony 自家先出到
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面