Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-18-21, 05:33 PM   #351
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: LR猫 查看文章
DLC我都鬧到臭喇,認同佢一開始隻game係$600我都會買,宜家咁我一定唔買DLC
普通版就好似單點嘢,結果無餐具要徒手食,食得好唔方便
起初以為係呢味嘢嘅特色,結果發現套餐除咗餐飲仲有餐具
想再追加返餐具時比套餐貴好多,但當初餐牌明明講套餐只係多餐飲
宜家碟嘢幾好味都有條刺係心度
俾燒雞你食但要DLC買餐具
無奈下徒手食,然後你咬落去發覺乜味都冇
原來買餐具會跟調味料

即係原本應該有嘅嘢拆出嚟DLC之餘仲要綑綁發售
只能食隻冇味燒雞

所以有人會覺得普通燒雞好食
但一隻好食嘅燒雞唔係單純肉本身吧

此篇文章於 09-18-21 05:48 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-21, 08:47 PM   #352
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Fans就話6、7百都會買
不過喺銷售角度太高價會令一般人欲步

我自己對DLC係打賞心態
隻game做得好我鍾意玩就會買以示支持

Game價幾廿年都冇大變化但成本越來越高
有時都諗究竟仲有冇錢賺
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-21, 12:23 PM   #353
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章

有時都諗究竟仲有冇錢賺
由手機版發出
TALES OF DLC哩隻係最真實嘅例子
你要齊料玩隻GAME實際要俾幾錢?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 10:16 AM   #354
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
岩岩發現原來tales of終極版係 steam賣609,ps要849,竟然差成240!而且steam特價時都會多過ps,開始諗係咪要轉玩pc
大家係兒家係玩pc定ps?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 10:19 AM   #355
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Lamsze 查看文章
岩岩發現原來tales of終極版係 steam賣609,ps要849,竟然差成240!而且steam特價時都會多過ps,開始諗係咪要轉玩pc
大家係兒家係玩pc定ps?

PC,Sony左膠杯緊,買唔買到機都係其次

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 10:36 AM   #356
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
剛剛打完水領將
次等難度
真係玩到9成item用晒, 連平時唔會用到的所有人滿血/復活共2粒都用埋
痴線的, 真心想知一週目高難度無DLC一口氣唔出返去補道具過唔過到
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 02:04 PM   #357
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: hkpm 查看文章
剛剛打完水領將
次等難度
真係玩到9成item用晒, 連平時唔會用到的所有人滿血/復活共2粒都用埋
痴線的, 真心想知一週目高難度無DLC一口氣唔出返去補道具過唔過到
之前玩法師,一周目全程HARD唔係問題.近戰係慘D,但法師玩多左其實好無聊,不過如果只為farm野又唔同
總之我最後都轉返近戰玩

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 04:22 PM   #358
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: Kello820 查看文章
之前玩法師,一周目全程HARD唔係問題.近戰係慘D,但法師玩多左其實好無聊,不過如果只為farm野又唔同
總之我最後都轉返近戰玩
我自己控制角色無事
問題係AI死得太快
今晚再試試50% hp什麼都不做, 睇下會唔會好d
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 07:40 PM   #359
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章

有時都諗究竟仲有冇錢賺
由手機版發出
你用日本,歐美,定係香港定價先?
我由DC開始買正版. 當時2000年左右,新game普遍係300~360 HKD
依家新game無可能做到哩個價啦
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 08:38 PM   #360
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章
總之我最後都轉返近戰玩
隻game hard 除左第2個boss 係特別難打 其他主線個推 真係好普通........
支線個d反而有d挑戰..不過可能都係因為過左前半 開始可以儲到d錢 先輕鬆d
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 10:59 PM   #361
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
btw, 後面次級無課都唔難所以轉返去難
只係女主離隊時cp 好窄洗
但我係去到水都先知
戰鬥中途可以換後備出黎, hp 0 可以換後備滿血出黎
hp 0 轉入後備唔知儲滿bar出合作終結技又可以返生(?)
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 11:25 PM   #362
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: X&Y 查看文章
btw, 後面次級無課都唔難所以轉返去難
只係女主離隊時cp 好窄洗
但我係去到水都先知
戰鬥中途可以換後備出黎, hp 0 可以換後備滿血出黎
hp 0 轉入後備唔知儲滿bar出合作終結技又可以返生(?)
我玩到op2都唔知可以轉出黎.....

明天睇下按鍵先

但支線好過份
lv34-35完第5國播op2

之後的支線全部66lv 想點....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 09-21-21 06:47 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-21, 08:27 AM   #363
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
主力HP0 可以換後備,再用後備術技復活番後台既主力
呢招用過幾次

舊 09-21-21, 10:20 AM   #364
pet3
The One

引用:
作者: STRIFE 查看文章
主力HP0 可以換後備,再用後備術技復活番後台既主力
呢招用過幾次
唔0果時無得轉?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 09-21-21, 11:25 AM   #365
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
任何時候都轉得
按實R2 後長按方向(上/左),會有exchange 圖示,之後再長按你想換走既人

舊 09-21-21, 11:54 AM   #366
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: pet3 查看文章
我玩到op2都唔知可以轉出黎.....

明天睇下按鍵先

但支線好過份
lv34-35完第5國播op2

之後的支線全部66lv 想點....

想你5x LV先返去打
基本上呢堆係可以入最終區前先夠打

鏟手遊保平安
舊 09-24-21, 10:49 AM   #367
LR猫
ˊ_>ˋ

係咪打完異界同追憶機械就打完爆機後支任?
打完追憶之後見到有綠星可以再接但係咪同一個任?

鏟手遊保平安
舊 09-24-21, 01:33 PM   #368
STRIFE

引用:
係咪打完異界同追憶機械就打完爆機後支任?
打完追憶之後見到有綠星可以再接但係咪同一個任?
同一個任,單純俾你再挑戰

舊 09-25-21, 10:13 AM   #369
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: STRIFE 查看文章
同一個任,單純俾你再挑戰

終於知道最後解剩邊個任
Lv100咁去返一領個寶物庫

鏟手遊保平安
舊 09-25-21, 05:36 PM   #370
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
引用:
終於知道最後解剩邊個任
Lv100咁去返一領個寶物庫
呢個任拎左條KEY就可以解
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-21, 08:35 PM   #371
STRIFE

用左124小時,6把9999武完成
剛好白金2倍時間

舊 09-26-21, 09:15 PM   #372
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Terry仔 查看文章
你用日本,歐美,定係香港定價先?
我由DC開始買正版. 當時2000年左右,新game普遍係300~360 HKD
依家新game無可能做到哩個價啦
指日元定價
PS年代6800到而家都只係加到7,8千

玩到坐飛船
上船前講到冇得番去咁結果可以隨時走

由手機版發出

此篇文章於 09-26-21 09:21 PM 被 真!DC 編輯。
舊 09-26-21, 09:30 PM   #373
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: hkpm 查看文章
剛剛打完水領將
次等難度
玩hard,個城打打下要番出去補cp幾次
Boss第二戰時心諗到底係唔係劇情必敗戰
打打下發覺都扣倒佢hp先知要打
我用主角佢好似主力lock我咁
帶佢遊花園用緊急回避反擊遊擊戰贏倒
由手機版發出
舊 09-27-21, 02:06 AM   #374
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
問一下打第二個BOSS時果下大招係咪一定食硬?
原本玩預設難度,之後改為最易再加減光裝備都扣咗一半血XD

另外雖然話最易係為睇劇情
但去到第三個國家比怪亂入差啲都gameover

舊 09-27-21, 06:46 AM   #375
pet3
The One

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問一下打第二個BOSS時果下大招係咪一定食硬?
原本玩預設難度,之後改為最易再加減光裝備都扣咗一半血XD

另外雖然話最易係為睇劇情
但去到第三個國家比怪亂入差啲都gameover
第二場
其實可以由佢死
唔全滅就用復活好了,(走到畫面邊邊就唔中)

龍就努力吃藥打就好了

FGO 目標預算

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Tales of Phantasia randy 日本動漫畫討論版 14 03-08-06 11:14 PM
Tales of Phantasia Hayami 日本動漫畫討論版 139 12-21-05 11:47 PM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM
[機種未定]Tales Of系列新作發售決定,Next Tales Of..... 神祕人1號 手提遊戲機討論版 18 02-16-05 09:33 PM
Tales of Phantasia...... hopeless 日本動漫畫討論版 3 12-12-04 11:11 PM

現在的時間是 08:54 AM

手機版 | APP版