Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-20, 09:43 PM   #1
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
インフィニティ ストラッシュ ドラゴンクエスト ダイの大冒険 | 2023年9月28日發售

https://www.dqdai-is.com/

【対応機種】
Playstation®︎5 / Playstation®︎4 / Nintendo Switch™️ / Steam®︎ / Xbox Sereies X|S / Microsoft Store

此篇文章於 05-27-23 03:18 PM 被 seed2005 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 09:47 PM   #2
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
嘩。。一次過滿足漫畫迷欲望
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 09:48 PM   #3
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇片只係比聖劍3好少少嘅感覺

SE除咗重量級IP外其他嘅IP真係整得好頹
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 09:53 PM   #4
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
呢隻肯出都好好 始終新一代唔多識
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 10:04 PM   #5
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
睇片只係比聖劍3好少少嘅感覺

SE除咗重量級IP外其他嘅IP真係整得好頹
睇片都伏伏地
出RPG還好, 整ARPG 就唔抱期望
不過咁多年都無GAME化, 肯出既點都會試
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 10:14 PM   #6
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
一隻角色一隻色

舊 05-27-20, 10:19 PM   #7
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
反手聖光劍啊!
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 11:19 PM   #8
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
希望有Switch版

舊 05-28-20, 01:10 AM   #9
okabe

https://www.gamer.ne.jp/news/202005270058/

開発:株式会社ゲームスタジオ
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82...82%B8%E3%82%AA

見到個LIST
舊 05-28-20, 09:39 AM   #10
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原來整慣手遊,唔怪哩隻都咁手遊級數
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 09:55 AM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Arpg可以觀望下
公主竟然有得參與戰鬥
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 02:23 PM   #12
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Terry仔 查看文章
反手聖光劍啊!
睇怕都唔會用番E個中譯

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 02:56 PM   #13
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
睇怕都唔會用番E個中譯
在下一直想問,其實有玩開DQ既人會覺得應該點譯?
由於當年在下係睇D細書譯,一直都認定係「阿邦式快速劍」

舊 05-28-20, 03:15 PM   #14
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
我睇無線動畫,一直都係反手聖光劍

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 03:24 PM   #15
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
大家將就下啦........FF好燒水家......

再冇野cap下水.....我地隻part2....凍過.....

舊 05-28-20, 03:35 PM   #16
okabe

引用:
作者: darkvolver 查看文章
大家將就下啦........FF好燒水家......

再冇野cap下水.....我地隻part2....凍過.....
我想話SE 好多水cap, 剩計DQWALK唔駛運營剩計版權費都收唔少
同埋DQ10 同FF14 KEEP住有賺錢
唔敗家攪其他野,夠開發幾隻part2
舊 05-28-20, 03:42 PM   #17
真!DC
Banned User
奉行我道

睇完tvb後來補番天下漫畫版
艾班疾風斬
由手機版發出
舊 05-28-20, 03:51 PM   #18
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: okabe 查看文章
我想話SE 好多水cap, 剩計DQWALK唔駛運營剩計版權費都收唔少
同埋DQ10 同FF14 KEEP住有賺錢
唔敗家攪其他野,夠開發幾隻part2
你又唔好禁講.......我地係鼓勵創作.....成日食冷飯會死人。

SE有資源磨下刀keep住個flow(養人, 試PS5系統等等)都不錯。

舊 05-28-20, 09:13 PM   #19
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
其實睇畫面我收貨, 但冇巴恩...?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-20, 08:04 AM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

巴恩冇咁早出場吧
有公主唔見瑪姆都好奇怪
由手機版發出
舊 05-30-20, 12:10 AM   #21
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
我怕佢諗住斬件出
點知然後沒有然後
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-20, 12:42 AM   #22
BRA武藏
Game Master

典解唔用DQ11套落去出RPG……
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-20, 12:16 PM   #23
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
X2, 當年一直斬件咁睇細書, 一諗起都係「阿邦式快速劍」

完工唔記得左艾班疾風斬呢個名......

打DQ怪既ARPG, 即係DQ HEROES 2換左D主角皮.....

故事斷估都幾難1次過出哂, 無責任估計打完巴藍同巴特拉就收工.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-20, 01:06 PM   #24
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
我怕佢諗住斬件出
點知然後沒有然後
睇唔出佢依隻撐到好耐,同需要中間執進度/系統
梗係DLC算數
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-20, 10:59 AM   #25
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: hlcw99 查看文章
X2, 當年一直斬件咁睇細書, 一諗起都係「阿邦式快速劍」

完工唔記得左艾班疾風斬呢個名......

打DQ怪既ARPG, 即係DQ HEROES 2換左D主角皮.....

故事斷估都幾難1次過出哂, 無責任估計打完巴藍同巴特拉就收工.....
應該好難一集過,不過套野唔隔季出應該熱潮應該挨唔到開發第二集…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ドラゴンクエスト XI 過ぎ去りし時を求めて (Dragon Quest 11) | 已售 neo2046 電視遊戲討論版 780 05-05-21 03:08 PM
[PSV] ルミナスアーク インフィニティ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 35 08-16-15 09:15 AM
[PSV] 迷宮クロスブラッド インフィニティ [已售]/ Ultimate 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 92 04-24-14 12:48 PM
ドラゴンクエスト モンスターパレード okabe PC電腦遊戲討論版 120 10-28-13 06:57 PM
[PSP] ソードアート・オンライン ―インフィニティ・モーメント― l 日版已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 47 03-15-13 05:57 PM

現在的時間是 11:26 AM

手機版 | APP版