Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-20, 08:23 AM   #26
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
結果還是要延期

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-20, 06:33 AM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
元 Black Widow 最近接受訪問透露,呢個唔係單體作品,而係一個系列嘅開始, Black Widow 會後繼有人,邊個唔劇透,自己搵嚟睇。

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 03:09 AM   #28
肉羊哩咖
griffin611

而家一蹆,蹆到出年 5 月 7 號,啫係唔會直送上 D+ ? 咁套 Falcon and the Winter Soldier 係咁會變到咁上緊先上? 連帶 The Eternals 同 Shang Chi 都要出年(暫定?)先有得睇。

此篇文章於 09-24-20 03:17 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-24-20, 04:15 AM   #29
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
繼2009年後,2020年成為第一個全年冇任何MCU新作嘅年份。

真係要多謝党

不過2021年就會有成4部MCU電影 (BW,上氣,Eternals,蜘蛛俠3),2022年就成5部(雷神4,DS2,BP2,CM2,同埋一套未命名但排咗該年11月)

可能BP2會因為Chadwick Boseman不幸離世而再推遲幾個月搵人接替,但之後呢幾年(如果疫苗成功推出)都會好忙吓

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 09:10 PM   #30
王小虎

註冊日期: Apr 2002
https://www.pennlive.com/entertainme...-and-more.html
https://collider.com/upcoming-marvel-tv-shows/

Dec 2020: "WandaVision" (D+)
Early 2021: "The Falcon and the Winter Soldier" (D+)
Early 2021: "Loki" (D+)
May 7, 2021: “Black Widow”
July 9, 2021: “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”
Mid 2021: "What If" (D+)
Nov. 5, 2021: “The Eternals”
Dec. 17, 2021: “Spider-Man 3”
Feb. 11, 2022: “Thor: Love and Thunder”
Mar. 25, 2022: “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”
July 8, 2022: “Captain Marvel 2”
2022: "Hawkeye" (D+)
2022: "Ms. Marvel" (D+)
TBA: "Moon Knight" (D+)
TBA: "She-Hulk" (D+)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-20, 02:59 AM   #31
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
https://www.pennlive.com/entertainme...-and-more.html
https://collider.com/upcoming-marvel-tv-shows/

Dec 2020: "WandaVision" (D+)
Early 2021: "The Falcon and the Winter Soldier" (D+)
Early 2021: "Loki" (D+)
July 9, 2021: “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”
Mid 2021: "What If" (D+)
Nov. 5, 2021: “The Eternals”
Dec. 17, 2021: “Spider-Man 3”
Feb. 11, 2022: “Thor: Love and Thunder”
Mar. 25, 2022: “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”
July 8, 2022: “Captain Marvel 2”
2022: "Hawkeye" (D+)
2022: "Ms. Marvel" (D+)
TBA: "Moon Knight" (D+)
TBA: "She-Hulk" (D+)
可以借嚟舖上 D+ 個討論串嗎?

舊 09-25-20, 11:16 AM   #32
王小虎

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
可以借嚟舖上 D+ 個討論串嗎?
Sure.

WandaVision變相係House of M,有孖仔,睇落冇咩驚喜。Doctor Strange in the Multiverse of Madness(有冇人可以記得個戲名),有風吹話Tom Cruise會做Iron Man(如果係,應該會係multiverse另一世界的Iron Man,即係客串)。
舊 09-25-20, 03:46 PM   #33
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Sure.

WandaVision變相係House of M,有孖仔,睇落冇咩驚喜。Doctor Strange in the Multiverse of Madness(有冇人可以記得個戲名),有風吹話Tom Cruise會做Iron Man(如果係,應該會係multiverse另一世界的Iron Man,即係客串)。
本人乘機偷懶~

有好多人講緊扮女巫坐嚮車,兼做「八掛鄰居」嗰位,會唔會係某位重要背景角色,同呢壇嘢有乜關係,仲有 -- 會唔會 F4 引入 MCU 嘅關鍵云云。同樣,本人唔熟書,隨佢點發揮。

舊 09-25-20, 09:38 PM   #34
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
可以掉轉次序?
BW排後過啲劇都得?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-20, 10:35 PM   #35
王小虎

只要唔係直接有關連,我諗時間已經唔係咁重要,BW肯定成套都係Endgame前。BW我會當係回憶錄。

嗰個女巫應該就係嗰個A字頭女仕,不過我諗未必拉到去F4咁遠,一來電影太遙遠,二來原著佢就係過唔到呢關。
舊 09-26-20, 03:19 AM   #36
肉羊哩咖
griffin611

謝解說。

時序呢家嘢,可能有啲嘢會拉埋落去 F&WS 度,所以 BW 一遲,連累埋後者。

舊 09-27-20, 06:39 PM   #37
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009

烏鴉口講句, 疫苗搞唔好的話, 迪迪尼想全球正常大規模上畫既機會真係唔大
出年年中都難...
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-20, 09:25 PM   #38
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Black Widow Streaming Release on Disney+ Strongly Urged by Disney Investor
https://movieweb.com/black-widow-str...plus-investor/

上又死唔上又死 反而monster hunter夠膽12月上 暫時
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-20, 09:43 PM   #39
鐵之侍

我都係想戲院上,迪士加播一定有 x 版.......

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-17-20, 10:48 PM   #40
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Heaven 查看文章
Black Widow Streaming Release on Disney+ Strongly Urged by Disney Investor
https://movieweb.com/black-widow-str...plus-investor/

上又死唔上又死 反而monster hunter夠膽12月上 暫時
挑,原來個股東係個只著重利潤嘅fund佬,叫佢死開啦。

Marvel Studios可以捱到依家咁成功都係多得Kevin Feige一直企係fans層面諗嘢而唔係呢啲淨係識喺寫字樓嘆冷氣嘅友仔囉。MCU早年Feige更加要同Marvel內部高層權鬥一番先確保創作過程唔會因為純粹金錢利益被干預。

如果俾呢啲fund佬話事嘅話,拍開indie片嘅Russo兄弟或Taika等獨立導演邊有可能上位?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-20, 04:56 PM   #41
肉羊哩咖
griffin611

初初啲標題黨話會直送 D+ , 當堂個心離一離。

舊 03-24-21, 03:55 AM   #42
肉羊哩咖
griffin611

而家係:一再推遲到七月九號,二則會同時上埋 D+, 要額外付費「優先」睇。

此篇文章於 03-24-21 04:04 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-24-21, 08:42 AM   #43
鐵之侍

引用:
而家係:一再推遲到七月九號,二則會同時上埋 D+, 要額外付費「優先」睇。
延啦延啦!繼續延啦!延到全世界都可以網上看x版最好了!!

舊 03-24-21, 09:48 AM   #44
Eking

註冊日期: Feb 2006
除非上D+, 如果唔係何來X版?

舊 03-24-21, 05:10 PM   #45
肉羊哩咖
griffin611

放心,留返戲院同步,唔洗挨細螢幕;佢 D+ 啲「優先」價分分鐘貴過一支公去戲院睇~ 唔明點解咁搞法,事關上個禮拜美國兩大城市啲戲院陸續重開,啲爆發力仲幾勁,真係對五月咁無信心? 套 Raya 據報全球票房只得嗰柒仟一佰万美金,好唔掂;相信科錢嚮 D+ 睇嘅更少~

舊 03-24-21, 10:34 PM   #46
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
暫時香港重係4月尾上映!
都延左1年唔好再延啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 03:26 PM   #47
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
引用:
放心,留返戲院同步,唔洗挨細螢幕;佢 D+ 啲「優先」價分分鐘貴過一支公去戲院睇~ 唔明點解咁搞法,事關上個禮拜美國兩大城市啲戲院陸續重開,啲爆發力仲幾勁,真係對五月咁無信心? 套 Raya 據報全球票房只得嗰柒仟一佰万美金,好唔掂;相信科錢嚮 D+ 睇嘅更少~
最新消息: 真係全球又延到7月9號!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 03-27-21, 03:28 PM   #48
mrk

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
延啦延啦!繼續延啦!延到全世界都可以網上看x版最好了!!
引用:
作者: Eking 查看文章
除非上D+, 如果唔係何來X版?
除左D+上後,會有X版之外,
一係係大6上映後,都會有同樣情況!

舊 04-04-21, 04:07 AM   #49
肉羊哩咖
griffin611

新予告:

舊 05-17-21, 10:48 AM   #50
王小虎

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Conjuring 3 (2020) david 電影版 7 05-26-21 08:49 PM
[西片] The Boy 2 (2020) david 電影版 0 02-28-19 11:42 PM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
SELL 全新未開封Hot Toys Avengers MMS178 Black Widow Takki2000 買賣專區 2 06-23-13 04:03 PM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 05:39 AM

手機版 | APP版