Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>我們的醫療天國[機鏡損壞炫耀區]
izumi_chuen 06:52 PM 05-19-09
作者: Ewin:
咁你公司係咪都係光管
點解要用1/4000
公司係用光管, 我用av 影, 快門係自動, WB 係自動, 我較細光圈試影過都係咁,
睇過第二張 1/800 都係咁.. 都係太快??

我屋企都係用光管, 但無呢d 問題喎....係咪我公司d 光管cheap d 呢
凍冰冰綠茶 07:43 PM 05-19-09
作者: izumi_chuen:
公司係用光管, 我用av 影, 快門係自動, WB 係自動, 我較細光圈試影過都係咁,
睇過第二張 1/800 都係咁.. 都係太快??

我屋企都係用光管, 但無呢d 問題喎....係咪我公司d 光管cheap d 呢
1/800同1/4000好似好大分別...
但要知道其實1/800都係好快
就算1/200都會見到~
而加既光管大慨一秒閃60~150下
所以..試下用1/60<
同影電視既道理差唔多
1/200

1/400
izumi_chuen 08:46 PM 05-19-09
見到你張相, 咁肯定係快門太快影到光管
都係我咩都唔識, 激動過頭, 唔試清楚

而家都放心哂, 真係無諗過快門太快會影到光管閃, DSRL 真係博大精深

多謝各位指教
Ewin 05:51 AM 05-20-09
作者: izumi_chuen:
見到你張相, 咁肯定係快門太快影到光管
都係我咩都唔識, 激動過頭, 唔試清楚

而家都放心哂, 真係無諗過快門太快會影到光管閃, DSRL 真係博大精深

多謝各位指教
拍片D人最憎光管
聽人講製作認真D片觀眾見到D光管其實唔係光管只係睇落係光管咁o既樣
izumi_chuen 03:27 PM 05-20-09
醫生頭先打過電話黎, 化驗報告呈陰性反應, 虛驚一場 (醫生都如大家所講係光管閃)
可以隨時上去搵護士姐姐接佢出院

再一次多謝大家, 又學到野

返回主題版面