Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-10-05, 02:32 AM   #1
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
半真實系Return

實在很久沒有貼新圖了...
好似自第一次齊齊畫以來............
之前一張交稿用物品,但最後改交另一張,
所以這張沒使用....
作為上牛仔褲質感同顏色的練習....
係未完成作品....很多細位都還未處理...
可能會完成吧(有時間的話)..

此篇文章於 11-24-05 12:45 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-05, 04:31 AM   #2
Soul_Apple
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
實在是無懈可擊!!!
特別喜歡牛仔褲褲袋那部分
期待完成品
Soul_Apple 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-05, 06:34 AM   #3
smalltung
Ultimate Gamer

好鍾意呢個風格,有真實感,
尤其鍾意頭髮同褲,上色好勁。
想問大大,d線係用電腦畫的嗎?
粗幼同顏色都有變化,
我平時只係用同一大細既黑色brush畫線,
看起來很單調…

舊 11-10-05, 07:07 AM   #4
L.S.U
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
M大仲於貼圖
線條很整齊
期待
L.S.U 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-05, 07:12 AM   #5
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: smalltung
想問大大,d線係用電腦畫的嗎?
粗幼同顏色都有變化,
我平時只係用同一大細既黑色brush畫線,
看起來很單調…
全電腦...
線稿用painter的鉛筆setting..
牛仔褲上色後再落一次鉛筆細紋..

舊 11-10-05, 07:14 AM   #6
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: L.S.U
M大仲於貼圖
線條很整齊
期待
好似5個月沒有貼過新圖了.....
身為版主好似事事都唔參與唔係咁好..
因為掛住識女仔吧(汗)...
現在收拾心情....畫畫...

舊 11-10-05, 11:04 PM   #7
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
可能有版友會話幅畫好真好靚(個身 )
但我覺得最正o既係膚色左至右o既變化,
頭髮唔夠顛,可以搶d

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-05, 01:53 AM   #8
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
終於有野睇~!yeah~!
未完成唔比意見啦~(相信完成後根本比唔到意見)

舊 11-11-05, 09:04 AM   #9
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 【子夜】
可能有版友會話幅畫好真好靚(個身 )
但我覺得最正o既係膚色左至右o既變化,
頭髮唔夠顛,可以搶d
子夜好細心...
但頭髮冇做最後工序...
衣服都未...
膚色其實係未打最後一次光暗...
你會看到有些位係冇陰影的...

舊 11-11-05, 10:28 AM   #10
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
真是很久沒有見到大大的新作了
雖然未完成,但也不錯
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-05, 02:24 PM   #11
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 鐵之侍
真是很久沒有見到大大的新作了
雖然未完成,但也不錯
大大你也在為下一次CW努力中吧...
加油啊...
這CW我都會出畫呢...
到時找你交流下...
下過CW前會照樣有版聚的....

舊 11-11-05, 07:05 PM   #12
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: kofire
終於有野睇~!yeah~!
未完成唔比意見啦~(相信完成後根本比唔到意見)
其實想早點出圖的....
但一直幾個月都有事 / 忙.....
唔好笑我了...連火大你都冇意見...點有可能...

舊 11-12-05, 01:08 AM   #13
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
久久未出場的M-eye也有新作了
有點感動
有時間就畫多些啦

牛仔褲未完成吧,現在的褲,上面比較好,下面褲管比較差,有些唔協調,
另外褲浪位好似無在咁,有少少怪
頭髮的著色比較生硬,與其他的部分不同
不過也只是未完成品,期待看完成品
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 02:25 AM   #14
少佐
圍巾控

註冊日期: Sep 2005
上色很不錯呢~
有點像村田蓮爾的風格~

由於還沒完成所以不多作評價了~
加油,期待完成品
少佐 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 04:18 AM   #15
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 企鵝大王
久久未出場的M-eye也有新作了
有點感動
有時間就畫多些啦

牛仔褲未完成吧,現在的褲,上面比較好,下面褲管比較差,有些唔協調,
另外褲浪位好似無在咁,有少少怪
頭髮的著色比較生硬,與其他的部分不同
不過也只是未完成品,期待看完成品
我也希望可完成...
但失戀的感覺很難受...
實在覺得筆桿很沉重..........

舊 11-12-05, 05:59 AM   #16
A_Lam

註冊日期: Jun 2004
很靚, M大的作品確稱得上真實系, 上色技巧又有進步? 或是太久沒看你的作品?
(對鞋會否整到令立立或加些金屬感)

此篇文章於 11-12-05 04:11 PM 被 A_Lam 編輯。
A_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 08:33 AM   #17
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
我想睇返你d少女系
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 02:45 PM   #18
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: A_Lam
很靚, M大的作品確稱得上真實系, 上色技巧又有進步? 或是太久沒看你的作品?
(對鞋會否齊到令立立或加些金屬感)
.....面相不是真實的....
半真實吧.....
總覺次次畫畫都有點改變....
心情很差時總用不了絢麗的色彩....
..=.=

舊 11-12-05, 05:58 PM   #19
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: M-eye
我也希望可完成...
但失戀的感覺很難受...
實在覺得筆桿很沉重..........
M-eye失戀!!
可惜我無乜可以幫到你....

試下找朋友傾下,玩下,
或不停咁畫用筆來把苦惱踢開,我唔開心都係上下....
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 07:23 PM   #20
異螂螢
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
@0@第一次看到m大的作品
好強啊~~~我也是畫開真實係的呢><
大大painter高手吧~拜~(painter苦手__其實是沒心機去用還是主要用ps)

舊 11-12-05, 11:46 PM   #21
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
我諗我知道lee d 頭髮點畫了

好地獄

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 02:19 AM   #22
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 企鵝大王
M-eye失戀!!
可惜我無乜可以幫到你....

試下找朋友傾下,玩下,
或不停咁畫用筆來把苦惱踢開,我唔開心都係上下....
話你知....
用電腦畫的話係無法令心情轉好的...
因為欠缺了筆尖與紙張的觸感...
我今天剛買了一張大大的高受水量水彩紙...
自用電腦以來都沒再用筆畫了...
也許這次可把一張5年前沒上色的鉛筆舊稿再次從畫完成吧...
我怕會邊畫邊哭....
但的確可令心情轉好一點吧..

舊 11-13-05, 02:20 AM   #23
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: A_Lam
(對鞋會否整到令立立或加些金屬感)
不會吧..
因為我想畫皮鞋.....

舊 11-13-05, 02:23 AM   #24
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 邪教教主
我諗我知道lee d 頭髮點畫了

好地獄
點解咁講???