Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 10-13-07, 12:17 PM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
無聊的九流攝影傻瓜去睇傻瓜DC機

我一向用Canon的傻瓜DC
現有一部古董A80和一部半古董A700
今日去完永X睇機
見到部S5 ISG9
心大心細又相買機
拿起部S5 IS一看手感都幾好
仲要有我想要的可轉動LCD display
不過對用開A系列的我來講就大部左
之後去睇下部G9的config
相差$500來講
size和功能都好過S5 IS好多咁
但我的古怪皮氣是唔多喜歡用專用電(S5 IS用AAx4粒)
加上我D九流攝影的技術
其實部A700 D功能都夠我用有突
最後乜都無買就離開了永X
都是乖乖地繼續用部A700算了

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-07, 01:27 PM   #2
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
G9舊電可以同350D/400D共用呢~
b
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-07, 02:04 PM   #3
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: ビスケット 查看文章
G9舊電可以同350D/400D共用呢~
b
但我未到用350D/400D的level
比我用即是浪費部機

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 10-13-07, 02:06 PM   #4
nick
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
我覺得g9雖然係專業級但function上差過半專業級s5is,
最大分別都係s5is有0mm微距同12x zoom.
而g9影到raw同加外閃.
我就鐘意g9個樣,夠古董
(我用緊g7,買左一年都冇出g9 )

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-07, 03:55 PM   #5
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: nick 查看文章
我覺得g9雖然係專業級但function上差過半專業級s5is,
最大分別都係s5is有0mm微距同12x zoom.
而g9影到raw同加外閃.
我就鐘意g9個樣,夠古董
(我用緊g7,買左一年都冇出g9 )
我個人立場會買s5is
因為有個可轉動LCD display好用好多

舊 10-14-07, 12:58 AM   #6
nick
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: mikemike 查看文章
我個人立場會買s5is
因為有個可轉動LCD display好用好多
我身邊的朋友都係用s5is居多~

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:53 PM

手機版 | APP版