Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-04-21, 10:40 AM   #1651
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: wing 查看文章
記得百式係舊年1月1日出
人地講緊個免費十抽wor

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-21, 11:31 AM   #1652
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
人地講緊個免費十抽wor
佢俾7日時間, 如果自己唔醒水就真係冇得講喎.

舊 01-06-21, 07:40 PM   #1653
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
強制維護到明天

咁係唔係僧強迫當斷連續登入?(我由開服到現在一日無沒斷過...

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-21, 09:22 PM   #1654
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
強制維護到明天

咁係唔係僧強迫當斷連續登入?(我由開服到現在一日無沒斷過...
我都係, 今個月日日登入做每日任務

延長多1日, 維修到1月8 19:00先完

此篇文章於 01-07-21 07:58 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-21, 10:15 PM   #1655
wing
格鬥低手

唔知衰咩要搞咁耐

舊 01-07-21, 10:35 PM   #1656
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
由早一日修正引導炮引發無法存檔,由無法存檔系統將大量玩家當斷線懲罰,大量帳號被鎖好似係咁。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-21, 10:36 PM   #1657
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
由早一日修正引導炮引發無法存檔,由無法存檔系統將大量玩家當斷線懲罰,大量帳號被鎖好似係咁。
無錯係衰呢樣

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 01-08-21, 11:03 AM   #1658
wing
格鬥低手

引用:
連鎖關係

其實將果幾粒鐘log in 的全部玩家解哂penalty咪得囉...放生左少數人, 好過停2日

舊 01-08-21, 11:25 AM   #1659
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
連鎖關係

其實將果幾粒鐘log in 的全部玩家解哂penalty咪得囉...放生左少數人, 好過停2日
但個bug唔解決,就會繼續大量玩家end唔到game
唔通下下人手解pen咩

舊 01-08-21, 11:29 AM   #1660
wing
格鬥低手

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
但個bug唔解決,就會繼續大量玩家end唔到game
唔通下下人手解pen咩

第一個bug我又想像唔到有幾難搞, 必要時roll back番上一個build咪算, 反正exs個bug唔係真係咁大件事, 唔值得熄一兩日機

點可能需要人手一個一個解pen, 呢D野在database set 2個condition就列哂出來喇.

舊 01-08-21, 11:59 AM   #1661
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
第一個bug我又想像唔到有幾難搞, 必要時roll back番上一個build咪算, 反正exs個bug唔係真係咁大件事, 唔值得熄一兩日機

點可能需要人手一個一個解pen, 呢D野在database set 2個condition就列哂出來喇.
唔知隻game點寫又唔識寫game,所以我哋啲花生友好難判斷有幾難搞
但搞到咁大件事又要搞咁耐,唔排除運營花咗好多時間先搵到個bug係邊

再寫條式去解pen會影響成個規則,同時隻game都會load耐咗,制唔過

舊 01-08-21, 01:19 PM   #1662
wing
格鬥低手

引用:
再寫條式去解pen會影響成個規則,同時隻game都會load耐咗,制唔過

冇關係的。pen呢d 對個user status database 做one off一次過操作。

舊 01-08-21, 05:20 PM   #1663
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
之前我就覺得如果我斷了,就不玩了

這幾天強制維護
現在重開.....
系統竟然把我連續登入8xx日(開服當天即累計)
重計成一天
棄遊了

其他遊戲如果連續大維護的話
會把連續登入自動計算

他竟然斷我....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 01-08-21 05:32 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-21, 06:05 PM   #1664
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
之前我就覺得如果我斷了,就不玩了

這幾天強制維護
現在重開.....
系統竟然把我連續登入8xx日(開服當天即累計)
重計成一天
棄遊了

其他遊戲如果連續大維護的話
會把連續登入自動計算

他竟然斷我....
覺得好玩仲值得放時間入去就繼續, 否則就停囉. 俾個數字綁住好似好無謂.

舊 01-08-21, 08:11 PM   #1665
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
未更新之前朝早打都有D問題。打完Load好耐先Save到

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 01-08-21, 08:46 PM   #1666
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
未更新之前朝早打都有D問題。打完Load好耐先Save到
上個星期都已經係咁

舊 01-09-21, 02:50 PM   #1667
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
上個星期都已經係咁

好似無咁嚴重 果日打都怕斷

舊 01-14-21, 10:00 PM   #1668
安安

註冊日期: Jan 2002
抽中

雙槍快過密達斯
子母劍快過郭士尼
加上戰甲,飛行....

缺點: 皮薄 中間得五格
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-21, 08:20 AM   #1669
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
唔掂,半價抽中試了幾場,
攻低薄皮,氣短血少又大隻,冇乜優點。

兩支槍好快過熱,基本上要出刀,但刀冇加成...
空中比實彈射到傻,地面比光槍射到傻,推防實或防光...
行氣得60,比飛老虎還少,中距parts slot少,加氣有限,
唔值500或550 cost。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-21, 08:29 AM   #1670
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: kog 查看文章
唔掂,半價抽中試了幾場,
攻低薄皮,氣短血少又大隻,冇乜優點。

兩支槍好快過熱,基本上要出刀,但刀冇加成...
空中比實彈射到傻,地面比光槍射到傻,推防實或防光...
行氣得60,比飛老虎還少,中距parts slot少,加氣有限,
唔值500或550 cost。
飛緊減攻擊力好神奇設定。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-21, 05:36 PM   #1671
wing
格鬥低手

我都抽到, 好易俾人下鳥, 冇之前飛虎咁爽。

舊 01-16-21, 12:04 PM   #1672
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
陸戰比空戰更實用

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-21, 03:18 PM   #1673
wing
格鬥低手

抽到350水高 好惡

舊 01-22-21, 05:50 AM   #1674
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
40抽中FA百式改,依部野真係簡單得黎又幾好用

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-21, 09:34 AM   #1675
wing
格鬥低手

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
40抽中FA百式改,依部野真係簡單得黎又幾好用
我都抽中左, 幾種武裝輪流射可以不停輸出. 不過呢部百式個耐beam冇想像中咁高, 但以援機來講, 冇平衡器竟然有廿幾格補, 反格仲要斬三劍而唔係踢一腳....都幾特別.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 04:30 AM

手機版 | APP版