Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-15-13, 01:58 PM   #1026
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
***呢d法拉利規格, 但入面個driver根本唔識渣車

舊 03-15-13, 02:10 PM   #1027
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
生果公司點都俾***innovation行多少少

你都講得對,***真係有膽色出啲禁既product出街

唔知啲新功能會唔會又要佢自已啲apps先行到呢

真係inspired by nature
平民見到 , touch 落去的"音效,又有新買新啦,4+4喎
仲理你有咩新功能,design 有乜改 咩

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
以前有首歌名叫"有人喜歡藍"...

其實見人用S3/NOTE 未見過S2藍MON , 只是冷色,
網上見到S3藍MON係 相機白平衡錯,令黃燈變白燈,冷色MON變藍MON

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 03-15-13 02:16 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 03-15-13, 02:28 PM   #1028
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
S2 都出過HD 行720P, 話唔定遲D都有S3 full HD...
.
.
.
.
應該好難唔會.
now_loading 目前離線  
舊 03-15-13, 02:33 PM   #1029
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
眼力差D既話第日D人買二手機好易比人呃睇錯

舊 03-15-13, 03:16 PM   #1030
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Montague 查看文章
眼力差D既話第日D人買二手機好易比人呃睇錯
重現ipad 2 個"retina display"真係超高清xD

引用:
作者: B|WINS 查看文章

其實見人用S3/NOTE 未見過S2藍MON , 只是冷色,
網上見到S3藍MON係 相機白平衡錯,令黃燈變白燈,冷色MON變藍MON

成日見到架wor
我仲睇住我妹部i777 (at&t版S2) 由超藍大半年間就變到微暖
仲要status bar有深印, 連cedime都刻左個印落去
X&Y 目前離線  
舊 03-15-13, 04:07 PM   #1031
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Del...

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 03-15-13 04:09 PM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線  
舊 03-15-13, 04:11 PM   #1032
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: X&Y 查看文章
重現ipad 2 個"retina display"真係超高清xD

成日見到架wor
我仲睇住我妹部i777 (at&t版S2) 由超藍大半年間就變到微暖
仲要status bar有深印, 連cedime都刻左個印落去
因為AMOLED藍色衰退快,***開頭將藍色會調高>變正常>藍色衰退(偏綠,暖色)

不過note2後有改善

放心,S4唔會好似XZ禁,跑唔起1080p,因為S4AMOLED實際無1080p,佢個pentile偷雞,實際像素係得66%,300ppi左右,或者禁***可以做marketing宣傳s4有retina啦!
Shinjyo 目前離線  
舊 03-15-13, 04:24 PM   #1033
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
因為AMOLED藍色衰退快,***開頭將藍色會調高>變正常>藍色衰退(偏綠,暖色)

不過note2後有改善

放心,S4唔會好似XZ禁,跑唔起1080p,因為S4AMOLED實際無1080p,佢個pentile偷雞,實際像素係得66%,300ppi左右,或者禁***可以做marketing宣傳s4有retina啦!
睇評測今次S4又玩新PENTILE array
3粒pixel有10粒定9粒subpixel : RGGBGGRGGB
subpixel ppi唔止傳統既2/3
不過係好係壞又要等時間先知
X&Y 目前離線  
舊 03-15-13, 05:09 PM   #1034
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

成日見到架wor
S2當然全藍

S3.NOTE 好少見係藍 , 都幾白

引用:

不過note2後有改善

pentile 1080p 已不用嘈

1080P機,得OPPO5 & hTC ONE最靚

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 03-15-13 05:12 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 03-15-13, 05:30 PM   #1035
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:

你去睇埋Pan記部P-02E先啦
kingtin1 目前離線  
舊 03-15-13, 05:48 PM   #1036
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
ONE 邊忽似IP5
One好似BB Z10
Z10好似iPhone 5
(平面圓角、two-tone)

Metal Gear NT 目前離線  
舊 03-15-13, 05:53 PM   #1037
X&Y
Game Master

引用:

睇埋VEGA No6先再講啦
X&Y 目前離線  
舊 03-15-13, 06:24 PM   #1038
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: kingtin1 查看文章
你去睇埋Pan記部P-02E先啦
漏左P02e,BUTTERFLY

同ONE同一SHARP廠造

此篇文章於 03-15-13 06:29 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 03-15-13, 06:26 PM   #1039
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
睇埋VEGA No6先再講啦
5.9" 跟機不能

ZlWS 目前離線  
舊 03-15-13, 06:41 PM   #1040
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
睇評測今次S4又玩新PENTILE array
3粒pixel有10粒定9粒subpixel : RGGBGGRGGB
subpixel ppi唔止傳統既2/3
不過係好係壞又要等時間先知
http://www.sammobile.com/2013/03/14/...-iii-xperia-z/

pentile 終於睇唔到

其實我xperiaS 有粒光點, 但346ppi 太細, 要全黑,黑畫面先見到dd

三星S4超感應 眼球手勢操控
三星S4現身紐約 百老匯揭幕

三星S4震撼登場 蘋果剉咧等

三星S4 4月至6月全球開賣

乘勝追擊 三星8月續推新機

三星新機波及 威盛創今年新低

三星新機亮相 台供應廠受惠

三星S4亮相 分析師:噱頭多

三星新智慧手機 挑戰世界銷售1億台

此篇文章於 03-15-13 07:02 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 03-15-13, 07:30 PM   #1041
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今次S4算唔算真正5吋Mon機?因為D function key都喺晒mon外面~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 03-15-13, 07:37 PM   #1042
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
今次S4算唔算真正5吋Mon機?因為D function key都喺晒mon外面~~
算, 但解析度唔算

舊 03-15-13, 08:21 PM   #1043
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
算, 但解析度唔算
老前輩 Dell Streak 5 表示螢幕吋數和解象度沒有必然關係
--
現在看回 Streak 5 的 review 真的很搞笑...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線  
舊 03-15-13, 08:41 PM   #1044
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 李某人 查看文章
老前輩 Dell Streak 5 表示螢幕吋數和解象度沒有必然關係
--
現在看回 Streak 5 的 review 真的很搞笑...
5"機一路都有幾部
我以為樓上係講緊5"兼1080p mon 又有實體制嘅機咋

諗諗下連呢個都唔算, 5"唔包制htc昆蟲先係第一部a

舊 03-16-13, 12:53 AM   #1045
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

http://www.technobuffalo.com/2013/03...ra-comparison/

4MP KO 13MP

ZlWS 目前離線  
舊 03-16-13, 02:40 AM   #1046
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
更新左ws就黑屏hang機…搞咩?

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 03-16-13, 02:41 AM   #1047
X&Y
Game Master

引用:
更新左ws就黑屏hang機…搞咩?
用緊850?
epc有幾個都係咁 暫時rollback返去舊版先吧..

p.s. 我無事
X&Y 目前離線  
舊 03-16-13, 02:44 AM   #1048
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
用緊850?
epc有幾個都係咁 暫時rollback返去舊版先吧..

p.s. 我無事
830…

去邊度有rollback?APK?

舊 03-16-13, 03:07 AM   #1049
X&Y
Game Master

引用:
830…

去邊度有rollback?APK?
https://dl.dropbox.com/u/44606268/WhatsApp-2.9.1549.apk

或者官網DL個一個比market個一個舊0.002
都可以試下
http://www.whatsapp.com/android/
X&Y 目前離線  
舊 03-16-13, 03:20 AM   #1050
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
https://dl.dropbox.com/u/44606268/WhatsApp-2.9.1549.apk

或者官網DL個一個比market個一個舊0.002
都可以試下
http://www.whatsapp.com/android/
搞掂~thx!
先頭更新左先去睇乜咁多xyz…

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (九) KTN 手機平板遊戲討論版 1011 01-08-13 08:44 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (八) KTN 手機平板遊戲討論版 1005 08-30-12 04:19 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM

現在的時間是 01:55 PM

手機版 | APP版