Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-05, 07:43 PM   #1
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
點整膠箱

想自己整個膠架放玩具,應該去邊度買材料(透明膠板),有冇人試過可以指教下.
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-05, 08:16 PM   #2
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
買一個好過la...............

舊 10-08-05, 08:33 PM   #3
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
我之前叫我老豆整
佢係話用亞加力膠+亞蒙尼亞

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-05, 08:44 PM   #4
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
我試過用剩返啲膠條整個四方體
個底用亞加力
五面用透明膠片封住
比用六塊亞加力平同簡單...

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-05, 11:30 PM   #5
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
亞加力膠可以去旺角新填地街買
有間"大信膠板"不錯的
先度尺寸再比師父即可

黐就用"哥羅方"........買時店員有可能要求睇你身份証
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 12:17 AM   #6
李尋愁
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: HAKAIDER
亞加力膠可以去旺角新填地街買
有間"大信膠板"不錯的
先度尺寸再比師父即可

黐就用"哥羅方"........買時店員有可能要求睇你身份証
要查證咁嚴重ga 原來~
哥羅方可以用針筒落

舊 10-09-05, 12:46 AM   #7
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
都是買方便.........

舊 10-09-05, 12:51 AM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
膠板...
周圍果D膠片廣告店...
咪有得買囉~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 01:06 AM   #9
Designer
Registered User

引用:
作者: Busconcamp
膠板...
周圍果D膠片廣告店...
咪有得買囉~
有得買,不過價錢就 ∠
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 10:55 AM   #10
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 李尋愁
要查證咁嚴重ga 原來~
哥羅方可以用針筒落
我真係比人査過................

你唔記得當年的"哥羅方迷姦"案o羊................
女事主因為吸入過量哥羅方最後仲死埋..................
舊 10-09-05, 01:07 PM   #11
李尋愁

引用:
作者: HAKAIDER
我真係比人査過................

你唔記得當年的"哥羅方迷姦"案o羊................
女事主因為吸入過量哥羅方最後仲死埋..................
我知有呢單野...不過好似好耐以前喇嘛
咁喺咩地方有得賣?
平時我係返中學粒返屋企用...所以唔係好知

舊 10-09-05, 02:05 PM   #12
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 李尋愁
我知有呢單野...不過好似好耐以前喇嘛
咁喺咩地方有得賣?
平時我係返中學粒返屋企用...所以唔係好知
化學用品舖買................店員100%要睇身份証仲會Mask起
膠板舖買................就隻眼開隻眼閉
舊 10-09-05, 02:21 PM   #13
Designer
Registered User

而家應該叫"化膠水",唔係"哥羅方",如果叫啲名唔專業,肯定比人查
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 02:43 PM   #14
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Designer
而家應該叫"化膠水",唔係"哥羅方",如果叫啲名唔專業,肯定比人查
化膠水=/=哥羅方

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 06:58 PM   #15
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
多謝各位.
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 08:26 PM   #16
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
洗咩自己呀! 太玄街大把啦~~~咩size?咩款?咩都有~~~
又平又正!!!
大至PG, 細至SD都有!

此篇文章於 10-09-05 08:28 PM 被 KIM 編輯。
KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 10:53 PM   #17
火兵

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDken0256
買亞加力膠可能仲貴過買現成
火兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-05, 12:07 AM   #18
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 火兵
買亞加力膠可能仲貴過買現成
$70係"大信膠板"己經可以買到面積達4呎 X 6呎的2mm厚亞加力膠板................
舊 10-10-05, 04:05 AM   #19
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
仲要用「勾刀」切割。

舊 10-10-05, 09:06 AM   #20
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用: