Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-17-19, 01:26 PM   #651
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190716/59828939
由手機版發出
我唔係要呢D. 我之前見都係話係差人插佢眼然後on99放隻手指在受害者咀邊就出事.

但#643果位仁兄話次序調轉, 佢話係示威者咬人在先, 我想睇佢o既 "證據".

舊 07-17-19, 11:51 PM   #652
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
我反而想問林病呢件八婆仲有其他高官仲要龜縮幾耐?
已經攪左咁多事出嚟, 要真真正正地面對大眾真係咁難??
唔好一味開記招話乜叉壽終正寢又譴責人地係暴徒一貫官啌咀臉以為人地咁樣就收貨呀!!
大佬由六一二拖到依家成個幾月, 係咁拖法真係拖到出年都未能決到都有之,
期間仲唔知會發生多幾多單衝突先至收科??
已經有四個跳左樓做左烈士, 係咪要見到有人喺示威比警察打攪出人命先至安樂???

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 12:00 AM   #653
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
>> 九月開學

>> 面對大眾, 好難, 而且唔需要

唔好一味開記招話乜叉壽終正寢又譴責人地係暴徒一貫官啌咀臉以為人地咁樣就收貨呀!!
>> 收貨對象唔係香港人

大佬由六一二拖到依家成個幾月, 係咁拖法真係拖到出年都未能決到都有之,
>> 無人知, 歷史只可以參考, 唔可能 100% 複製重演

已經有四個跳左樓做左烈士, 係咪要見到有人喺示威比警察打攪出人命先至安樂???
>> 以沙田一戰既走勢, 黎緊似係警察受重挫多 d
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 09:30 AM   #654
wing
格鬥低手

>> 你咁問我係不設實際

已經.....(下刪772條)

舊 07-18-19, 10:03 AM   #655
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
唔係陰毛論話,林鄭等有警犬死咩,然後大條道理收你皮

次次派狗出來亂吠,影響你地班友情緒,其實真係鬥eq

舊 07-18-19, 03:35 PM   #656
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
南早引消息:中央正就香港危機制定策略 「引蛇出洞」 出動解放軍非選項

《南華早報》引述不具名中國官員消息指,負責香港事務的中國官員正在商討整全計劃,以解決香港近日的政治危機,並將會於短期內向更高級別官員呈交解決香港問題的不同方案。不過報道引述消息人士指,出動解放軍並非其中一個選項。

報道指,中國官員正就香港近日越趨暴力的示威活動制定即時及長期的策略,其中包括重申審視國家主席習近平應否出席年底澳門回歸 20 周年的慶祝活動。

報道引述消息人士指,目前北京傾向不直接插手,而是讓特區政府自行解決今次政治危機,而避免流血衝突,以及保持香港大體上穩定的原則維持不變。

「引蛇出洞」

報道又引述一名相關顧問稱,政府現時採取「引蛇出洞」的策略,即他們會繼續採取防守,並待對方露出其意圖及策略。報道分析指,此說法反映北京政府認為香港目前的不穩定狀況,並非本地單一事件,而是有外部勢力意圖干擾破壞中國內政。

多名消息人士又指,香港警方是恢復香港和平穩定的「最後防線」,政府必須盡一切代價支持警隊。

報道又指,自反修例運動在上月初爆發,北京已調配前所未有地多的人手到香港,以收集不同界別的資料及意見。報道引述多名消息人士表示,中國領導層對香港近日示威感到吃驚,並對香港傳統情報渠道無法準確把握民情感到不滿。

報道引述不具名、與政府相關的顧問表示,近日事件反映民眾訴求不獲聆聽的情緒,中央領導層事前無法預視情況會失控。

南早:穩定前不作重大政策修改 撤換林鄭會帶來更大混亂

報道引述不具名中國官員指,國務院副總理韓正領導的中央港澳工作協調小組,近日正收集前線香港官員的報告,以整合出供領導層選擇的方案。報道引述該名官員指,目前的當務之急是要維持香港穩定,及防止不穩定局勢影響到其他重要國家政策,北京政府在香港情況穩定下來之前,不會就對港政策作出重大修改。

報道引述有份整合報告的官員稱,中央認為撤換林鄭月娥只會帶來更大混亂,削弱政府的管治威信,加上目前尚未有替代林鄭月娥的明確人選,撤換行政長官只會令親北京陣營內訌。

相關報道:南華早報
中國官方既野呢, 鬼殺咁嘈衝出黎鬧既, 通常都係要相反理解.
e.g. 外交部話中國不偷不搶, 即係中國要偷要搶

咁樣要靠中間人透露既, 就應該可信 d.

佢地都唔係第一次透露唔會出解放軍, 上次 Financial Times 都咁講..

此篇文章於 07-18-19 04:11 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-18-19, 04:03 PM   #657
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 小草 查看文章
唔係陰毛論話,林鄭等有警犬死咩,然後大條道理收你皮

次次派狗出來亂吠,影響你地班友情緒,其實真係鬥eq
所以佢同689 就差4,5班了,如果係689 今次揸旗,第一波一定用黑社會衝第一輪,等你哋狗咬狗一輪先到犬出場埋單,再順理成章發動愚論機器正式定義暴亂,點會好似今次咁甩晒轆
由手機版發出

此篇文章於 07-18-19 04:07 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 04:30 PM   #658
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
所以佢同689 就差4,5班了,如果係689 今次揸旗,第一波一定用黑社會衝第一輪,等你哋狗咬狗一輪先到犬出場埋單,再順理成章發動愚論機器正式定義暴亂,點會好似今次咁甩晒轆
由手機版發出
佢應該就冇社團朋友,難出黑社會好多既。
而且今次D行動唔係死守幾個地方,人數低潮就散水,咁的確又再難做野咗。
只係狗熱愛包圍混戰,玩到連自己都傷埋…

舊 07-18-19, 04:49 PM   #659
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: wing 查看文章
我唔係要呢D. 我之前見都係話係差人插佢眼然後on99放隻手指在受害者咀邊就出事.

但#643果位仁兄話次序調轉, 佢話係示威者咬人在先, 我想睇佢o既 "證據".
https://www.facebook.com/watch/?v=413411809287830

戴住口罩,你唔 on99 伸入去都幾難咬。

舊 07-18-19, 05:08 PM   #660
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話係私刑在下覺得好難講,一般人插眼都唔會好難俾對手咬到,似係混亂中錯手多。
不過你插到埋去,人地有防衛反應又好正常,手腳又俾你捉晒,唔用牙唔通用脷咩。
打和啦,SUPER~

舊 07-18-19, 06:32 PM   #661
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話係私刑在下覺得好難講,一般人插眼都唔會好難俾對手咬到,似係混亂中錯手多。
不過你插到埋去,人地有防衛反應又好正常,手腳又俾你捉晒,唔用牙唔通用脷咩。
打和啦,SUPER~
警學堂有教按人中屈手腕,按眼球應該就偏方喇,印象中好似以前都有聽聞過。

舊 07-18-19, 08:33 PM   #662
wing
格鬥低手

引用:
作者: 2dn 查看文章
警學堂有教按人中屈手腕,按眼球應該就偏方喇,印象中好似以前都有聽聞過。
聽講學堂唔會教人插/按眼球. 而且就算真係咁教, 我肯定唔會用打保齡手勢將自己手指放在對方嘴部

舊 07-18-19, 11:37 PM   #663
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

燈燈真係好勁,有 25 速龍隊員爆料
由手機版發出
舊 07-19-19, 09:10 AM   #664
david
The One

引用:
作者: 2dn 查看文章
https://www.facebook.com/watch/?v=413411809287830

戴住口罩,你唔 on99 伸入去都幾難咬。
上次以胸襲犬都告得入,今次用牙,實告得入吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 09:36 AM   #665
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://twitter.com/EliseSchwarzer/s...50954362580992

唔知貼去邊,
比個強國人大家共賞
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 09:52 AM   #666
david
The One

支共要肅清支那境內O既ACG同手遊,偶O係支那被槍決係正常不過吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 10:04 AM   #667
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
其實台灣庇護單野邊個爆出黎?
唔怕港共截人出境?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 10:36 AM   #668
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
維穏費已到, 率先比左一千萬黑警

港共720吹雞, 所有中資落晒order逼員工參加...仲有上面一車車落黎果D自由行, 應該好大陣仗

舊 07-19-19, 10:44 AM   #669
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 零式 查看文章
維穏費已到, 率先比左一千萬黑警

港共720吹雞, 所有中資落晒order逼員工參加...仲有上面一車車落黎果D自由行, 應該好大陣仗
又幫第二日遊行谷人數
陰謀論想死人係真?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 10:44 AM   #670
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

其實我唔明點解可以名正言順收1000萬
唔係有規定唔收得錢

舊 07-19-19, 10:52 AM   #671
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
又幫第二日遊行谷人數
陰謀論想死人係真?
由手機版發出
越睇越真.

舊 07-19-19, 10:52 AM   #672
wing
格鬥低手

引用:
其實我唔明點解可以名正言順收1000萬
唔係有規定唔收得錢
佢地好似話捐去警察福利會之類. 總之係警察可以自行分配用途的團體.

舊 07-19-19, 11:25 AM   #673
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: wing 查看文章
佢地好似話捐去警察福利會之類. 總之係警察可以自行分配用途的團體.
姐係我想佢唔告我,直接俾錢收買就icac見
但捐錢去團體,之後團體過錢俾佢就合法

舊 07-19-19, 11:44 AM   #674
wing
格鬥低手

引用:
姐係我想佢唔告我,直接俾錢收買就icac見
但捐錢去團體,之後團體過錢俾佢就合法
全中

舊 07-19-19, 03:24 PM   #675
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
D黑勢力忽然同一timing行動
你話唔係有人課金真係搵鬼信:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:49 PM

手機版 | APP版