Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-26-22, 07:08 PM   #1626
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
中大研究:76%新冠康復者現疲倦、無記性 缺三種腸道細菌成關鍵
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C...97%9C%E9%8D%B5

發現高達76%新冠患者康復後6個月內出現至少一種症狀,最常見症狀包括疲倦(31%)、記憶力差(28%)、脫髮(21%)、焦慮(21%)和睡眠困難(21%)。

我未中新冠 但已經中晒D症狀康復者症狀
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-22, 07:14 PM   #1627
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
葵涌邨映葵樓圍封強檢延長兩天至1月29日

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

兩日又兩日咁玩人
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-22, 07:58 PM   #1628
Heaven
Game Master

引用:
作者: flpchoho 查看文章
葵涌邨映葵樓圍封強檢延長兩天至1月29日

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

兩日又兩日咁玩人
日日多5,60單 其實封得 而且連荃灣 大窩口都有確診,政府太慢,決斷啲, 好過拖下拖下畀啲希望人
由手機版發出
舊 01-27-22, 10:37 AM   #1629
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Heaven 查看文章
日日多5,60單 其實封得 而且連荃灣 大窩口都有確診,政府太慢,決斷啲, 好過拖下拖下畀啲希望人
由手機版發出
即係點?人道處理整座大樓?

不過退一萬步認同清零,唔係智力清零都做唔到依家咁…

此篇文章於 01-27-22 10:41 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-22, 11:32 AM   #1630
Heaven
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
即係點?人道處理整座大樓?

不過退一萬步認同清零,唔係智力清零都做唔到依家咁…
至少回答時比到D方向目標, 好似通關咁個個月都話有望通關, 望通個班人個個月都失望梗係惱
就算依家放出黎都無用, 公司都怕左唔會比佢地返工, 隨時親戚朋友又少左, 最簡單都係錢問題, 政府肯補錢最實際, 應該唔會好多錢, 好過起半億噴水池 千萬公廁
直到條村確診有下降趨勢就解封
舊 01-27-22, 11:33 AM   #1631
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
中大研究:76%新冠康復者現疲倦、無記性 缺三種腸道細菌成關鍵
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C...97%9C%E9%8D%B5

發現高達76%新冠患者康復後6個月內出現至少一種症狀,最常見症狀包括疲倦(31%)、記憶力差(28%)、脫髮(21%)、焦慮(21%)和睡眠困難(21%)。

我未中新冠 但已經中晒D症狀康復者症狀
普遍城市人都有喱d症狀
可能大家都已經過中過好番唔知
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-22, 11:50 AM   #1632
神人ではない!新人だ

引用:
至少回答時比到D方向目標, 好似通關咁個個月都話有望通關, 望通個班人個個月都失望梗係惱
就算依家放出黎都無用, 公司都怕左唔會比佢地返工, 隨時親戚朋友又少左, 最簡單都係錢問題, 政府肯補錢最實際, 應該唔會好多錢, 好過起半億噴水池 千萬公廁
直到條村確診有下降趨勢就解封
通關應該係唔答得,雖然大家都估計係清零14日,不過幾時做到堅冇人知,而且大陸既思考係可以隨時加價。
錢就應該有,不過會同飯盒一樣依足程序,年中可能收到。
再者,效益上俾住戶只係微量刺激經濟解些少怨氣,幾億起垃圾就可以大筆上繳中央,俾你做官點揀?打工要清楚自己係服務邊個…

舊 01-27-22, 12:42 PM   #1633
真!DC
Banned User
奉行我道

就算通左都好過一排爆一單半單本土咪又封過
由手機版發出
舊 01-27-22, 12:52 PM   #1634
Heaven
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
就算通左都好過一排爆一單半單本土咪又封過
由手機版發出
只係舉個例,答野可肯定d,暫時無計劃就無,政府講野又慢又拖又時仲腳踩自己腳咁
做市民有邊個唔嬲嫁
間中喺手指罅漏啲出嚟完 民怨就冇咁深,肯補錢我諗好多都唔介意畀你封一封嘅
由手機版發出
舊 01-27-22, 12:58 PM   #1635
真!DC
Banned User
奉行我道

講真政府承諾咩而家都冇乜人信
之前話冇計劃停晚市停課唔強制打針用安心行出行
由手機版發出
舊 01-27-22, 01:25 PM   #1636
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
講真政府承諾咩而家都冇乜人信
之前話冇計劃停晚市停課唔強制打針用安心行出行
由手機版發出
你誤會了,它們只是早已定案,答果陣已經完成了計劃階段,所以的確是沒有計劃。

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-22, 02:15 PM   #1637
神人ではない!新人だ

引用:
只係舉個例,答野可肯定d,暫時無計劃就無,政府講野又慢又拖又時仲腳踩自己腳咁
做市民有邊個唔嬲嫁
間中喺手指罅漏啲出嚟完 民怨就冇咁深,肯補錢我諗好多都唔介意畀你封一封嘅
由手機版發出
市民嬲唔嬲甚至生與死,其實已經唔係新香港政府需要考慮既範圍
你介唔介意都好,佢話封既你真係走得甩?

舊 01-27-22, 02:29 PM   #1638
Heaven
Game Master

引用:
市民嬲唔嬲甚至生與死,其實已經唔係新香港政府需要考慮既範圍
你介唔介意都好,佢話封既你真係走得甩?
係 所以同住葵青區嘅我,問我封唔封,梗係封啦
由手機版發出
舊 01-27-22, 02:58 PM   #1639
神人ではない!新人だ

引用:
係 所以同住葵青區嘅我,問我封唔封,梗係封啦
由手機版發出
放心,災難好平等既,半山就難D,不過每星期都出新封鎖大廈/地區,恐怕指日可待…

舊 01-27-22, 03:17 PM   #1640
真!DC
Banned User
奉行我道

全民每日玩踩地雷
由手機版發出
舊 01-27-22, 03:28 PM   #1641
Heaven
Game Master

引用:
放心,災難好平等既,半山就難D,不過每星期都出新封鎖大廈/地區,恐怕指日可待…
封就無所謂, 是福不是禍是禍擋不過, FF下提議最好有補水
一兩單個D基本全港度度有嫁啦, 隔一兩公里

此篇文章於 01-27-22 03:31 PM 被 Heaven 編輯。
舊 01-27-22, 03:38 PM   #1642
神人ではない!新人だ

引用:
全民每日玩踩地雷
由手機版發出
平時在下隻同事成日_叫要出去食LUNCH,近期都話不如叫外賣唔駛留行蹤…

其實被封期間俾人炒咗可以點處理?雖然病假唔炒得,不過未中招既應該唔可以算係病假吧…

此篇文章於 01-27-22 04:02 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-22, 06:15 PM   #1643
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
社交距離措施延至2月17日 停面授課至2月21日

成個新年旺季同情人節咁就GG了

此篇文章於 01-27-22 06:19 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-22, 07:11 PM   #1644
神人ではない!新人だ

引用:
作者: flpchoho 查看文章
社交距離措施延至2月17日 停面授課至2月21日

成個新年旺季同情人節咁就GG了
「社交距離措施延14日,13日後請再看內文一次」

此篇文章於 01-27-22 07:15 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 01-27-22, 09:14 PM   #1645
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
「社交距離措施延14日,13日後請再看內文一次」
永遠14日

舊 01-27-22, 11:52 PM   #1646
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
唔覺得封區係好事
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-22, 01:10 AM   #1647
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
全港禁出門最好

舊 01-28-22, 02:16 AM   #1648
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
一日又爆百六單...

講真依家咁嘅情況, 要清零根本冇可能...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-22, 09:51 AM   #1649
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Super Bus 查看文章
一日又爆百六單...

講真依家咁嘅情況, 要清零根本冇可能...
其實根本唔現實, 就算香港完全冇哂case, 但外國一街都係病毒, 只不過人地有抗體唔驚.... 咁香港同中國係咪完全鎖國 ? 否則一開關咪又會有case囉.

舊 01-28-22, 10:04 AM   #1650
神人ではない!新人だ

結果都係要放行,仲諗住佢可以封到兩星期零確診為止
個福袋係咪當賠咗架嘞,既然D住戶咁深明大義,一定唔會為難正苦既
https://hk.news.yahoo.com/%E9%8C%84%...005731983.html

https://www.afpbb.com/articles/-/3387137
英國話你知中完可以好快再中,XI總唔會放過你。

此篇文章於 01-28-22 10:14 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 09:27 AM

手機版 | APP版